ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Coroana dentară

Optează pentru o coroană dentară realizată cu precizie și grijă la Dent Priority și bucură-te de expertiza specialiștilor noștri în protetică pentru un zâmbet perfect natural și durabil! Tehnologiile de ultimă oră asigură o restaurare dentară de excepție, combinând estetica remarcabilă cu un nivel optim de confort. 

O coroană dentară reprezintă o restaurare protetică ce acoperă și înlocuiește partea superioară a unui dinte deteriorat sau slăbit. Indiferent dacă ai un dinte fisurat, cariat sau afectat de o traumă, coroana dentară este soluția ideală pentru a-ți restabili zâmbetul și a-ți reda încrederea în tine. Programază-ți consultația astăzi la Dent Priority în Craiova, Băilești, Caracal sau Slatina!

De ce să alegi o coroană dentară și când este necesară?

Alegerea unei coroane dentare aduce cu sine multiple beneficii, contribuind semnificativ la sănătatea și estetica dentară a zâmbetului tău. Fie că vrei să acoperi un defect estetic, să îmbunătățești funcționalitatea dintelui sau să previi deteriorarea suplimentară, există câteva motive extrem de importante pentru care coroanele dentare devin uneori esențiale:

 • Restaurarea funcționalității dinților slăbiți: dacă ai un dinte grav afectat de carii sau traume, coroana dentară oferă o soluție eficientă pentru a-ți restabili funcționalitatea masticatorie.
 • Protecție împotriva deteriorării suplimentare: coroanele dentare acoperă și protejează dinții slăbiți sau fisurați, prevenind astfel deteriorarea adițională. Această măsură poate evita complicații ulterioare și necesitatea unor intervenții mai invazive.
 • Rezistență la uzură: materialele moderne utilizate în producția coroanelor dentare sunt extrem de rezistente la uzură, asigurând o durabilitate de lungă durată. 
 • Restaurare estetică: dacă te confrunți cu probleme estetice, cum ar fi dinții decolorați sau inestetici, coroanele dentare oferă o soluție eficientă.
 • Prevenirea răspândirii infecțiilor: în cazul în care un dinte suferă o leziune sau o infecție, coroanele dentare acționează ca o barieră protectorie, reducând riscul răspândirii infecției în alte zone ale cavității bucale.
 • Personalizare pentru nevoile tale: la Dent Priority oferim o varietate de opțiuni pentru coroane dentare, astfel încât să poți alege cea mai potrivită soluție pentru nevoile tale individuale. Fie că optezi pentru coroane ceramice, din zirconiu sau metalo-ceramice, personalizarea este cheia pentru un rezultat optim.


Dacă ai urmat tratamente de
endodonție, sau de ortodonție complexe, dacă ai nevoie de un implant dentar și ai nevoie de o punte dentară sau dacă te-ai confruntat cu traumatisme dentare severe, o coroană dentară reprezintă alegerea potrivită pentru tine. 

La Dent Priority Craiova te poți programa pentru un consult stomatologic prin formularul online sau la numerele de telefon +40 745 781 265 /+40 740 781 264. 

Pasul inițial în procesul de aplicare a unei coroane dentare este o evaluare atentă a stării dintelui și a necesităților tale individuale. După aceasta, se pregătește dantura pentru aplicarea coroanei dentare, iar aceasta este creată și personalizată în laboratorul partenerilor noștri de încredere. Ulterior, coroana dentară este fixată permanent pe dinte, oferind rezistență și funcționalitate remarcabile.

La Dent Priority ne mândrim cu varietatea de opțiuni de coroane dentare pe care le oferim, personalizate pentru fiecare pacient în parte. De la coroane ceramice la cele din zirconiu sau metalo-ceramice, avem soluții adaptate tuturor nevoilor tale dentare. Specialiștii noștri vor lucra alături de tine pentru a alege opțiunea potrivită, luând în considerare estetica, durabilitatea și bugetul dorit. 

Beneficii coroane dentare ceramice

 • Aceste coroane dentare sunt cunoscute pentru aspectul lor natural și transluciditatea care imită perfect smalțul dentar.
 • Materialele ceramice sunt prietenoase cu țesuturile gingivale, minimizând riscul de iritații sau inflamații.


Coroane din ceramică cu suport metalic

 • Aceste coroane combină rezistența metalului cu estetica porțelanului, oferind un echilibru între durabilitate și aspect natural.


Beneficii coroane dentare din zirconiu 

 • Zirconiul este un material extrem de dur, rezistent la uzură și fracturi, asigurând o durabilitate pe termen lung.
 • Coroanele din zirconiu oferă o estetică superioară, imitând aspectul natural al dinților.


Beneficii coroane dentare metalo-ceramice

 • O structură metalică internă conferă acestor coroane dentare o rezistență deosebită, în timp ce stratul ceramic oferă o estetică plăcută.
 • Pot fi utilizate atât pentru dinții din față, datorită aspectului lor estetic, cât și pentru molari, datorită solidității lor.


Beneficii coroane dentare din compozit

 • Aceste coroane sunt o opțiune mai accesibilă, fiind potrivite pentru cei care doresc o soluție eficientă și economică.
 • Pot fi ușor reparate sau ajustate în caz de necesitate.


Coroane temporare

Coroanele temporare sunt utilizate în timpul perioadelor de așteptare pentru coroanele permanente, astfel că oferă protecție și estetică temporară. Ele pot fi ajustate ușor și înlocuite cu coroanele permanente ulterior.

Fiecare tip de coroană dentară Craiova are avantajele și caracteristicile sale specifice, iar alegerea depinde de necesitățile individuale ale fiecărui pacient. La Dent Priority, echipa noastră de specialiști este aici pentru a te ghida în procesul de selecție, asigurându-te că alegerea ta este personalizată și adaptată pentru a-ți oferi un zâmbet sănătos și atrăgător. 

Programează acum o consultație și descoperă care tip de coroană dentară Craiova se potrivește cel mai bine nevoilor tale! Poți completa formularul online sau poți face o programare telefonică la +40 745 781 265 /+40 740 781 264.

Alegerea coroanelor dentare aduce cu sine o serie de avantaje semnificative, contribuind la îmbunătățirea sănătății și aspectului zâmbetului tău. Iată câteva dintre beneficiile remarcabile ale acestei proceduri stomatologice:

 • Restaurează aspectul natural: Coroana dentară imită perfect aspectul natural al dinților, asigurându-ți un zâmbet armonios;
 • Consolidează structura dentară: Protejează și consolidează dinții slăbiți sau deteriorați;
 • Durabilitate pe termen lung: Coroanele dentare de calitate rezistă testului timpului, asigurându-ți beneficii pe termen lung;
 • Rezistență la târâre și decolorare: Materialele moderne asigură o rezistență superioară la târâre și decolorare, menținându-ți zâmbetul strălucitor;
 • Recâștigă-ți încrederea: Prin îmbunătățirea aspectului și funcționalității zâmbetului, coroana dentară Craiova te ajută să recâștigi încrederea în tine.

Ce durată de viață are o coroană dentară?

O întrebare frecventă pe care mulți pacienți o au cu privire la coroanele dentare este legată de durata lor de viață. E important să înțelegem că aceasta poate varia în funcție de mai mulți factori și că îngrijirea adecvată joacă un rol crucial în menținerea durabilității.

Astfel, atunci când discutăm despre durata de viață a unei coroane dentare trebuie să luăm în calcul materialul utilizat, calitatea procedurii, igiena orală adecvată, obiceiurile pacientului și starea generală a sănătății.

Totuși, de regulă, coroanele dentare pot rezista în mod eficient între 5 și 15 ani sau chiar mai mult, în funcție de acești factori. Este important să menționăm că aceasta este o estimare generală, iar durata de viață a coroanei poate varia în funcție de circumstanțele individuale.

Cât durează procedura?

Procedura pentru aplicarea unei coroane dentare este, în general, o experiență eficientă și bine gestionată, luând în considerare tehnologiile avansate și experiența medicilor stomatologi. 

Durata acestei proceduri poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv complexitatea cazului, tipul de coroană aleasă și dacă este necesară pregătirea prealabilă a dintelui. În majoritatea cazurilor, procesul începe cu pregătirea dintelui prin eliminarea porțiunilor afectate sau deteriorate, urmată de modelarea acestuia pentru a permite potrivirea perfectă a coroanei. 

După aceasta, se realizează o amprentă precisă a dintelui și se alege culoarea potrivită pentru a se asigura că rezultatul final se integrează armonios cu restul zâmbetului. În final, coroana este fixată în mod securizat pe dinte. 

În medie, procedura completă pentru o coroană dentară Craiova poate dura între una și două ore.

Contraindicatii coroane dentare

Deși coroanele dentare reprezintă o soluție eficientă și benefică pentru multe probleme dentare, există și situații în care acestea pot fi contraindicate. Este important să conștientizăm aceste aspecte și să le discutăm cu medicul stomatolog înainte de a lua o decizie. 

Iată câteva contraindicații comune pentru coroanele dentare:

 • Afecțiuni parodontale severe: În cazul unei boli parodontale avansate, cum ar fi parodontita avansată, coroanele dentare pot fi contraindicate, deoarece suportul țesuturilor parodontale este compromis.
 • Insuficiență a rădăcinii dentare: Dacă un dinte are o rădăcină slăbită sau insuficientă, aplicarea unei coroane dentare poate să nu fie fezabilă sau eficientă.
 • Alergii la materiale dentare: Persoanele cu alergii cunoscute la materialele utilizate în confecționarea coroanelor dentare, cum ar fi metalele sau ceramica, pot fi contraindicate pentru această procedură.
 • Dinți compromiși structural: Dacă un dinte este afectat structural într-o măsură în care nu poate susține o coroană, medicul stomatolog poate recomanda alte opțiuni de tratament.
 • Necesitatea tratamentului ortodontic: În cazul în care există o necesitate de corectare a aliniamentului dentar, coroanele dentare pot să nu fie opțiunea optimă, iar un tratament ortodontic poate fi mai potrivit.
 • Probleme de sănătate generală: Anumite condiții medicale, cum ar fi afecțiunile cardiace grave sau infecțiile active pot influența decizia de a opta pentru coroane dentare. De aceea, este important să discuți cu medicul stomatolog despre istoricul tău medical.


Este important să subliniem că evaluarea contraindicațiilor și determinarea tratamentului optim sunt aspecte care trebuie abordate împreună cu medicul stomatolog. La Dent Priority suntem aici pentru a oferi sfaturi personalizate și a ghida pacienții spre cele mai potrivite soluții pentru sănătatea și estetica zâmbetului lor. Indiferent de motivul pentru care te gândești la o coroană dentară Craiova, este crucial să consulți un medic stomatolog pentru o evaluare detaliată și un plan de tratament personalizat. 

La oricare dintre clinicile Dent Priority, atât în Craiova, cât și în celelalte orașe, te poți programa pentru un consult prin apel telefonic la +40 745 781 265 /+40 740 781 264 sau prin completarea formularului online.

Lasă-ne să te ghidăm prin acest proces, să te ajutăm să alegi cea mai bună opțiune și să te bucuri de un zâmbet care strălucește de sănătate și frumusețe. Contactează-ne astăzi pentru o consultație și descoperă cum putem îmbunătăți sănătatea zâmbetului tău la Dent Priority, unde zâmbetul tău este prioritatea noastră!