ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Parodontologie - parodontoza

În clinicile Dent Priority, oferim servicii de parodontologie de top pentru combaterea eficientă a bolii parodontale (parodontoza). Sănătatea gingiilor tale este esențială pentru un zâmbet strălucitor și pentru starea ta generală de bine, de aceea medicii noștri se asigură că beneficiezi de cele mai avansate tratamente nu doar la nivelul danturii, ci la nivelul țesuturilor gingivale.

Ce este parodontoza?


Parodontoza, așa cum este denumită popular, este considerată una dintre cele mai grave boli ale dinților. Afecțiunea este cauzată de o infecție localizată la nivelul gingiei și osului maxilar, acele elemente care susțin dintele. Lăsată netratată, boala parodontală poate duce la pierderea dinților.

Dacă te întrebi cum apare această boală paradontală care afectează tot mai mulți oameni în ultimii ani, trebuie să știi că, statistic, 20% din populația adultă a lumii suferă de o formă agresivă a parodontozei, iar factorii din cauza cărora parodontoza apare sunt multipli. 

Cum apare boala parodontală?

După cum spuneam, sunt mai mulți factori care favorizează apariția parodontozei, însă unul singur rămâne pe primul lor: placa bacteriană. Din acest motiv, periajul zilnic este necesar. 

Placa bacteriană se depune pe dinte dacă igiena orală este deficitară. Apoi, se transformă în tartru, iar acesta nu mai poate fi îndepărtat cu un simplu periaj de către pacienți. De asemenea, dacă tartrul nu este îndepărtat de către medicul stomatolog, printr-un tratament riguros de profilaxie, el afectează osul maxilar. Acesta se retrage și, odată cu el, se retrage și gingia. Astfel, dintele își pierde susținerea și cade.

Ca orice altă afecțiune, și boala parodontală are mai multe stadii de evoluție: gingivita, parodontita superficială și parodontita profundă. 

Gingivita este o afecțiune reversibilă, însă ultimele 2 stadii ale bolii sunt total dăunătoare. Dacă în cazul gingivitei tratamentul este mult mai simplu și în general necesită eliminarea factorilor responsabili de apariția bolii, respectiv placa bacteriană și tartrul, în cazul parodontozei tratamentul este  mult mai complex. Din acest motiv, pacienții trebuie să vină la stomatolog la primele semne de disconfort, deoarece tratamentul timpuriu este foarte important în gestionarea afecțiunii.

Parodontoza – simptome


Parodontoza nu este doar o problemă a dinților, ci o preocupare majoră pentru sănătatea dentară generală. Vei reuși să-ți păstrezi zâmbetul sănătos dacă atunci când apar următoarele simptome te programezi la o un control de parodontologie  în cabinetele Dent Priority: 

  • sângerarea gingiilor în timpul periajului;
  • inflamație, roșeață și sensibilitate gingivală;
  • retragerea gingiilor și formarea de pungi gingivale;
  • dureri la mestecare;
  • respirație neplăcută;
  • senzație de mobilitate a dinților.


Recunoașterea timpurie a acestor simptome și acțiunea promptă pot juca un rol crucial în gestionarea eficientă a parodontozei. Este recomandat să programezi vizite regulate la dentist pentru a menține sănătatea gingiilor tale și a preveni complicațiile asociate bolii.

La Dent Priority, te poți programa la un consult de parodontologie online completând formularul de pe site sau la numerele de telefon 0740781264 / 0745781265. 

Rolul parodontologiei în combaterea bolii parodontale


Parodontologia este disciplina medicală care se ocupă cu studiul și tratamentul bolilor care afectează țesuturile de susținere a dinților. Cu un personal calificat și echipamente de ultimă generație, Dent Priority pune la dispoziție servicii de parodontologie personalizate, adaptate nevoilor tale specifice.

Cu o vastă experiență în domeniul parodontologiei, am ajutat numeroși pacienți să depășească problemele legate de parodontoză. Abordăm fiecare caz cu atenție la detalii și cu o viziune holistică, pentru a ne asigura că tratamentul tău este eficient și confortabil.

De ce este important să tratezi parodontoza? 


Ignorarea problemelor de parodontoză poate duce la consecințe grave, inclusiv pierderea dinților și probleme de sănătate generală. Din fericire, cu ajutorul serviciilor noastre de parodontologie, poți preveni și gestiona această problemă într-un mod eficient.

Dacă ai nevoie de o programare pentru probleme de paradontoza în Craiova sau în celelalte clinici, poți să completezi formularul online sau poți suna la numerele 0740781264 / 0745781265.

parodontoza-2

Etapele de tratament în cazul paradontozei 


Cu cât boala parodontală este diagnosticată într-un stadiu incipient, cu atât tratamentul este mai puțin complex. În primă fază se va îndepărta placa bacteriană de la nivelul dinților și rădăcinilor acestora. Tratamentul non-chirurgical constă în detartrajul și eliminarea pungilor gingivale sub anestezie locală. 

În funcție de stadiul bolii, procedura poate fi combinată cu tratament cu antibiotic sau aplicații locale de antiseptic și cu tratamente LASER. În stadiile avansate ale bolii, medicul stomatolog poate propune intervenții chirurgicale complexe. 

Trebuie să curețe, sub anestezie locală, de tartru și țesut infectat zonele la care nu ajung tratamentele non-chirurgicale. Atunci el aplică proceduri precum: chiuretaj subgingival, gingivectomii, operații cu lambou, adiţii osoase, aplicare de substanțe pentru regenerare tisulară.

Dacă vrei să afli mai multe despre cum putem să te ajutăm să previi sau să tratezi parodontoza, te invităm să te programezi la un consult fie online, fie la numerele de telefon 0740781264 / 0745781265.  La Dent Priority suntem aici pentru tine, pentru a te ghida în călătoria către un zâmbet sănătos și strălucitor! În cadrul Dent Priority abordăm boala paradontală cu seriozitate și dedicare, oferind soluții de parodontologie personalizate pentru fiecare pacient.

Sfaturi de îngrijire orală care previn parodontoza


Este esențial să înțelegem că există anumiți factori de risc care pot contribui la dezvoltarea problemelor de parodontologie. Neglijarea igienei orale, inclusiv periajul și utilizarea aței dentare reprezintă un factor major. Fumatul este, de asemenea, asociat în mod semnificativ cu creșterea riscului de parodontoză, deoarece substanțele chimice din tutun pot afecta circulația sângelui gingival. 

Diabetul, în special atunci când nu este bine controlat, poate influența și el în mod  negativ starea gingiilor. Și factorii genetici joacă, de asemenea, un rol important, iar un istoric familial de parodontoză poate crește susceptibilitatea unei persoane. 

În plus, stresul cronic poate afecta sistemul imunitar, facilitând apariția și progresia bolii parodontale. Cu toate acestea, conștientizarea acestor factori și adoptarea unui stil de viață sănătos, împreună cu îngrijirea regulată recomandată de echipa Dent Priority, reprezintă pași importanți în prevenirea și gestionarea eficientă a bolii parodontale.

La Dent Priority, suntem pasionați de sănătatea zâmbetelor și suntem aici pentru a-ți oferi cea mai bună experiență în parodontologie. Fiecare pacient este o prioritate pentru noi, iar satisfacția ta este misiunea noastră.

Pentru programări online la oricare dintre clinicile Dent Priority puteți completa formularul online sau puteți suna la numerele de telefon 0740781264 / 0745781265.