ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Avantaje și dezavantaje aparatului dentar invisalign

Aparatul dentar Invisalign este unul dintre cele mai populare tratamente ortodontice din lume. Este un dispozitiv transparent de corectare a dinților, care utilizează o serie de aligneri din material termoplast, realizate special pentru a se potrivi cu precizie formei dinților și gurii fiecărui pacient. În timp ce aparatul dentar tradițional implică fixarea unui set de bracketuri și fire, acest dispozitiv discret și confortabil oferă o mulțime de avantaje dar și dezavantaje.

Avantajele oferite de aparatul dentar invisalign:

Invizibilitatea: Aparatul dentar Invisalign este practic invizibil. Alignerii sunt realizati dintr-un material transparent, astfel încât pacienții nu vor avea de-a face cu inesteticele fire și bracket-uri metalice. Acest aspect face ca aparatul dentar Invisalign să fie o opțiune excelentă pentru persoanele care doresc să-și corecteze dinții fără să atragă prea multă atenție asupra danturii lor.

Confort: Aparatul dentar Invisalign este foarte confortabil. Alignerii sunt fabricați dintr-un material termoplast care se mulează exact pe dinții pacientului. Asta înseamnă că pacienții nu vor experimenta disconfortul asociat cu aparatul dentar tradițional, cum ar fi iritații ale gurii sau durere.

Îngrijire dentară ușoară: În timpul tratamentului cu aparatul dentar Invisalign, pacienții pot să-și îngrijească dinții la fel ca întotdeauna. Nu este necesar să se evite anumite alimente sau băuturi, cum ar fi cafeaua sau ciocolata, deoarece alignerii pot fi îndepărtați înainte de a mânca sau a bea. În plus, igiena orală rămâne ușoară deoarece alignerii pot fi îndepărtați pentru periajul dinților.

Timp de tratament mai scurt: În general, tratamentul cu aparatul dentar Invisalign durează mai puțin timp decât cel cu tradițional. În timp ce tratamentul cu aparatul dentar tradițional poate dura de la 18 luni până la doi ani sau mai mult, tratamentul cu aparatul dentar Invisalign poate dura în general între 6 și 18 luni.

Rezultate predecibile: Aparatul dentar Invisalign oferă rezultate predecibile și precise. Înainte de a începe tratamentul, pacienții pot vedea o imagine 3D a dinților lor, inclusiv modul în care se vor mișca în timpul tratamentului. De asemenea, pacienții pot vedea un plan detaliat de tratament înainte de a începe.

Dezavantajele oferite de aparatul dentar invisalign:

Costul: Invisalign poate fi mult mai scump decât un aparat dentar tradițional din metal. Acest lucru se datorează faptului că aliniatoarele trebuie să fie personalizate pentru fiecare pacient și înlocuite la fiecare două săptămâni. În plus, Invisalign necesită vizite mai frecvente la cabinetul stomatologic, ceea ce poate adăuga costuri suplimentare.

Timpul necesar pentru tratament: Invisalign poate fi mai eficient în tratarea unor probleme dentare decât aparatele tradiționale din metal. Cu toate astea, durata tratamentului poate fi mai lungă în cazul Invisalign, în special în cazul pacienților cu probleme ortodontice mai complexe. Uneori, acest tratament poate dura până la doi ani.

Necesitatea vizitelor regulate la cabinetul stomatologic: Pacienții care poartă Invisalign trebuie să se prezinte la cabinetul stomatologic la fiecare 6-8 săptămâni pentru a verifica progresul tratamentului.

Limitările tratamentului: Invisalign poate fi eficient pentru a corecta anumite probleme dentare, cum ar fi dinții înghesuiți sau încrucișați, dar nu este întotdeauna potrivit pentru toți pacienții.

Dentr Priority îți pune la dispoziție aparatul dentar de care ai nevoie.