ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Stomatologie copii - Pedodonție

Descoperă beneficiile tratamentelor de pedodonție la Dent Priority. Cu servicii personalizate de stomatologie copii, ne asigurăm că fiecare vizită la dentist devine o experiență plăcută pentru copilul tău.

Înțelegem că grija pentru sănătatea dentară a celor mici este o prioritate pentru tine, iar la Dent Priority ne-am dedicat misiunii de a oferi celor mici o experiență de stomatologie copii inegalabilă. De ce pedodonție? E simplu: pentru că fiecare zâmbet mic merită atenția și îngrijirea specială pe care numai un pedodont poate să le ofere.

Încă de la prima lor vizită la dentist, micuții noștri pacienți sunt întâmpinați cu căldură și profesionalism. Pedodonții noștri, specializați în stomatologie copii, nu sunt doar medici, ci și prieteni ai copiilor. Înțelegem că fiecare copil este unic, iar abordarea noastră delicată și personalizată asigură că experiența la dentist devine o amintire plăcută.

Tratamentul de pedodonție pune baza pentru o sănătate orală de lungă durată. Serviciile noastre acoperă toate aspectele necesare, de la consultații preventive la tratarea afecțiunilor dentare specifice vârstei copilăriei. Cu echipamente moderne și metode non-invazive, asigurăm că micuții noștri pacienți se simt confortabil și în siguranță.

pedodontie-1

Dacă vrei să-i faci micuțului tău o programare la un consult de pedodonție Craiova, poți suna la numerele de telefon 0740781264 / 0745781265 sau poți completa formularul online

Ce reprezintă pedodonția?


Pedodonția reprezintă acea ramură stomatologică care se adresează copiilor, ocupandu-se cu diagnosticul și tratamentul stomatologic al dinților de lapte și al dinților permanenți la tineri. În clinicile DentPriority, medicii pedodonți sunt extrem de profesioniști și pun pe primul loc confortul și sănătatea orală a copilului tău.

De la cele mai mici vârste, specialiștii noștri au grijă ca fiecare copil să-și însușească reguli corecte de igienă orală, să realizeze tehnici corecte de periaj și să-i sfătuiască în legătură cu alimentația, pentru a avea în acest fel dinți albi, sănătoși și strălucitori. La DentPriority, medicii pedodonți tratează pacienții micuți prin metode neinvazive, într-un ambient primitor și relaxant.

Datorită atmosferei prietenoase și foarte plăcută, dar și a tratamentului netraumatic, micuții vin la DentPriority cu multă plăcere.

Cât de importantă este tratarea dinților de lapte?


Fiecare om prezintă de-a lungul vieții sale două generații de dinți și anume: dinții temporari sau dinții de lapte (apar la vârsta de 6 luni – până la varsta de 2-3 ani) și dinții permanenți sau dinții definitivi.

Dinții de lapte joacă un rol destul de important când vine vorba de ghidarea și apariția corectă a dinților permanenți pe arcadele dentare, aceștia influențând dezvoltarea oaselor maxilare și dezvoltarea vorbirii, dar permit și o masticație și hrănire corespunzătoare a copilului.

Din cauza alimentației nesănătoase și a igienei necorespunzătoare, dinții de lapte ajung să fie afectați de anumite leziuni, mai precis de caria dentară. Caria dentară are forme clinice deosebite și tratamente deosebite pentru fiecare tip de dentiție (dentiția de lapte sau dentiția definitivă). Aceste complicații ale dinților temporari pot să ducă până la afectarea mugurelui din dentiția permanentă, ceea ce va cauza multe probleme ulterior. 

Tratamentele pentru dinții de lapte constau în: 

  • periaje profesionale;
  • fluorizări;
  • sigilări și tratamentul cariilor.


Profilaxia dentară este foarte importantă deoarece prin vizitele la medicul stomatolog și prin tratamentele realizate la timp se previn multe din problemele dentare grave. Cu cât te prezinți mai devreme cu copilul la medicul pedodont, cu atât tratamentul de stomatologie pediatrică va putea fi realizat cu mai multă abilitate și fără prea mari complicații.

La Dent Priority, credem că o abordare holistică a stomatologiei copii este cheia spre un zâmbet strălucitor și sănătos. Înțelegem că fiecare copil are nevoi specifice, iar echipa noastră de pedodonți și asistenți specializați lucrează împreună pentru a oferi servicii de pedodonție Craiova de calitate superioară. Nu doar tratăm problemele dentare, ci educăm și promovăm igiena orală sănătoasă pentru ca micuții să dezvolte obiceiuri bune de la o vârstă fragedă.

pedodontie-2

Când este recomandat primul consult de pedodonție?


Vizita la cabinetul stomatologic este recomandată din momentul în care a apărut primul dinte, iar pentru a menține dinții temporari ai copilului sănătoși sunt necesare controale periodice la medicul pedodont. 

Mergând la timp la medicul pedodont, veți putea să depistați la timp la copilul vostru unele anomalii ale aparatului dento-maxilar și, de asemenea, veți putea primi sfaturi adecvate legate de modul de efectuare al igienei orale.

Clinica DentPriority pune la dispoziția micuților și tinerilor pacienți, medici stomatologi specializati in pedodonție Craiova, extrem de profesioniști, care știu să ofere acestora încă de la prima vizită o experiență stomatologică foarte agreabilă, tratamente efectuate cu tehnologii de ultimă generație și un mediu destins care va transmite multă încredere și siguranță.

De fiecare dată copiii revin fără teamă și cu zâmbetul pe buze în clinicile DentPriority din Craiova, Băilești, Caracal și Slatina, deoarece noi tratăm sănătatea lor orală cu responsabilitate, răbdare și mult respect. Astfel, toți copiii care vin la DentPriority devin mereu prietenii noștri încă de la prima vizită!

Afecțiuni stomatologice întâlnite la copii


În calitate de părinte atent la nevoile copilului tău, este esențial să înțelegi că sănătatea orală joacă un rol crucial în dezvoltarea generală a micuțului tău. Din fericire, cu ajutorul pedodonției și stomatologiei copii, cele mai comune probleme dentare pot fi identificate și tratate în stadii incipiente, asigurându-ne că zâmbetul copiilor rămâne strălucitor și sănătos.

Cariile dentare reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme dentare întâlnite la copii. Este crucial să înțelegem că, deși temporari, dinții de lapte sunt extrem de importanți pentru dezvoltarea ulterioară a dinților permanenți. Tratamentele de perodonție intervin în această ecuație, oferind soluții personalizate pentru prevenirea și tratarea cariilor la cei mici.

Malocluziile, adică problemele legate de alinierea incorectă a dinților, pot afecta nu doar estetica dentară a zâmbetului copilului tău, ci și funcționalitatea orală. Serviciile de stomatologie copii din Craiova, Băilești, Caracal și Slatina din clinicile Dent Priority evaluează și corectează malocluziilor, asigurându-se că fiecare micuț beneficiază de o aliniere corectă a dinților și o mușcătură sănătoasă.

Gingivitele sau inflamațiile gingiilor nu sunt rezervate doar adulților. Copiii pot suferi și ei de această afecțiune, care, lăsată netratată, poate evolua către probleme dentare mai grave. Stomatologia copii, sub îndrumarea pedodonților, se concentrează pe prevenirea și tratarea gingivitelor la cei mici, oferind sfaturi practice pentru o igienă orală corespunzătoare și intervenții eficiente pentru restabilirea sănătății gingiilor.

Un alt aspect important în sănătatea orală a copiilor este abcesul dentar, o afecțiune care poate apărea ca urmare a unei infecții netratate. În astfel de situații, pedodonții noștri intervin rapid și eficient pentru a trata abcesul dentar, asigurându-se că micuțul tău primește îngrijirea necesară pentru a preveni complicațiile și a reveni la un zâmbet fericit și sănătos.

pedodontie-3

Cu fiecare dintre aceste probleme dentare, atât tratamentele de pedodonție Craiova, cât și serviciile complete de stomatologie pediatrică intră în acțiune, aducând soluții personalizate și îngrijire specializată. Nu lăsa problemele dentare să devină obstacole în calea zâmbetului fericit al copilului tău! Cu o abordare preventivă și tratamente adecvate, pedodonția devine partenerul tău de nădejde în menținerea sănătății orale a celor mici.

Îl poți programa pe cel mic la un consult de pedodonție într-una din clinicile Dent Priority din Craiova, Băilești, Caracal sau Slatina la numerele de telefon 0740781264 / 0745781265 sau prin programare online. 

Sfaturi pentru o igienă dentară corectă a copiilor


Stomatologia copii reprezintă o ramură esențială în perioada de creștere a celor mici, iar o igienă dentară corectă joacă un rol fundamental în menținerea sănătății orale. Cu ajutorul sfaturilor noastre și a experților în perodonție, îți vom ghida copilul către obiceiuri igienice care vor defini un zâmbet sănătos și strălucitor.

Obiceiuri de urmat pentru prevenția problemelor perododontice: 

  • periajul dentar regulat: Specialiștii în perodonție subliniază importanța folosirii unei periuțe potrivite vârstei și a unei paste de dinți cu fluor adecvată. În cadrul stomatologiei copii, recomandăm periajul cel puțin de două ori pe zi, pentru a preveni acumularea plăcii bacteriene și pentru a întări smalțul dinților.
  • dieta echilibrată joacă și ea un rol esențial în sănătatea orală a copiilor. Specialiștii în stomatologie copii îți vor sugera alimente sănătoase, bogate în nutrienți esențiali pentru dezvoltarea dinților și gingiilor. Programarea regulată a consultațiilor la stomatologie copii permite evaluarea și prevenirea problemelor în stadii incipiente, asigurând o igienă dentară eficientă.
  • construirea unei atitudini pozitive față de vizitele la dentist. Specialiștii în perodonție încurajează promovarea unei atmosfere prietenoase și relaxate la stomatolog. Cu vizitele treptate de la vârste fragede, copiii vor asocia experiența la dentist cu momente plăcute și educative.
  • pe măsură ce copiii cresc, perioada de tranziție către dinții permanenți necesită o atenție deosebită. Experții în perodonție oferă sfaturi personalizate pentru îngrijirea dinților permanenți, ghidând copiii și părinții în această etapă esențială.


Așadar, dacă copilul tău se confruntă cu oricare dintre aceste probleme dentare sau dacă vrei să previi apariția acestora, nu ezita să ne vizitezi la Dent Priority. Poți să faci o programare pentru orice serviciu de pedodonție în Craiova, Băilești, Slatina sau Caracal sunând la numerele de telefon
0740781264 / 0745781265 sau completând formularul de programări online.