ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Fațete dentare

Descoperă secretul unui zâmbet perfect cu fațete dentare la Dent Priority! Află totul despre tipuri, indicații și avantaje ale fațetelor dentare pentru o transformare radicală a zâmbetului tău. La Dent Priority suntem implicați în transformarea zâmbetelor și în îmbunătățirea stării de sănătate dentară a comunității noastre. Cu o abordare personalizată și tehnologii avansate, suntem aici pentru a face experiența ta de estetică dentară memorabilă și satisfăcătoare.

În clinicile noastre înțelegem că fiecare zâmbet este unic, iar fațetele dentare sunt soluția personalizată pentru a aduce strălucirea dorită în viața ta. Dent Priority este locul unde estetica dentară și frumusețea zâmbetului își găsesc expresia perfectă prin fațete dentare.

Dacă vrei să îți înfrumusețezi zâmbetul prin datele dentare, te poți programa pentru un control inițial la oricare dintre clinicile Dent Priority prin formularul online sau la numerele de telefon +40 745 781 265 /+40 740 781 264. 

Ce sunt fațetele dentare?

Imaginați-vă o transformare rapidă și uimitoare a zâmbetului vostru – asta înseamnă fațetele dentare. Acestea sunt minunatele soluții cosmetice care transformă aspectul dinților tăi într-un mod spectaculos. Fațetele dentare sunt foițe sau un înveliș subțire, personalizat, aplicat pe suprafața frontală a dinților, oferindu-le o nouă textură, formă și nuanță. Astfel, poți obține un zâmbet uniform și impecabil într-un timp relativ scurt.

Fiecare fațetă dentară este realizată cu atenție la detalii și personalizată pentru a îmbunătăți aspectul zâmbetului tău într-un mod natural. De la formă și culoare până la textură, fațetele dentare sunt adaptate fizionomiei tale unice și personalității tale. Ele nu doar transformă aspectul dinților, ci și oferă o soluție eficientă și durabilă pentru multiple imperfecțiuni estetice.

Tipuri de fațete dentare

La Dent Priority oferim o gamă variată de fațete dentare pentru a satisface nevoile și preferințele unice ale fiecărui pacient. De la fațete dentare din porțelan la cele din compozit, avem soluții personalizate pentru a îndeplini toate așteptările tale. Cu o echipă de experți în estetică dentară, garantăm că vei alege tipul de fațetă dentară care se potrivește perfect zâmbetului tău.

Așa cum am menționat, fațetele dentare pot să fie confecționate din ceramică (porțelan) sau din compozit (fațete de tip provizoriu).

Acestea se fac la comandă și se potrivesc perfect pe dinții pacientului. Dacă optați pentru acest tip de fațete dentare, beneficiile sunt următoarele:  

 • materialul este rezistent și durabil în timp; 
 • oferă dinților o suprafață netedă și translucida; 
 • nu se pătează atat de ușor și oferă un aspect natural dinților.

Alt tip de fațetă dentară confecționată din porțelan reprezintă o soluție ideală dacă:  

 • doriți sa aveți o estetică înaltă;
 • dacă vreți să beneficiați de o soluție durabilă (poate dura 10-15 ani) ;
 • dacă vreți să vă bucurați de o restaurare ce nu se poate păta atât de ușor.

Acest tip de fațetă dentară realizată din material de obturație care se lipește pe dinte prezintă următoarea serie de avantaje: 

 • se îndepărtează mai puțin smalț dentar;
 • pot fi înlocuite ușor în cazul în care se deteriorează;
 • nu necesită decât o singură vizită la medicul stomatolog;
 • pot să dureze mai mult dacă igiena dentară este adecvată;
 • costul este mai redus în comparație cu fațetele din ceramică.


Datorită acestor beneficii, fațetele dentare din compozit sunt ideale dacă:  

 • dinții prezintă anomalii mai ușoare de culoare sau poziție;
 • aveți nevoie de fațete dentare urgent;
 • nu vă deranjează să schimbați fațetele dentare după 1-2 ani;
 • nu vă permiteți o investiție pentru fațete dentare din ceramică.

Când sunt indicate fațetele dentare?

Fațetele dentare devin o opțiune viabilă atunci când zâmbetul tău are mici imperfecțiuni pe care dorești să le corectezi. Acestea pot fi recomandate în următoarele situații:

 • atunci când dinții sunt crăpați, fisurați, ciobiti sau sparți;
 • când există spații între dinți (strungăreață);
 • în cazul în care dinții prezintă pete de culoare sau mici imperfecțiuni;
 • atunci când se dorește acoperirea plombelor inestetice și a zâmbetului gingival.

Avantajele fațetelor dentare

Dacă te întrebi de ce atâtea persoane aleg fațetele dentare pentru a-și transforma zâmbetul, iată câteva dintre avantajele notabile:

 • rezultate imediat vizibile: fațetele dentare oferă rezultate rapide și vizibile. În câteva vizite la dentist, poți experimenta o transformare semnificativă a zâmbetului tău;
 • personalizare absolută: fiecare fațetă dentară este creată special pentru tine. Formă, culoare, dimensiune – totul este personalizat pentru a crea un zâmbet care se potrivește perfect cu fizionomia ta facială și personalitatea ta;
 • durabilitate și rezistență: fațetele dentare, în special cele din porțelan, sunt durabile și rezistente la decolorare. Te poți bucura de un zâmbet frumos și strălucitor timp îndelungat;
 • procedeu simplu și lipsit de disconfort: se aplică prin cimentare, rapid și fără să existe durere;
 • conservarea structurii dentare: comparativ cu alte opțiuni cosmetice, fațetele dentare necesită o cantitate mai mică de eliminare a substanței dentare sănătoase, contribuind la conservarea structurii dentare;
 • materialele care se folosesc pentru efectuarea tratamentului sunt compatibile 100%;
 • fără sensibilitate: fațetele dentare nu prezintă nici o sensibilitate după ce s-a finalizat tratamentul;
 • îmbunătățirea încrederii în sine: transformarea zâmbetului prin fațete dentare Craiova are un impact semnificativ asupra încrederii în sine și a stimei de sine. Un zâmbet îmbunătățit poate deschide uși și adăuga strălucire vieții tale de zi cu zi. 

Cu toate acestea, este important să înțelegi că fațetele dentare sunt soluții personalizate și că fiecare pacient are nevoi unice. Echipa noastră de experți la Dent Priority este aici pentru a ghida fiecare pas al acestei călătorii estetice.

Contraindicațiile fațetelor dentare

Chiar dacă fațetele dentare sunt soluții eficiente pentru îmbunătățirea esteticii zâmbetului, există și situații în care acestea nu sunt indicate. Este important să discutăm deschis și sincer despre contraindicații, care pot include:

 • degradarea gravă a structurii dentare: fațetele dentare necesită o cantitate minimă de substanță dentară sănătoasă pentru a fi aplicate
 • probleme de sănătate orală netratate: afecțiunile dentare, cum ar fi cariile sau gingivita care trebuie tratate înainte de a considera fațetele dentare
 • boala parodontală în faza avansată
 • bruxismul sever: persoanele care au obiceiul de a scrâșni dinții în mod constant pot avea nevoie de soluții suplimentare pentru a proteja fațetele dentare
 • igiena dentară necorespunzătoare
 • dizarmonii de tip dento-alveolar la care este nevoie de tratament ortodontic

 
Toate acestea însă vor fi analizate de către medicul specialist și vor fi apoi explicate pacientului înainte de începerea tratamentului.

Fațete dentare: cât de rezistente sunt?

Fațetele dentare reprezintă nu doar o soluție estetică eficientă, ci și o opțiune durabilă pentru transformarea zâmbetului tău. Duritatea și rezistența acestor fațete dentare Craiova sunt caracteristici remarcabile, contribuind la menținerea strălucirii și aspectului lor impecabil pe termen lung.

Cu o structură realizată din ceramică, porțelan sau compozit de înaltă calitate, fațetele dentare oferă o protecție robustă împotriva uzurii zilnice. Acestea sunt create pentru a rezista la presiunea exercitată în timpul mestecatului și pentru a face față solicitărilor zilnice ale masticației fără a-și pierde din strălucirea inițială.

Un alt aspect important al rezistenței fațetelor dentare este legat de capacitatea lor de a rezista la decolorare. Pigmenții din alimente și băuturi pot afecta aspectul dinților, însă fațetele dentare, datorită materialului lor de calitate superioară, păstrează culoarea inițială pentru o perioadă mai îndelungată.

Este demn de menționat faptul că, pentru a menține rezistența maximă a fațetelor dentare, este esențial să respecți bunele practici de igienă orală și să eviți obiceiurile nocive, cum ar fi scrâșnitul dinților sau utilizarea dinților pentru deschiderea ambalajelor.

Fațete dentare: întreținere și îngrijire

După ce ai optat pentru fațete dentare Craiova și ai experimentat transformarea uimitoare a zâmbetului tău, următorul pas esențial este să înveți cum să le îngrijești corespunzător pentru a menține strălucirea și sănătatea lor pe termen lung. Iată câteva sfaturi esențiale pentru îngrijirea și întreținerea fațetelor dentare:

Igiena orală riguroasă este esențială pentru menținerea sănătății fațetelor dentare. Continuă să periezi dinții cel puțin de două ori pe zi, folosind o periuță moale și pastă de dinți non-abrazivă. Asigură-te că acoperi toate suprafețele fațetelor dentare și nu uita să folosești ața dentară pentru a curăța eficient între spațiile dinților.

Unele alimente și băuturi pot cauza decolorarea fațetelor dentare în timp. Evită excesul de consum al cafelei, ceaiului, vinului roșu și a altor băuturi colorate. De asemenea, redu cantitatea de alimente cu pigmenți puternici, cum ar fi fructele de pădure și sosurile colorate, pentru a preveni colorarea nedorită a fațetelor dentare.

Bruxismul, adică obiceiul de a scrâșni dinții, poate afecta durabilitatea fațetelor dentare. Dacă ai obiceiul de a scrâșni dinții în timpul nopții sau în momentele de stres, discută cu dentistul tău despre posibilitatea de a purta o protecție nocturnă. Aceasta poate preveni uzura excesivă a fațetelor și menține integritatea lor structurală.

Vizitele regulate la dentist sunt esențiale pentru monitorizarea stării fațetelor dentare și pentru curățarea profesională. Dentistul tău poate identifica eventualele probleme în stadiile incipiente și poate oferi recomandări pentru menținerea sănătății optime a fațetelor tale.

De asemenea, fațetele dentare au o durată de viață lungă, dar pot necesita renovare în timp. Discută cu dentistul tău despre intervalele recomandate pentru verificarea și eventuala renovare a fațetelor dentare pentru a te asigura că rămân în cea mai bună formă posibilă.

Evită obiceiurile dăunătoare care pot afecta fațetele dentare, cum ar fi mușcatul unghiilor sau folosirea dinților pentru a deschide ambalaje. Aceste comportamente pot cauza fisuri sau chiar fracturi ale fațetelor dentare, necesitând intervenție suplimentară.

Fii atent la semnele care pot indica probleme cu fațetele dentare, cum ar fi sensibilitatea crescută, durerea sau orice modificare în aspectul lor. Dacă observi oricare dintre aceste semne, programează-te pentru o vizită la dentist pentru evaluare și ajustare.

Te poți programa la Dent Priority la orice tip de consultație prin formularul online sau la numerele de telefon +40 745 781 265 /+40 740 781 264. 

Prin adoptarea acestor practici de îngrijire și întreținere, vei contribui semnificativ la menținerea strălucirii și a sănătății fațetelor dentare. Cu o atenție adecvată și vizite regulate la dentist, zâmbetul tău va continua să strălucească, aducându-ți bucurie și încredere în fiecare zi.

La Dent Priority, suntem dedicați să transformăm fiecare zâmbet într-unul de care fiecare pacient să fie mându. Fațetele dentare reprezintă nu doar o opțiune cosmetică, ci și un angajament pentru sănătatea și frumusețea durabilă a zâmbetului tău. Înconjurați de o echipă de profesioniști, la Dent Priority descoperi că fațetele dentare pot fi răspunsul la întrebarea „cum să obții un zâmbet perfect?”. Fii inspirat să îți transformi zâmbetul la Dent Priority – unde estetica dentară se întâlnește cu pasiunea pentru frumusețe și sănătate dentară.

Indiferent de imperfecțiunile tale estetice, fațetele dentare oferă o soluție personalizată pentru a-ți îmbunătăți zâmbetul într-un mod natural și atrăgător.