ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informatii contact

© Dentpriority 2022, All Rights Reserved.

Awesome Image

Albirea dentara

Albirea dentară profesională cu laserul EPIC™ BIOLASE

Cu ajutorul tehnologiei inovatoare EPIC™ BIOLASE, foarte populară în SUA, poți obține zâmbetul ideal în numai 20 de minute. Laserul stomatologic EPIC™ BIOLASE este un dispozitiv revoluționar, conceput pentru o varietate de proceduri dentare, printre care și albirea profesională. Aceasta este una dintre cele mai avansate și eficiente metode de albire dentară disponibile în prezent.

Chiar și pentru pacienții ai căror dinți sunt considerabil pătați sau îngălbeniți, laserul oferă rezultate uimitoare.

albire-dentara-1

Avantaje:

 • Efect imediat de albire
 • Zâmbet strălucitor în 20 de minute
 • Fără sensibilitate după intervenție

Una dintre componentele cele mai importante ale unui zâmbet perfect este culoarea dinților.Albirea dentară denumită și „bleaching” este o procedură non-invazivă prin care dinții sunt curățați de depunerile de suprafața lor până la obținerea nuanței lor inițiale

In momentul erupției dentare, in copilărie dinții noștri sunt foarte albi, dar cu timpul, datorită depunerii de radicali cromatofori (substanțe colorate) nuanța dinților trece de la un alb strălucitor către galben sau chiar maroniu. Tratamentul de albire nu face altceva decât să curețe aceste substanțe, prin îndepărtarea lor chimica, redând zâmbetului nostru nuanța inițială. Prin albire se poate obține o culoare cu peste 10 tonuri mai deschisă, fără a pune in pericol integritatea dinților.

 Când se coloreaza dintii?

 • Îngălbenirea si/sau colorarea dinților se face odată cu înaintarea în vârstă
 • Prin acumulare de tartru și placă bacteriană în absenta profilaxiei dentare regulate
 • Prin fumat, consumul intensiv de ceai negru, cafea, cola sau vin roșu și de alimente bogate în pigmenți
 • În tratamentul cu tetraciclină administrat în copilărie sau prin aport exagerat de fluor
 • În traumatisme ale dinților care duc la înnegrirea dinților respectivi


Alegerea unui sistem de albire a dinților depinde rezultatul dorit, de posibilitățile financiare, dar și de cât de repede doriți să obțineți un rezultat. Întotdeauna este necesara recomandarea medicului stomatolog înainte de a folosi un sistem de albit dinții deoarece chiar și sistemele de albit din magazine și farmacii pot determina iritarea gingiilor și sensibilizarea temporara a dinților.Indiferent de sistemul de albire pe care doriți să îl folosiți este necesar ca înainte de aplicarea acestuia sa faceți un periaj și un detartraj profesional. Sistemele de albire a dinților au efect pe dinții naturali.

In principal exista două modalități principale de albire a dinților: sistemele de albit in cabinet și sistemele de albit pentru acasă. Ambele tipuri de tratamente sunt recomandate doar de către medicul stomatolog și necesita o consultație prealabila. În afară de aceste sisteme medicul stomatolog va mai poate recomanda si produse de întreținere a efectelor albirii profesionale.

Sistemul de albire profesional, realizat in cabinet utilizează un gel de albire (pe baza de peroxid de hidrogen) și o lampa de fotopolimerizare. Acest sistem este sigur, eficient și foarte rapid. In maxim 60 minute dinții dvs. vor fi cu câteva tonuri mai albi. Sistem de albire in cabinet este ideal pentru pacienții care doresc rezultate imediate! Se pot obține nuanțe cu pana la 10 tonuri mai deschise.

Sistemele de albire la domiciliu sunt la fel de eficiente doar ca efectul se obține treptat prin aplicări succesive. In general substanța activa folosita este aceeași ca si in cazul albirii in cabinet. In acest caz albirea se face prin aplicarea substanței de albit într-o gutieră realizată in cabinet.

Procedura de albire in cabinet

 • Medicul stomatolog face un detartraj si un periaj profesional al dinților.
 • Se ia o amprenta si se confecționează gutiera daca sistemul de albit prevede acest lucru.
 • Se aplica o substanța speciala pe gingii cu rol de protecție tot în funcție de sistemul ales.
 • Se aplica substanța activa și se lasă intre 15-45 minute în funcție de sistem.
 • Se utilizează o lampa specială daca sistemul de albit prevede acest lucru.
 • Uneori pot fi necesare mai multe aplicări succesive de 15 minute.
 • Sistem de albire in cabinet este ideal pentru pacienții care doresc rezultate imediate !