ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Cum afectează fumatul implantul dentar?

Implantul dentar este o rădăcină artificială pe baza căreia se va construi dintele artificial. Indiferent de motivul alegerii unui implant dentar trebuie să ai grijă de el.

Un implant dentar are nevoie de aceleași reguli de igienă precum dinții naturali. Acesta are nevoie de un periaj corect dar și de controale stomatologice la perioade atent stabilite.

Beneficiile aduse de implantul dentar

Implantul dentar îți oferă foarte multe beneficii, precum:

  • Previne retracția gingivală
  • Redă estetica dentară și frumusețea zambetului
  • Elimină problemele de masticație
  • Redă estetica facială prin menținerea formei feței
  • Menține sănătatea dinților naturali din apropiere

Cum afectează fumatul implantul dentar?

Fumatul împiedică funcționarea corectă a vaselor de sânge iar țesuturile nu mai primesc nivelul necesar de oxigen. În plus, nicotina încetinește procesul de vindecare și afectează sănătatea gingiilor și a structurii osoase.

Fumatul are consecințe negative pe termen lung, dacă implantul nu s-a integrat în mod corespunzător atunci este posibil ca acesta să nu se integreze în os și să necesite înlocuire. Fumatul arde țesuturile din cauza fumului inhalat iar asta va duce la blocarea glandelor salivare. O cantitate redusă de salivă nu poate îndepărta placa dentară care afectează atât sănătatea gingiilor cât și cea a structurii osoase a implantului.

În urma fumatului va crește inflamația bucală deoarece se vor acumula toxinele. Fumatul mai are și următoarele urmări: crește riscul de infecție, reduce densitatea osoasă, reduce nivelul de substanțe nutritive din sânge care ajută foarte mult la crearea țesutului ce va fuziona implantul de os, conduce la pierderi osoase și nu în ultimul rând diminuează rata de succes a implantului dentar.

Fumatul după inserarea implantului dentar

Fumatul are foarte multe consecințe negative asupra implantului dentar. Este recomandat să nu mai fumezi dacă ai avut o intervenție de montare a implantului dentar. Cu toate astea fumatul este un obicei la care nu poți renunta atât de ușor și dacă te-ai gândit să alegi o altă varianta țigară electronică poate părea una salvatoare dar nu este deloc așa. Chiar și țigară electronică conține nicotină dar într-o cantitate mai mică decât țigară obișnuită. Nicotină afectează fluxul sangvin iar asta înseamnă că gingiile nu mai primesc suficient oxigen și substanțe nutritive.

Indiferent de tipul implantului dentar, acesta trebuie să reziste o perioada cât mai mare de timp după ce a avut loc intervenția. Că să te poți bucură o perioada cât mai mare de timp de implantul dentar este recomandat să urmezi un plan pentru a elimina fumatul din rutină ta zilnică.

Vizitele regulate la medicul dentist sunt mai mult decât necesare deoarece vor crește durata de viață a implanturilor dentare. Un control periodic la aproximativ 6 luni poate preveni o serie de probleme și de complicații dentare. Medicul îți mai poate oferi un aspect al danturii frumos cu ajutorul unui detartraj și cu ajutorul unui periaj profesional.

Dent Priority este clinica care îți va putea oferi cele mai bune și cele mai sigure tratamente dentare. Încearcă să renunți la fumat dacă vrei să ai parte de implantul dentar o perioada cât mai mare de timp.