ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Ai un dinte care se misca? Află care ar putea fi motivele si ce trebuie să faci

Mobilitatea dentară poate fi definită ca dinți care se mișcă în plan orizontal sau vertical. Mobilitatea dentară este de două tipuri: naturală și patologică. Dinții sunt în mod natural mobile, mai exact se pot mișca chiar și în absența unei boli iar această mobilitate este numită naturală. Acest tip de mobilitate nu este vizibilă pentru ochiul liber. Mobilitatea patologică se referă la dinții care devin mobili în urma unei cauze și au nevoie de o abordare individuală pentru a avea parte de tratamentul corect.

Motivele pentru care dinții se mișcă?

Trauma la dinte sau maxilar

Dacă un dinte este lovit sau fracturat, acesta poate deveni instabil. Este necesar să ai grijă de sănătatea dinților tăi, o trauma la dinte este cu siguranță o problemă destul de mare și trebuie să fie tratată ca atare. Mergi de urgență la medic și acesta te va ajuta să te bucuri din nou de o dantură funcțională.

Erupție incorectă

Dacă un dinte nu erupe corect, acesta poate fi mai puțin stabil. Apelează la un medic care îți va ține sub observație starea de sănătate.

Leziuni la ligamentul periodontal

Ligamentul periodontal este un țesut care susține dintele în locul său, dacă acesta este lezat, poate face dintele mai puțîn stabil.

Supra-erupția dentară.

Supra-erupția dentară se referă la dinții care erup prea mult, acest lucru poate duce la pierderea țesutului de susținere și la instabilitatea dintelui.

Probleme de înțepenire a dintelui

Dacă dintele nu este înțepenit corect în locul său, acesta poate deveni instabil.

Probleme cu alți dinți din gură

Dacă alți dinți din gură sunt pierduți sau îndepărtați, acest lucru poate duce la instabilitatea dintelui.

Ce trebuie să faci atunci când ți se mișcă dinții?

Conservarea dinților trebuie să fie prioritatea ta dar și a medicului care te îngrijește. Ai nevoie de un tratament corect pentru a stopa la timp mobilitatea dinților, din acest motiv este recomandat să mergi la medicul stomatolog de cel puțin 2 ori pe an. Medicul stomatolog este cel care va identifica gradul de mobilitate iar în funcție de asta îți va propune una din soluțiile menționate mai jos.

Pentru dinșii care au mobilitate de gradul 1 sunt propuse următoarele:

  • Sinarea dinților cu fibră din sticlă
  • Curățarea cât mai profundă a rădăcinilor dinților

Pentru dinții care au mobilitate de tip 2 se va analiza individual cauza care a dus la mobilitate. Soluțiile care ar putea fi posibile sunt:

  • Schimbarea lucrării protetice de compromise prin soluții mai potrivite

În cazul în care dinșii se mișcă în toate cele 3 pozițiile atunci cea mai recomandată soluție va fi:

  • Extracția dinților și înlocuirea cu implanturi dentare sau cu proteze mobile.

Dent Priority are grijă de zâmbetul tău

Apelează cu încredere la Dent Priority și te vei bucura de o dantură sănătoasă și frumoasă. Vei putea zâmbi din nou cu încredere și vei avea parte de o dantură pe care să poți conta o perioadă mare de timp.