ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Implant dentar versus lucrare protetica

In prezent, pacientii pot sa opteze pentru tratamentul cu implanturi sau lucrari protetice (punte dentara), atunci cand doresc sa inlocuiasca unul sau mai multi dinti care lipsesc. Ambele variate sunt atat estetice, cat si functionale, cu toate ca exista intre ele diferente semnificative.

Atunci cand se fixeaza o punte dentara, dintii adiacenti spatiului liber vor fi slefuiti si devitalizati. Atunci cand se realizeaza un implant dentar, aceste probleme nu vor exista, deoarece acesta va fi inserat in maxilar, fara sa se afecteze dintii sanatosi (se previne pierderea osoasa).

Despre implantul dentar si lucrarea protetica

Cand veti dori sa optati pentru cea mai buna varianta de tratament, trebuie sa tineti cont nu numai de partea financiara, ci si de rezultatele stomatologice pe un termen indelungat.

O lucrare protetica fixa sau o punte dentara este confectionata din zirconiu sau metalo-ceramica si este formata din coroane care sunt unite intre ele, iar extremitatile sale sunt fixate pe dintii naturali. Puntea dentara este recomandata atunci cand vor lipsi maxim 4 dinti consecutivi, insa pentru o buna rezistenta si stabilitate (in anumite cazuri) va fi necesara si slefuirea dintilor vecini.

Implantul dentar este realizat din titan medical ce este biocompatibil cu tesuturile din cavitatea bucala si este un analog artificial al radacinii dentare, actionand ca un suport pentru coroane individuale sau punti dentare. Implantul dentar restabileste in totalitate functiile si estetica dintilor.

Avantajele implantului dentar si lucrarii protetice

Exista diferente fundamentale intre o punte dentara si un implant dentar, acesta din urma fiind un tratament de inalta tehnologie si revolutionar. Tratamentul cu implant dentar are multe avantaje: reface numarul dintilor care lipsesc, inclusiv pe o arcada intreaga; tesutul osos este alimentat cu sange si nu se va resorbi; sarcina masticatorie este distribuita uniform pe os si nu va afecta; alti dinti; se va putea inlocui orice dinte din orice zona a arcadei (chiar si de la capatul maxilarului); inlocuirea coroanei nu va afecta implantul in sine; nu va fi necesara slefuirea dintilor ce sunt adiacenti dintilor defecti; ofera o stabilitate foarte crescuta; interventia este simpla si nedureroasa; protejeaza toata dantura; confera o functionalitate foarte buna si o estetica deosebita;  etc.

Avantajele lucrarilor protetice sunt: lucrari dentare care se cimenteaza definitiv si nu necesita indepartarea periodica atunci cand se efectueaza igienizarea; adaptarea cu puntile dentare se va face foarte rapid; ofera un confort masticator foarte bun; realizarea puntilor dentare necesita sedinte mai putine; prognosticul si durata de viata sunt foarte bune, daca se respecta indicatiile cu privire la ingrijirea acestora; confera danturii o estetica foarte buna.

Daca se compara ambele variate de tratament, se poate spune ca, atat implantul dentar, cat si lucrarea protetica sunt structuri fixe, care se potrivesc foarte bine cu forma si culoarea dintilor naturali si care restabilesc functionalitatea si estetica dentara. Insa, fiecare metoda de tratament pentru care optam are meritele sale individuale.

Zambetul si sanatatea voastra orala sunt prioritatea Clinicii Stomatologice DentPriority, iar despre rezultatele stomatologice excelente pe care le oferim, putem spune ca se datoreaza pregatirii ireprosabile ale medicilor nostri dentisti, a echipamentelor medicale de ultima generatie si a procedurilor de tratament deosebite, indiferent daca vorbim de o procedura simpla sau complexa.