ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Ortodonție

Descoperă secretele unui zâmbet perfect aliniat cu serviciile de ortodonție din cabinetele Dent Priority! Transformă-ți zâmbetul într-o dantură armonioasă și sănătoasă prin intermediul tratamentelor de ortodonție în Craiova, Băilești, Caracal sau Slatina.

Suntem obișnuiți să vedem ortodonţia ca pe acea ramură a stomatologiei care se ocupă cu îndreptarea dinților. Noi vă spunem că este mai mult decât atât, pentru că medicul ortodont are rolul important de a diagnostica și trata poziția incorectă a dinţilor şi a oaselor maxilare. 

Cele mai multe dintre anomaliile dento-maxilare sunt reprezentate de malocluzia dentară, în termeni populari mușcătura greșită. Atunci când pacientul nu are o mușcătură corectă, dinții nu au contactul corespunzător și ajung să se fractureze. 

De asemenea, aceste anomalii modifică simetria feței și, odată rezolvate, chipul își recapătă armonia, zâmbetul este perfect, iar funcționalitatea danturii devine normală. Aparatul dentar este cel cu ajutorul căruia se pot îndrepta toate aceste probleme la aproape orice vârstă.

Dacă îți dorești să-ți corectezi dantura, te așteptăm în cabinetele Dent Priority din Craiova, Băilești, Caracal și Slatina pentru a alege cel mai potrivit tratament ortodontic pentru tine. Te poți programa la un consult prin formularul online sau la numerele de telefon +40 745 781 265 /+40 740 781 264. 

De la ce vârstă se poate purta aparat dentar?


Medicii ortodonți din clinicile stomatologice Dent Priority  au soluții pentru fiecare pacient în parte, pentru că la noi fiecare plan de tratament este personalizat. Dacă vorbim despre copii, trebuie să știți că un aparat dentar mobil poate corecta în perioada de creștere discrepanţele maxilarelor. 

De asemenea, el ajută la ghidarea erupţiei dinţilor permanenţi cât mai aproape de poziţia lor corectă. În acest fel, timpul necesar unui tratament ortodontic ulterior se reduce semnificativ.

În cazul adulților, aparatul dentar corectează malocluzia, poate îndrepta dinții cu spații foarte mari între ei, poate corecta strungăreața sau dinții rotiți față de axul lor normal. De asemenea, cu ajutorul aparatului dentar, specialistul în ortodonție Craiova poate aduce pe arcadă dinți definitivi care au rămas blocați în os. 

Există, însă, și cazuri în care tratamentul ortodontic este recomandat pentru pregătirea preprotetică, înaintea unei intervenții de implant, când este necesară repoziționarea dinților. Totodată, aparatul dentar este util și pentru stabilizarea ocluziei în cazul persoanelor cu afecțiuni parodontale.

Dacă ești nemulțumit de dantura ta și-ți dorești o transformare estetică și care să contribuie la sănătatea zâmbetului tău, te așteptăm la un consult inițial într-una din clinicile Dent Priority. Te poți programa oricând online prin intermediul formularului de programări sau poți suna la numerele de telefon +40 745 781 265 /+40 740 781 264.

Tipuri de aparate dentare

Aparatul dentar invizibil invisalign reprezintă unul dintre cele mai moderne tratamente de îndreptare a dinților înghesuiți. Aparatul ortodontic invizibil invisalign este total diferit de cel clasic din metal. Cu un aspect estetic discret, aparatul dentar invizibil invisalign este format dintr-un set de gutiere transparente și personalizate care trebuiesc purtate de pacient aproape pe tot parcursul zilei. Pentru acest tip de aparat dentar, amprenta este realizată cu ajutorul scanării 3D. 

ortodontie-1

Aceste gutiere transparente sunt realizate computerizat în Germania și corespund unor poziţii succesive ale dinţilor pe măsură ce aceștia se deplasează către poziția corectă.  Aparatul dentar invizibil invisalign trebuie purtat continuu timp de două săptămâni, cu pauzele de masă și cele pentru igienă orală, respectiv 22 de ore din 24. 

Este simplu de folosit, este mobil, nu afectează gingiile, iar dantura poate fi spălată cu ușurință. Vizitele la medicul stomatolog sunt mult reduse, iar evoluția tratamentului poate fi monitorizată digital.

Este important de știut că acest tip de aparat dentar invisalign nu se pretează la orice fel de problemă ortodontică, iar prețul lui pornește de la 2.000 de euro. 

Ortodonția modernă își pune amprenta prin tehnologii inovatoare, iar aparatul dentar de safir reprezintă un exemplu excepțional în acest sens. Cu o combinație unică de estetică și eficiență, acest aparat dentar aduce rafinament și confort în corectarea alinierii dentare. 

 

Una dintre caracteristicile definitorii ale unui aparat dentar safir constă în bretelele confecționate din cristale de safir transparente. Această opțiune elegantă aduce un nivel superior de estetică în ortodonție Craiova, deoarece cristalele de safir sunt extrem de translucide, mimând astfel aspectul natural al dinților. 

ortodontie-2

În comparație cu bretelele metalice, un aparat dentar safir se integrează discret în zâmbet, oferind o soluție estetică pentru pacienții preocupați de aspectul vizual al tratamentului ortodontic.

Cristalele de safir nu numai că aduc o notă de eleganță, ci și un nivel crescut de confort. Materialul non-iritant al bretelelor de safir minimizează disconfortul și iritațiile care pot apărea în timpul tratamentului ortodontic. Această caracteristică face acest tip de aparat potrivit pentru pacienții cu pielea sensibilă sau pentru cei care caută o experiență mai plăcută în timpul purtării aparatului dentar.

De asemenea, cristalele de safir sunt extrem de rezistente la decolorare și păstrează transparența pe termen lung. Acest aspect este esențial pentru pacienții care doresc să se bucure de un zâmbet frumos pe întreaga durată a tratamentului ortodontic. 

În ortodonție, aparatul dentar metalic rămâne un clasic eficient, aducând corectarea alinierii dentare la un nivel superior. Cu tehnologie îmbunătățită și design ergonomic, acest tip de aparat oferă rezultate durabile, fiind o alegere populară pentru pacienții care caută eficiență și fiabilitate în tratamentul ortodontic.

 

Un aparat dentar metalic utilizează bretele din aliaje metalice de înaltă calitate, asigurând o presiune constantă asupra dinților pentru a îndrepta treptat poziția acestora. Mecanismul clasic al acestui aparat oferă un control precis asupra mișcărilor dentare, facilitând corectarea problemelor ortodontice cu rezultate vizibile.

ortodontie-3

Materialele metalice utilizate pentru aparatul dentar metalic sunt recunoscute pentru durabilitatea și rezistența lor. Aceasta face ca aparatul să fie o opțiune eficientă pentru pacienții care doresc să beneficieze de un tratament ortodontic de lungă durată, fără a compromite calitatea sau rezultatele finale.

Acest tip de aparat este potrivit pentru o gamă variată de probleme ortodontice, de la înghesuiri dentare până la probleme ale mușcăturii. Această adaptabilitate face ca acest aparat să fie o opțiune versatilă, potrivită pentru pacienții de toate vârstele și cu diverse nevoi ortodontice.

Unul dintre avantajele remarcabile ale aparatului dentar metalic constă în controlul precis al mișcărilor dentare. Specialistul în ortodonție Craiova ajustează periodic bretelele, asigurându-se că dinții se aliniază într-un mod corect și eficient. Acesta rămâne una dintre opțiunile ortodontice accesibile, fiind o soluție economică pentru pacienții care doresc să investească în sănătatea și estetica zâmbetului lor. 

Important este ca atunci când se optează pentru un astfel de aparat dentar, pacientul să fie conștient de faptul că igiena orală este esențială în timpul purtării acestuia. Periajul regulat și utilizarea atentă a aței dentare sunt imperative pentru menținerea sănătății gingiilor și prevenirea acumulării de plăci bacteriene. Consultarea regulată a unui specialist în ortodonție Craiova este, de asemenea, importantă pentru ajustările necesare și pentru a monitoriza progresul tratamentului.

Aparatul dentar mobil este recomandat în special copiilor și poate fi purtat de către aceștia încă de la vârsta de 4 ani. Este folosit pentru stimularea creşterii arcadelor, pentru îndreptarea şi îndepărtarea dinţilor sau pentru corectarea formei maxilarului. 

Este extrem de ușor de purtat pentru că micul pacient îl poate scoate oricând pentru igienizarea dinților. 

Mai există și alte dispozitive, activatoarele, care se poartă doar în timpul nopţii şi câteva ore ziua în timpul liber. Există posibilitatea ca purtarea acestor aparate mobile să reprezinte o etapă anterioară purtării unui aparat fix după erupţia completă a tuturor dinţilor definitivi.

Aparatele ortodontice fixe se aplică pe dinții definitivi, iar acestea sunt îndepărtate numai la sfârșitul tratamentului. Până în acel moment nu sunt date jos de pe dinți. Ele se pot aplica de la vârsta de 12 ani. 

Pentru pacienții care poartă acest tip de aparat dentar este foarte importantă igiena. Nerespectarea regulilor de igienă poate duce la apariţia gingivitelor, a petelor dentare albe-cretoase şi chiar a cariilor dentare.

ortodontie-4

De știut despre aparatul dentar fix:

  • Bracket-urile sunt cimentate pe exteriorul dinților, pe toată durata tratamentului ortodontic;
  • Bracket-ul poate fi confecționat din metal sau dintr-un alt material mult mai estetic cum ar fi ceramica sau safirul;
  • Igiena corespunzătoare și controalele regulate sunt extrem de importante și fac diferența între rezultatul dorit și unul mai puțin satisfăcător.

Odată încheiat tratamentul ortodontic, dantura trebuie menținută frumoasă și sănătoasă. Pentru asta este nevoie de aparatul de contenție cu ajutorul căruia se vor stabiliza dinții în noua lor poziție. 

Cu toate că dinții sunt poziționați și îndreptați corect după tratamentul ortodontic, aceștia au tendința de a se deplasa și din păcate acest lucru se întâmplă în majoritatea cazurilor. Aici intervine rolul aparatului de contenție care obișnuiește dinții cu noua lor poziție. 

Este foarte important ca pacienții să îl poarte corect și constant pentru că este la fel de important ca și tratamentul ortodontic principal.

ortodontie-5

Aparatul de contenție poate fi:

  • Fix
  • Mobil

Aparatul de contenție fix este reprezentat de o sârmuliţă fixată pe interiorul dinţilor. Cel mobil este o gutieră din plastic, transparentă și care acoperă dinții integral. Medicii ortodonți recomandă purtarea aparatului de contenție pentru o perioadă cel puțin egală cu durata tratamentului ortodontic. În cazurile grave, dispozitivul trebuie purtat toată viața.  

Indiferent dacă optezi pentru un aparat dentar de safir sau metalic, unul mobil, fix sau invizibil invisalign, echipa de specialiști în ortodonție Craiova și celelalte clinici Dent Priority este aici pentru a-ți oferi cea mai bună îngrijire. Fiecare tip de aparat, de la cel fix la cel mobil sau invizibil, este conceput pentru a-ți oferi nu doar un zâmbet perfect, ci și o experiență confortabilă și personalizată. 

Investește în sănătatea ta orală prin tratamente de ortodonție la Dent Priority în Craiova, Băilești, Caracal și Slatina. Te poți programa pentru orice tip de servicii stomatologice apelând +40 745 781 265 /+40 740 781 264 sau completând formularul online.