ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

De ce este necesar un CT dentar atunci când vrem implanturi dentare?

Atunci când avem nevoie de implanturi dentare, un instrument cheie care facilitează succesul intervenției este tomografia computerizată dentară (CT dentar). În acest articol vei descoperi care sunt motivele pentru care un CT dentar este necesar înainte de efectuarea implanturilor dentare. Va fi evidențită importanța diagnosticării precise și planificării pre-operatorii în vederea obținerii unor rezultate de succes.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este o procedură inovatoare care oferă o soluție permanentă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă.

Implantul dentar reprezintă o tehnică chirurgicală care implică înlocuirea rădăcinii unui dinte natural pierdut cu un suport artificial. Implantul dentar constă într-un șurub de titan sau o altă variantă metalică care este plasat în osul maxilar sau mandibular. Odată ce osul se vindecă și se integrează în jurul implantului, acesta devine o bază solidă pentru montarea unei coroane dentare personalizate. Această procedură oferă o alternativă durabilă și estetică la protezele dentare tradiționale.

Beneficiile implantului dentar sunt numeroase. Această procedură oferă o soluție permanentă, spre deosebire de protezele dentare tradiționale care necesită înlocuire sau ajustare regulată. Implanturile dentare sunt extrem de stabile și funcționează ca dinți naturali, permițând pacienților să mănânce și să vorbească fără restricții.

Implanturile dentare au, de asemenea, avantaje estetice semnificative. Ele sunt proiectate pentru a se potrivi perfect cu restul dinților pacientului, oferind un aspect natural și armonios.

De ce este necesar un CT când vrei implanturi dentare?

Un CT dentar oferă o imagine tridimensională detaliată a maxilarului și a structurilor adiacente, permițând medicului dentist să evalueze cantitatea și calitatea osoasă disponibilă pentru implanturi dentare. Prin contrast cu radiografiile dentare obișnuite, care oferă doar o perspectivă bidimensională, un CT dentar permite vizualizarea clară a nervilor, sinusurilor și a altor structuri delicate, oferind informații vitale pentru a evita complicații și a stabili planul de tratament potrivit.

Un CT dentar este esențial pentru determinarea dimensiunilor exacte ale implantului dentar și pentru plasarea precisă în os. Acest lucru ajută la evitarea perforării accidentale a structurilor delicate, precum nervii sau sinusurile, și permite medicului dentist să evite zonele cu calitate osoasă redusă sau insuficientă. Planificarea pre-operatorie adecvată, pe baza imaginilor CT, asigură poziționarea corectă a implanturilor, ceea ce contribuie la obținerea unor rezultate estetice și funcționale superioare.

În plus, CT-ul dentar este deosebit de util în cazul pacienților care prezintă anumite afecțiuni preexistente, cum ar fi rezorbția osoasă sau infecțiile. Imaginile CT permit evaluarea detaliată a stării osului și identificarea problemelor specifice, ceea ce permite medicului dentist să dezvolte un plan de tratament personalizat și să prevină complicațiile în timpul sau după intervenție.

În concluzie, un CT dentar este o unealtă indispensabilă în planificarea și realizarea implanturilor dentare. Această tehnică avansată de imagistică medicală oferă informații cruciale despre structurile anatomice ale pacientului, calitatea osoasă și posibilele complicații. Prin intermediul unui CT dentar, medicul dentist poate planifica și executa intervențiile cu precizie și în siguranță, conducând la rezultate estetice și funcționale optime pentru pacienți.

Dent Priority este clinica care va oferi de fiecare dată fiecărui pacient cele mai bune rezultate.