ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Proteza dentară

Ai nevoie de o proteză dentară? Experimentează confortul și estetica de excepție pe care le oferim la Dent Priority prin tratamentele noastre de restaurare! Află care sunt metodele complete prin care îți putem reda zâmbetul strălucitor și îți putem restabili încrederea în frumusețea naturală a dinților tăi! Oferind soluții personalizate, protezele dentare redefinesc zâmbetul și îl transformă într-unul sănătos. 

Îți înțelegem perfect preocupările și ne dorim să îți oferim informațiile de care ai nevoie pentru a lua decizii înțelepte și informate privind sănătatea și aspectul zâmbetului tău. Proteza dentară este o soluție remarcabilă pentru cei care se confruntă cu pierderea parțială sau totală a dinților, redând nu doar funcționalitatea pierdută, ci și estetica naturală a unui zâmbet frumos.

proteza-dentara-1

Când vine vorba despre îngrijirea dentară nu există o soluție universală care să se potrivească tuturor pacienților. Acest lucru este valabil și în cazul protezelor dentare. Fie că te confrunți cu pierderea unui singur dinte sau a mai multor dinți, echipa noastră de specialiști Dent Priority este aici pentru a crea o proteză dentară adaptată exclusiv nevoilor tale.

Subliniem importanța protezelor dentare în menținerea funcționalității naturale a gurii și în restabilirea încrederii în propriul zâmbet, pe lângă restul beneficiilor estetice. Ele sunt personalizate pentru fiecare pacient în parte pentru a se potrivi armonios și confortabil și mențin funcționalitatea generală a cavității bucale.

Proteza dentară Craiova este o investiție în sănătatea și bunăstarea ta, și asta se reflectă în fiecare detaliu al procesului nostru de creație. Fiecare proteză este realizată cu precizie, iar materialele de cea mai înaltă calitate asigură durabilitate și rezistență.

Când trebuie să apelezi la o proteză dentară?

Proteza dentară reprezintă o soluție eficientă și personalizată pentru situații variate, oferindu-ți șansa de a redobândi confortul masticator și încrederea în tine.

Primul semn că ar putea fi momentul să te gândești la o proteză dentară este, desigur, senzația de disconfort sau durere în zona dinților lipsă. Indiferent dacă ai pierdut un singur dinte sau mai mulți, proteza dentară devine o opțiune viabilă pentru a înlocui spațiile goale, restabilind astfel funcționalitatea și armonia zâmbetului tău.

În cazul în care observi dificultăți în mestecarea alimentelor sau ai senzația că alimentele se acumulează în zonele în care lipsesc dinții, este un semn clar că o proteză dentară Craiova ar putea fi soluția potrivită pentru tine. Proteza nu doar restabilește funcționalitatea optimă a sistemului masticator, dar îți oferă și posibilitatea de a savura din nou toate alimentele preferate fără restricții.

proteza-dentara-2

Estetica zâmbetului tău joacă un rol crucial în încrederea ta și în felul în care interacționezi cu ceilalți. Dacă simți că lipsa dinților afectează aspectul natural și armonios al zâmbetului tău, este momentul să te gândești la o proteză dentară. Aceasta nu doar completează zâmbetul, dar și contribuie la conturarea feței, oferindu-i un aspect mai tânăr..

Așadar, momentul în care trebuie să apelezi la proteza dentară Craiova poate varia de la simptome de disconfort și durere la complexe estetice care îți afectează încrederea. Indiferent de circumstanțe, proteza dentară Craiova oferă o soluție personalizată și eficientă pentru a-ți redobândi zâmbetul și a te bucura din nou de toate aspectele vieții. Consultă un medic stomatolog într-unul din cabinetele Dent Priority pentru o evaluare detaliată și pentru a începe călătoria spre un zâmbet sănătos!

Te poți programa la un consult completând formularul online sau apelând numerele de telefon +40 745 781 265 /+40 740 781 264.

Tipuri de proteze dentare

În ceea ce privește tipurile de proteze dentare pentru care pacienții pot opta, diversitatea opțiunilor este esențială pentru a răspunde nevoilor variate ale fiecărui caz în parte. Fiecare tip de proteze dentare oferă avantaje specifice, adaptate situației individuale. 

Iată o privire mai atentă asupra diverselor tipuri de proteze dentare pe care le folosim în clinicile Dent Priority:

Proteza parțială este o opțiune ideală atunci când ai pierdut doar câțiva dinți într-o anumită zonă a gurii. Aceasta este fixată în mod sigur la dinții naturali rămași și acoperă spațiile goale, oferind o soluție estetică și funcțională. Proteza parțială poate fi confecționată din materiale precum metal sau plastic și este personalizată pentru a se potrivi armonios cu dinții tăi sănătoși.

Proteza dentară fixă reprezintă o soluție permanentă pentru înlocuirea dinților lipsă. Aceasta este ancorată ferm în loc prin intermediul coroanelor dentare fixate pe dinții naturali sau pe implanturi dentare. De regulă, pacientului i se pun 4 sau 6 implanturi dentare pe care mai apoi se fixează proteza dentară. 

Protezele dentare fixe sunt apreciate pentru stabilitatea lor și pentru aspectul lor natural, contribuind la un zâmbet complet și armonios.

proteza-dentara-3

Proteza dentară mobilă este o opțiune flexibilă și ușor de adaptat pentru pacienții care au pierdut toți dinții unei arcade dentare sau pentru cei care preferă o soluție mai temporară. Aceasta este susținută de țesuturile gingivale și de mucoasa orală, oferind o mobilitate controlată. 

Protezele mobile pot fi scoase ușor de către pacienți, facilitând igiena orală și întreținerea corespunzătoare a acestora.

proteza-dentara-4

Alte tipuri de proteze dentare

La Dent Priority suntem mândri că oferim o gamă completă de servicii stomatologice pentru a îngriji și îmbunătăți sănătatea zâmbetului tău. Pe lângă protezele dentare menționate mai devreme, poți descoperi și alte opțiuni extraordinare care îți pot transforma zâmbetul.

Fațete dentare: Dacă visezi la un zâmbet strălucitor și uniform, fațetele dentare reprezintă o soluție ideală pentru a corecta imperfecțiunile estetice ale dinților atunci când se poate realiza o astfel de intervenție. 

Coroana dentară / punți dentare: Pentru dinții afectați de carii extinse sau leziuni, coroanele sau punțile dentare sunt o soluție potrivită pentru a restaura funcționalitatea și estetica.

Indiferent de opțiunea pe care o alegi la recomandarea dentistului tău, echipa Dent Priority este aici pentru a-ți oferi suport și a te ghida în fiecare etapă a procesului. Fiecare soluție este adaptată nevoilor tale individuale, iar obiectivul nostru comun este să obținem un zâmbet sănătos, strălucitor și plin de încredere pentru tine.

Dacă vrei să vezi ce opțiune de proteză dentară Craiova este potrivită pentru tine, te poți programa la un consult inițial la Dent Priority în Craiova, Băilești, Caracal sau Slatina apelând numerele de telefon +40 745 781 265 /+40 740 781 264 sau completând formularul online de programări.

 • Înlocuirea spațiilor goale: protezele dentare oferă o soluție eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă, restabilind aspectul natural și funcționalitatea zâmbetului.
 • Restabilirea masticatoriei: cu ajutorul protezelor poți redobândi abilitatea de a mesteca corespunzător și de a savura toate tipurile de alimente fără disconfort.
 • Îmbunătățirea esteticii: protezele dentare contribuie la restabilirea esteticii zâmbetului, conferind încredere și îmbunătățind aspectul general al feței.
 • Sprijinirea structurii faciale: protezele dentare pot contribui la menținerea structurii faciale, prevenind schimbările ce pot apărea în urma pierderii dinților.
 • Opțiuni personalizate: există o varietate de proteze dentare disponibile, inclusiv proteze parțiale, fixe sau mobile, oferind astfel opțiuni personalizate adaptate nevoilor individuale ale pacienților.

 

 • Perioada de acomodare: inițial, unii pacienți pot experimenta o perioadă de acomodare la protezele dentare, care poate include senzații de presiune sau disconfort.
 • Necesitatea ajustărilor periodice: protezele pot necesita ajustări periodice pentru a se asigura că se potrivesc perfect și că oferă confortul optim.
 • Limitări în alimentație: anumite alimente dure sau lipicioase pot prezenta provocări în utilizarea protezelor dentare, ceea ce poate limita unele opțiuni alimentare.
 • Posibile iritații sau ulcerații: în primele săptămâni de utilizare, pot apărea mici iritații sau ulcerații, dar acestea tind să se rezolve odată cu obișnuirea cu proteza.
 • Necesitatea îngrijirii riguroase: igiena orală corespunzătoare este esențială pentru evitarea problemelor asociate cu protezele dentare, inclusiv inflamații ale gingiilor sau infecții.


În ciuda acestor potențiale dezavantaje, protezele dentare rămân o soluție eficientă și populară pentru restabilirea funcționalității dentare și esteticii zâmbetului. Consultarea regulată cu un medic stomatolog și menținerea unei igiene orale adecvate contribuie la o experiență pozitivă și la beneficiile pe termen lung ale utilizării protezelor dentare.

Dacă dorești să consulți un medic stomatolog în legătură cu opțiunile potrivite pentru transformarea zâmbetului tău într-unul sănătos și armonios, la Dent Priority te poți programa online completând formularul disponibil pe site sau apelând la numerele de telefon +40 745 781 265 /+40 740 781 264.

 • Curățarea zilnică a protezei cu o periuță moale și apă curgătoare pentru a elimina reziduurile alimentare este esențială.
 • Folosește paste de dinți non-abrazive și non-corozive pentru a evita deteriorarea materialului protezei. Evită produsele care conțin substanțe agresive sau alcool.
 • Pentru o curățare mai profundă, poți lăsa proteza dentară să stea în soluții speciale de curățare, conform recomandărilor medicului stomatolog. Evită folosirea apei fierbinți, deoarece aceasta poate deforma proteza.
 • Protezele dentare trebuie protejate de substanțe corozive, precum bicarbonatul de sodiu, clorul sau alte substanțe abrazive. Acestea pot afecta materialul protezei și pot compromite durabilitatea acesteia.
 • În timpul periajului, nu uita să curăți și gingiile, limba și palatul pentru a menține igiena orală generală și a preveni problemele gingivale.
 • Protezele dentare pot fi fragile, așa că evită să le lași să cadă sau să le lovești. Când nu le folosești, depozitează-le într-un suport special sau într-o soluție specială pentru proteze dentare.

La Dent Priority ne concentrăm pe a-ți oferi o experiență completă și personalizată care să-ți transforme zâmbetul și să-ți îmbunătățească viața per total. Indiferent de serviciile stomatologice de care ai nevoie, te așteptăm în clinicile noastre din Craiova, Băilești, Caracal și Slatina să îți oferim suport și să te ghidăm către cel mai potrivit tratament pentru nevoile tale. 

Programează acum o consultație prin completarea formularului online sau apelând numerele de telefon +40 745 781 265 /+40 740 781 264. Obiectivul nostru comun este să obținem un zâmbet sănătos, strălucitor și plin de încredere pentru tine!