ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Pete albe pe dinți? Iată care poate fi cauza apariției lor și cum poți rezolva această problemă!

Aspectul dinților este foarte important și te vor ajuta să ai parte de o stimă de sine mai mare. Cu cât dantura ta are o colorație mai ideală cu atât te vei simți mai mândru. Cu toate astea, chiar și acele persoane care au parte de o igienă dentară impecabilă pot avea parte de o nuanță diferită de alb.

Petele albe pot apărea pe suprafața unui dinte sau pe mai mulți dinți. Cauzele apariției acestora sunt numeroase și cel mai important este să descoperi care este cauza și care este metoda de tratament potrivită .

Cauzele apariției petelor albe pe dinți:

Fluoroza

Fluoroza apare atunci când cantități mai mari de fluor sunt ingerate în perioada în care dinții încă nu se dezvoltă. Aceasta este cauzată de combinația mai multor acțiuni așa cum ar fi: consumul apei fluorizate și a suplimentelor pe baza de fluor sau  din ingerarea pastei fluorizate. Fluorul ajută foarte mult și la întărirea dinților dar în cantități mari poate avea efecte negative și poate produce pete albicioase sau pete maro.  Formele ușoare de fluoroza se pot trata cu cea mai mare ușurință cu ajutorul albirii dentare sau prin microabraziune.

Demineralizarea

Demineralizarea smalțului dentar are loc în momentul în care placa bacteriană se acumulează pe suprafață dinților. Aceasta este cauzată de cele mai multe ori de un periaj realizat superficial și apare în special la copiii și adulții care poartă aparat dentar. Decalficierea acestor zone este una permanentă și dacă zona nu este păstrată curată pot apărea carii.

Anomalii ereditare

Amalogeneza imperfectă este caracterizată atât prin tulburări cât și prin anomalii de dezvoltare ale smalțului dentar.  Acesta problemă poate afecta atât dinții de lapte cât și cei definitivi și apare din cauza modificării proteinelor implicate în formarea smalțului. Anomalia de acest tip poate duce la un risc crescut al apariției petelor albe pe dinți, carii dentare dar și apariția sensibilității dentare.

Trauma

În urma unor traume pot apare niște pete albe pe dinți. Acest lucru se întâmplă în cazul dinților frontali. Tratamentul cel mai potrivit este obturația de compozit sau fațetele dentare care sunt menite să mascheze imperfecțiunile.

Care este tratamentul pentru petele albe prezente pe dinți?

Tratamentul pentru această problemă se va stabili în funcție de cauza aferentă. Bineînțeles că sunt câteva metode care sunt recomandate de fiecare dată, și anume:

Albirea dentară

Dacă te confrunți cu pete albe pe dinți trebuie să știi că albirea dentară este o soluție mai mult decât perfectă deoarece aceasta va uniformiza nuanța danturii tale. În plus, dacă vei folosi acest tratament vei vedea că îți va întări smalțul și că te va ajuta să previi cariile dentare.

Fațetele dentare

Fațetele dentare reprezintă o altă soluție pentru toate acele persoane care își doresc să se bucure de o dantură mai frumoasă și mai sănătoasă. În urma acestui tratament dinții tăi se vor bucura de o nuanță uniformă și te vei bucura de un zâmbet impecabil.

Dent Priority este clinica stomatologica, care are de fiecare dată grijă de zâmbetul tău.