ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informatii contact

© Dentpriority 2022, All Rights Reserved.

Awesome Image

Restaurari protetice

restaurari-protetice-1

Restaurările protetice înlocuiesc dinții lipsă și sunt o soluție de restaurare dentară pe termen lung. Pierderea/lipsa unui dinte poate avea ca rezultat bascularea, înclinarea sau migrarea dinților vecini sau antagoniști către breșa creată. Din acest motiv amânarea tratamentului dentar duce la probleme mult mai importante la nivelul tuturor dinților.   Pierderea mai multor dinți poate avea ca rezultat incapacitatea de a mesteca si de a vorbi corect. De asemenea pierderea unui dinte sau a mai multora poate determina prăbușirea ocluziei (mușcăturii) ceea ce poate determina stres în articulații, în mușchii faciali precum si o reducerea a dimensiunii fetei cu o alterare importantă a fizionomiei.

Tipuri de restaurari dentare:
Coroane și punți dentare din diverse materiale.
Proteze mobile sau mobilizabile pe implanturi dentare.
Tratament de echilibrare ocluzală.
Incrustații din materiale nobile sau ceramice.
Punțile dentare sunt lucrări cu aspect natural prin care sunt înlocuiți dinții lipsa. Fiind lucrări  personalizate,  punțile dentare se integrează perfect în dentiție, fiind o metoda excelenta și foarte bine documentată de a restaura arcadele dentare și mușcătura.
Punțile pot fi realizate din combinații de metal, portelan, zirconiu si alte materiale in functie de necesitati. O punte dentara este formata din coroane dentare care acopera dintii stalpi si din corpul de punte ce inlocuieste dintele/dintii lipsa. Coroanele sunt lucrari dentare asemanatoare cu dintii care functioneaza ca niste capace aplicate peste dinti. Coroanele pot fi individuale sau integrate in punti dentare. Dintii pe care se sprijina puntea dentara trebuie slefuiti (piliti) astfel incat grosimea coroanei  aplicate sa nu determine modificari ale formei naturale. Pentru a primi o coroana nu este obligatorie depulparea dintelui (scos nervul).  Fiind lucrari  personalizate puntile dentare se integreaza perfect in dentitie, fiind o metoda excelenta si foarte bine documentata de a restaura arcadele dentare si muscatura.