ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Diferenta dintre fatetele dentare si coroanele dentare

Exista multe persoane care, atunci cand este vorba despre lucrari dentare estetice, confunda foarte usor coroanele dentare cu fatetele dentare. Coroanele dentare si fatetele dentare au roluri diferite si va vom explica mai jos, care este diferenta dintre cele doua lucrari dentare si cand aveti nevoie de ele.

Coroanele dentare si fatetele dentare sunt lucrari dentare estetice foarte cunoscute pentru pacientii care doresc sa-si imbunatateasca aspectul danturii si al zambetului. Ambele tipuri de lucrari dentare pot sa genereze rezultate atat estetice, cat si naturale.

Ce reprezinta fatetele dentare si coroanele dentare?

Ambele tipuri de lucrari dentare estetice sunt restaurari protetice si functioneaza prin atasare de dintele pregatit, imbunatatind functionalitatea si aspectul acestuia.

Fatetele dentare sunt cele mai cautate tipuri de lucrari dentare, atunci cand o persoana doreste infrumusetare. Acestea sunt pelicule subtiri din ceramica, ce imbraca fata dintelui si care schimba total aspectul dintilor. Se pot confectiona in culoarea dintilor sau in culoarea dorita de catre pacient. Sunt realizate din material destul de rezistent, insa exista posibilitatea de a se crapa foarte usor.

Coroanele dentare imbraca toata suprafata dintilor si pot fi confectionate din ceramica, metal sau zirconiu. Coroanele dentare au o grasime aproape dubla fata de fatetele dentare, fiind mai rezistente si mai durabile in timp.

Clinica DentPriority va asteapta sa va ofere cel mai bun tratament personalizat cu fatete dentare sau coroane dentare,realizat de catre o echipa de medici stomatologi profesionisti, care va ajuta cu mare drag sa va recapatati zambetul mult dorit.

De asemenea, fatetele dentare sunt o solutie minim invaziva in comparatie cu coroanele dentare, deoarece medicul protetician va slefui un strat subtire din suprafata dintilor (daca dintii sunt pozitionati corect) sau va slefui un pic mai mult (daca dintii sunt pozitionati incorect). In cazul coroanei dentare (aceasta este pozitionata ca un capac pe dintele natural), medicul protetician va slefui o suprafata considerabila din suprafata dintilor(facandu-i loc pe arcada).

In ce situatii alegem lucrarile dentare estetice?

Fatetele dentare sunt ideale pentru pacienti, in urmatoarele situatii: cand dintele este usor crapat sau ciobit, cand dintii au o spatiere mare sau in alte situatii care tin de forma si culoare.

Coroanele dentare sunt folosite atunci cand: dintii sunt ciobiti sau sparti sever, dintii care au trecut prin tratament de canal, cand marginea dintilor este abrazata, cand dintii au plombe extinse, daca dintii au suferit traumatisme severe si in alte cazuri in care dintele natural are probleme fundamentale.

Atat fatetele dentare, cat si coroanele dentare trebuie sa aiba o intretinere si igiena corespunzatoare, deoarece numai in acest fel, vor avea o durata lunga de viata (minim 10 ani).

Medicii specialisti de la DentPriority sunt in masura sa va ajute sa faceti cea mai potrivita alegere, in functie de afectiunile dentare pe care le prezentati si sa va bucurati de tratamente dentare cu rezultate exceptionale.