ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Ce mâncăruri și băuturi trebuie evitate pentru a avea o dantură sănătoasa?

Foarte multe persoane nu țin cont de alimentele pe care le consumă si nu au grija de dinții lor. Toate aceste obiceiuri pot avea rezultate neplacute pentru dantură. Sunt anumite alimente sau bauturi pe care este recomandat sa le eviți dacă îți dorești sa ai parte de o dantură mai frumoasă și mai sănătoasă.

Anumite alimente și băuturi pot contribui la apariția cariilor dentare sau la deteriorarea smalțului dinților și este recomandat să încerci să le eviți.

Mâncărurile pe care trebuie să le eviți pentru a avea o dantură sănătoasă

Printre alimentele pe care trebuie să le eviți pentru a avea parte de o dantură sănătoasă și frumoasă le putem enumera pe următoarele:

Alimentele cu un conținut ridicat de zahăr

Alimente cu un conținut ridicat de zahăr, cum ar fi bomboane, dulciuri și prăjituri, deoarece acestea pot contribui la apariția cariilor dentare. Dacă simți nevoia de a consuma ceva dulce cel mai bine ar fi să consumi niște fructe proaspete.

Alimente acide

Alimente acide, cum ar fi fructe acide pot ataca smalțul dinților. Acestea sunt bogate în vitamine, mai ales în vitamina C iar conținutul lor poate eroda smalțul iar dințîi care sunt vulnerabili la degradare sunt mai sensibili.

Alimente bogate în amidon

Alimente cu un conținut ridicat de amidon sau carbohidrați, cum ar fi pâinea albă sau paste, deoarece acestea pot contribui la formarea plăcii bacteriene. Chipsurile din cartofi sunt încărcate cu amidon, un produs care se va transforma rapid în zahăr la nivelul cavitătii bucale. Acest zahăr poate fi prins în spațiile dintre dinți și permite bacteriilor să se hrănească și să se dezvolte.

Fructele confiate

Fructele confiate sunt sănătoase dar anumite fructe precum caisele, prunele, stafidele și smochinele adera foarte ușor pe suprafața dinților. Acestea se lipesc în spațiile dintre dinți și formează carii. Ca să poți reduce riscurile, specialiștii recomandă să te speli pe dinți după consumul acestor fructe și să folosește ața dentară. Este recomandat să alegi fructele care au mai puțin zahăr și sunt mai sănătoase.

Băuturile care trebuie evitate pentru a avea o dantură sănătoasă sunt:

  • Băuturile acidulate cum ar fi sucurile de fructe, care pot contribui la eroziunea smalțului dinților.
  • Băuturile dulci, cum ar fi băuturile gazoase, care pot contribui la apariția cariilor dentare.
  • Cafeaua și ceaiul negru pot avea un efect uscat asupra cavitatii bucale, prin urmare, nu este recomandat să le consumi în exces.

Altele recomandări pentru a menține sănătatea danturii ar fi:

  • Spălarea dinților după fiecare masă
  • Folosirea aței dentare regulat
  • Consultarea dentisului la intervale regulate

Dent Priority este clinica care te va ajuta să ai o dantură frumoasă și sănătoasă

Dent Priority este clinica care te va ajuta să ai parte de o dantură frumoasă și sănătoasă. La această clinică vei găsi personalul de care ai nevoie pentru a putea avea parte de o dantură perfectă din toate punctele de vedere.  Dent Priority îți oferă servicii ireproșabile pe care să te poți baza în orice moment.