ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Avantajele și dezavantajele aparatului dentar

Aparatul dentar este o alegere potrivită atunci când dinții tăi nu arată așa cum ți-ai dori. Foarte multe persoane apelează la aparatul dentar pentru a se bucura de toate beneficiile aduse de acesta.

Tratamentul cu aparat dentar este recomandat pacienților indiferent de vârstă pentru a putea corecta poziția dinților pe arcadă dar și problemele de ocluziune. Aparatul dentar exercită asupra dinților o forță care va duce în timp la alinierea acestora. Este necesară purtarea aparatului dentar pentru o perioadă de 1-2 ani deoarece deplasarea dinților se va realiza lent iar osul alveolar are nevoie să se adapteze schimbărilor care au loc.

Purtarea aparatului dentar este necesară 24 de ore din 24, tratamentul fiind neîntrerupt și va permite obținerea rezultatelor mult dorite. Nu uita să acorzi atenție periajului dentar, aței dentare dar și apei de gură.

Avantajele oferite de aparatul dentar

Aparatul dentar este un produs pe care îl poți folosi pentru a îndrepta sau pentru a mișca dinții. Acesta te poate ajută să îți îngrijeșți sănătatea dinților pe termen lung.

Rezistență

Metalul este incredibil de rezistent în comparație cu alte opțiuni de tratament ortodontic. Dacă vei opta pentru braketi din plastic sau din ceramică trebuie să știi că aceștia sunt mai fragili și se vor deteriora mult mai ușor. În funcție de modul în care este îngrijit aparatul, este probabil ca braketii care nu sunt metalici să fie înlocuiți de câteva ori.

Accesibilitate

În mod sigur, aparatele dentare sunt o opțiune de tratament accesibilă din punct de vedere al costului.

Versatilitate

Aparatul dentar este recomandat chiar și pentru cele mai grave cazuri de probleme de dinți nealiniati, distanțați sau înghesuiți. Alte opțiuni nu sunt la fel de versatile și nu îți pot oferi rezultatul pe care îl dorești atât de mult.

Varietate

Vei putea alege între mai multe tipuri de aparate dentare în funcție de necesitățile tale dar și de problemele cu care te confrunți.

Rapiditate

Tratamentul cu aparat dentar este mai rapid decât orice alte opțiuni de tratament ortodontic pentru care poți opta.

Este un accesoriu modern

În mod sigur aparatele dentare sunt la modă în prezent printre adolescenți. Aparatul dentar, este un accesoriu potrivit pentru toate acele persoane care își doresc o dantură mai frumoasă.

Dezavantajele oferite de aparatul dentar

Aparatul dentar este de cele mai multe ori o soluție învechită iar oamenii sunt destul de sceptici în privința acestui tratament.

Tratamenul este unul dureros

Aparatul dentar este realizat din structuri metalice și din cabluri. Acesta acționează cu forță și are rezultate rapide. De cele mai multe ori, purtarea acestui aparat dentar provoacă sângerări ale gingiilor dar și durere provocată de mișcarea dinților. Tratamentul în sine poate provoca durere și disconfort pentru o perioada cât mai mare de timp. Această situație îți va afecta viața persoanală în diferite moduri.

Restricții alimentare

Aparatul dentar te limitează la consumul de alimente. Produsele crocante se pot bloca în sistemul de braketi și pot afecta aparatul dentar.

Dent Priority este clinica în care poți avea încredere și care te va ajuta să ai parte de o dantură perfectă.