ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Cat de important este aparatul dentar

Un tratament ortodontic profesional va ajuta sa va infrumusetati zambetul si sa va pastrati sanatatea orala. Tratamentul ortodontic joaca un rol foarte important si in corectarea dintilor nealiniati sau dintilor supraaglomerati.

Ortodontia reprezinta acea ramura a stomatologiei moderne care se ocupa cu diagnosticarea, preventia si tratarea diferitelor anomalii sau afectiuni ale dintilor si oaselor faciale, prin intermediul aparatelor dentare.

Este necesar sa purtati aparat dentar?

Tratamentul ortodontic prin care se aplica aparatul dentar va poate ajuta nu numai sa va imbunatatiti zambetul, ci va avea in mod sigur si un impact asupra aspectului fetei, aceasta recapatandu-si atat simetria, cat si estetica.

La clinica DentPriority medicul specialist ortodont va fi preocupat pe de o parte de functionalitatea si estetica zambetului si pe de alta parte de armonia generala a fetei voastre. Planul de tratament ortodontic realizat de medicii nostri specialisti va fi unul personalizat, unic pentru fiecare pacient in parte.

Medicul ortodont va aplica cu ajutorul aparatului dentar o forta pe dinti, pentru ca acestia sa se deplaseze intr-o pozitie corecta si sa-si schimbe dinamica si relatia dintre ei, obtinandu-se in acest fel un rezultat atat functional, cat si estetic.

Afectiunile ortodontice care pot sa fie tratate cu ajutorul aparatelor dentare sunt:

 • dintii inghesuiti sau dintii cu spatii foarte mari
 • dintii care prezinta rotatie fata de axul normal al lor
 • malocluzia (o aliniere incorecta a dintilor pe arcada, dar si a maxilarelor – muscatura)
 • diastema (strungareata) – spatiul care exista intre cei doi dintii centrali frontali
 • dintii care se afla mai in fata sau mai in spate de pozitia normala pe arcada dentara
 • spatiile postextractionale se pot inchide, evitandu-se efectuarea unei lucrari dentare

Care sunt beneficiile purtarii aparatului dentar?

Purtarea aparatului dentar aduce o multime de beneficii si anume:

 • se previne disfunctiile articulare si durerile articulare
 • se imbunatateste masticatia, functionalitatea si frumusetea zambetului
 • se corecteaza malocluzia, dintii malpozitionati si spatiile interdentare
 • se va evita uzura excesiva a dintilor
 • se va reduce riscul de parodontoza
 • fonatia va fi fara dificultati
 • va exista incredere in propia persoana
 • va creste stima de sine datorita zambetului estetic (va da in mod sigur o stare de bine)

Aparatele dentare sunt de doua tipuri: aparate ortodontice fixe si aparate ortotondice mobile. Atunci cand purtati un aparat dentar puteti sa simtiti in primele zile un usor disconfort, dar acesta va disparea in maxim 2-3 zile. Este recomandat sa respectati toate indicatiile date de medicul ortodont si sa respectati toate controalele, pentru ca numai in acest fel, veti fi siguri ca tratamentul decurge perfect. De asemenea, trebuie sa respectati si contraindicatiile, care de obicei tin de alimentatie: a se evita alimentele cu textura dura sau alimentele lipicioase (pot sa desprinda aparatul dentar si sa prelungeasca purtarea acestuia).

Indreptarea dintilor cu ajutorul aparatelor dentare este posibila la orice varsta, in ultima vreme existand din ce in ce mai multe persoane care doresc acest lucru. Un zambet armonios si o dantura sanatoasa inseamna ca dintii sa fie drepti si albi, ca muscatura sa fie foarte corecta si ca functionalitatea sa existe pe toate planurile.

Indiferent de varsta si de problemele ortodontice pe care le aveti, medicii specialisti de la DentPriority va asteapta la clinica pentru a va realiza o consultatie profesionala, a va explica foarte clar in ce consta tratamentul afectiunii respective si a va asigura un zambet frumos si o sanatatea orala exceptionala.