ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Obiceiuri dăunătoare pentru dinți. Ce să NU faci dacă îți dorești un zâmbet perfect

Este foarte important să îți periezi dinții de cel puțin două ori pe zi și să mergi la medicul stomatolog în mod periodic. Cu cât vei adopta niște obiceiuri mai sănătoase cu atât va fi mai bine pentru tine și pentru sănătatea ta orală. Prevenția joacă în rol important în păstrarea unei danturi sănătoase.

Cu cât îi vei acorda mai multă atenție danturii tale cu atât va fi mai bine pentru tine. Cel mai important aspect, rămâne totuși cel al sănătății. O dantură sănătoasă este o dantură frumoasă.

Iată care sunt obiceiurile dăunătoare pentru dinți:

Să bei sucuri acidulate sau energizante

Aceste băuturi sunt bogate în zahăr și îți vor afecta smalțul dinților. Este mai mult decât recomandat să le eviți pe cât de mult posibil și în niciun caz să le consumi în mod periodic.

Să nu fumezi sau să mesteci tutun

Țigările sau produsele pe baza de tutun sunt dăunătoare pentru sănătatea dentară. Acestea  pot păta dinții și pot determina apariția bolilor gingivale și parodontale. Dacă ești fumător și îți dorești să ai parte de o dantură sănătoasă trebuie să renunți la acest viciu.

Să desfaci produsele cu ajutorul dinților

Acesta este un obicei pe care multe persoane îl au și care poate avea consecințe grave asupra danturii. Dacă te vei folosi de dinți pentru a deschide anumite produse vei risca să te confrunți mai târziu cu ciobirea sau cu crăparea lor. Din acest motiv este recomandat să îți utilizezi de fiecare dată mâinile sau o foarfecă.

Să consumi  gustări dulci

Chiar dacă sunt delicioase, gustările de tip dropsuri sau jeleuri vor rămâne pe dantura ta multe ore de la consum. Acest lucru va determina apariția cariilor sau a problemelor gingivale.

Să mesteci gheață

Unele obiceiuri sunt periculoase pentru sănătatea orală și trebuie să fie evitate pe cât de mult posibil. Dacă vei mesteca gheață sau dacă vei ronțăi capacul stiloului atunci dantura ta se poate crăpa sau se poate ciobi.

Să îți scrasnesti dinții

În cazul în care îți scrașnești dinții pe timpul nopții este recomandat să porți o gutieră. Acest obicei pe care îl ai s-ar putea să îți afecteze stabilitatea dinților.

Să îți rozi unghiile

Un obicei comun al oamenilor este rosul unghiilor dar foarte multe persoane nu știu ce consecințe pot avea asupra sănătății orale. Dantura ta se poate ciobi sau se poate deteriora iar maxilarul va putea fi afectat. Atunci când îți rozi unghiile maxilarul se va afla într-o poziție nefirească iar asta va duce la disfuncții ale articulatiei temporo-mandibulare.

Acest obicei îți va aduce și bacterii nedorite în cavitatea orală.

Să consumi multă cafea

Cafeaua pătează dinții și dacă o preferi și îndulcită atunci riscul ca aceștia să se deterioreze va fi mult mai mare. Din acest motiv este  important să limitezi cât poți consumul de cafea.

Să ronțăi chipsuri

Amidonul din chipsuri tinde să se lipească de dinți și contribuie la dezvoltarea plăcii bacteriene iar asta va duce la boli parodontale.

Dent Priority te ajută să ai o dantură frumoasă și sănătoasă.