ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Profilaxie

Bucură-te de servicii de profilaxie dentară la standarde de top!  Te așteptăm cu drag să treci pragul uneia dintre clinicile Dent Priority și să redescoperi strălucirea și frumusețea zâmbetului tău natural prin serviciile noastre specializate de profilaxie!

Profilaxia este ca un scut invizibil care protejează dinții tăi de provocările cotidiene precum placa bacteriană și tartrul. Este un proces simplu și eficient care îți oferă un control total asupra sănătății orale. La Dent Priority,  suntem aici pentru a-ți arăta că profilaxia dentară nu este doar un concept medical, ci o dovadă de grijă față de propria persoană.

Profilaxia previne îmbolnavirea dentară și parodontală, evitându-se astfel apariția complicațiilor. Principalele afecțiuni dentare, caria și boala parodontală, sunt sărace în simptome în stadiile lor incipiente. Pacientul nu poate observa singur, în timp util, dacă apare îmbolnăvirea dentară sau care este gravitatea afecțiunii sale. De aceea, controalele de rutină și tratamentele de profilaxie dentară pot preveni problemele incipiente și pot astfel scăpa pacientul de griji, durere și alte intervenții costisitoare pe viitor. 

Dacă ai nevoie de o programare pentru servicii stomatologice de profilaxie, te invităm să completezi formularul de programări online sau să apelezi numerele de telefon 0740781264 / 0745781265 pentru consultații în oricare din clinicile Dent Priority. 

profilaxie-1

Cum arată tratamentul de profilaxie?


Tratamentul de profilaxie este o componentă esențială a îngrijirii dentare preventive și reprezintă un pas crucial în menținerea sănătății orale pe termen lung. Profilaxia nu doar previne apariția problemelor dentare, ci și contribuie la menținerea unui zâmbet strălucitor și sănătos. La Dent Priority punem la dispoziția ta tehnologii de ultimă generație și experți dedicați pentru a-ți oferi o experiență unică de profilaxie dentară.  Serviciile noastre includ următoarele etape:

În primul rând, tratamentul de profilaxie începe cu o evaluare detaliată a stării generale a dinților și gingiilor. Această etapă este esențială pentru identificarea potențialelor probleme în stadii incipiente și pentru personalizarea planului de îngrijire.

Un aspect fundamental al tratamentului de profilaxie este detartrajul profesional. În timpul acestei proceduri, depunerile de tartru de pe suprafața dinților sunt îndepărtate cu atenție. Utilizând instrumente specializate, medicul dentist curăță dinții, asigurându-se că toate depunerile nedorite sunt eliminate. Procesul de detartraj profesional reduce semnificativ riscul de apariție a cariilor și a bolilor gingiilor, contribuind la menținerea unei igiene orale optime.

Un alt aspect esențial al tratamentului de profilaxie este periajul profesional. Medicul dentist nu doar îți va curăța dinții, ci îți va oferi și sfaturi personalizate pentru îngrijirea corectă acasă. Cu instrumente specializate și tehnici eficiente, un periaj profesional asigură o curățare profundă și uniformă a dinților, contribuind la prevenirea formării plăcii bacteriene.

În cadrul tratamentului de profilaxie, tehnologia modernă joacă, de asemenea, un rol semnificativ. Utilizarea unui airflow dentar este o metodă inovatoare de curățare a dinților. Această tehnică constă în utilizarea unui jet de apă și bicarbonat, care îndepărtează petele și placa bacteriană într-un mod delicat și eficient. Airflow-ul este o modalitate sigură și confortabilă de a-ți menține zâmbetul strălucitor și sănătos.

Tratamentul de profilaxie reprezintă un ansamblu de proceduri și măsuri preventive menite să asigure menținerea unei igiene orale optime și să prevină apariția problemelor dentare. Cu ajutorul tuturor acestor proceduri, vizita la stomatolog va reprezenta o experiență plăcută și eficientă pentru păstrarea unui zâmbet sănătos și strălucitor.

De ce să urmezi regulat proceduri de profilaxie?


Urmarea regulată a procedurilor de profilaxie dentară Craiova este cheia către un zâmbet sănătos și radiant pe termen lung. Este important să înțelegem de ce aceste proceduri preventive sunt esențiale pentru menținerea sănătății orale și cum pot contribui la evitarea unor probleme dentare costisitoare și neplăcute.

Profilaxia dentară nu este doar o recomandare, ci o necesitate pentru cei care își doresc să-și păstreze dinții sănătoși și să prevină apariția problemelor dentare. 

Unul dintre beneficiile majore ale procedurilor regulate de profilaxie este prevenirea cariei dentare și a bolilor gingiilor. Prin diferite servicii stomatologice se elimină placa bacteriană și tartrul, reducând riscul de apariție a cariilor și inflamațiilor gingivale.

Investiția în proceduri de profilaxie se dovedește a fi o economie pe termen lung. Vizitele regulate la medicul dentist pentru profilaxie pot preveni apariția problemelor dentare costisitoare, precum tratamentele extinse pentru carii sau bolile gingivale avansate.

Profilaxia dentară nu are doar scopul de a preveni problemele dentare, ci și de a îmbunătăți estetica dentară. Prin eliminarea petelor și a depunerilor de pe dinți, procedurile de profilaxie contribuie la obținerea unui zâmbet mai alb și mai luminos.

Procedurile de profilaxie sunt concepute pentru a asigura siguranța pacientului. Medicul dentist va efectua o evaluare amănunțită a stării generale a dinților și va adapta planul de tratament în funcție de nevoile individuale.  

Tratamentele de profilaxie evidențiază faptul că prevenția continuă este esențială pentru menținerea sănătății orale. Profilaxia nu este o măsură izolată, ci un angajament constant față de bunăstarea dinților tăi.

Importanța educației dentare


Educația dentară joacă un rol esențial în promovarea sănătății orale și într-un program eficient de profilaxie dentară Craiova. Un aspect crucial al acestei componente este comunicarea regulată și eficientă cu pacienții pentru a-i informa despre practici de îngrijire orală adecvate. Iată câteva aspecte de explorat:

  • Tehnici corecte de periaj: o parte esențială a educației dentare constă în învățarea tehnicilor corecte de periaj. Pacienții ar trebui să fie conștienți de importanța mișcărilor delicate și a timpului adecvat pentru o curățare eficientă. Este important să subliniem că o tehnică corectă poate preveni iritațiile gingivale și poate asigura eliminarea plăcii bacteriene.
  • Utilizarea corectă a aței dentare: educația dentară ar trebui să includă și instrucțiuni privind utilizarea corectă a aței dentare. Pacienții trebuie să înțeleagă că această practică poate ajuta la curățarea zonelor inaccesibile cu periuța de dinți și să prevină acumularea de resturi alimentare și placa bacteriană între dinți.
  • Importanța regimului alimentar: un alt aspect important al educației dentare este conștientizarea impactului regimului alimentar asupra sănătății orale. Pacienții ar trebui să înțeleagă cum consumul excesiv de zahăr și alimente acide poate contribui la apariția cariilor și la deteriorarea smalțului dentar.
  • Siguranța utilizării produselor dentare: pacienții trebuie să fie educați și cu privire la utilizarea sigură a produselor dentare, cum ar fi guma de mestecat, clătirile bucale și pasta de dinți. Alegerea produselor potrivite și înțelegerea modului corect de utilizare contribuie la menținerea sănătății orale.
  • Periodicitatea vizitelor la dentist: educația dentară ar trebui să sublinieze și importanța vizitelor regulate la dentist pentru evaluări profesionale și proceduri de profilaxie. Pacienții trebuie să înțeleagă că intervenția timpurie și prevenția constantă pot evita problemele dentare majore în viitor.


Educația dentară este cheia în asigurarea unei participări active din partea pacienților în procesul de profilaxie dentară Craiova. Oamenii informați sunt mai predispuși să adopte practici sănătoase și să înțeleagă impactul benefic al profilaxiei asupra sănătății lor orale.

De reținut!

Mergi la un control stomatologic cel puțin o data la 6 luni! O simplă vizită la dentist poate rezolva afecțiunile dentare într-un mod mult mai eficient și mai puțin costisitor. 

Programează-ți astăzi o vizită la Dent Priority și investește în sănătatea și frumusețea zâmbetului tău! Cu profilaxia dentară Craiova vei descoperi că îngrijirea zâmbetului tău poate fi nu doar necesară, ci și o experiență plăcută și relaxantă. Te așteptăm la Dent Priority în Craiova, Bălțești, Caracal și Slatina pentru a face din zâmbetul tău o prioritate!

Programările pentru consultații și tratamente stomatologice se pot face online prin completarea formularului de programări sau la numerele de telefon 0740781264 / 0745781265.