ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Ce reprezintă o punte dentară?

O punte dentară este o proteză dentară fixă care este utilizată pentru a înlocui unul sau mai multe dinți lipsă. Puntea dentară este formată dintr-unul sau mai multe dinți artificiali (numiți și coroane dentare) care sunt fixate pe dinții naturali din ambele părți ale golului dinților lipsă.

Ce este o punte dentara?

Puntea dentară este formată din două sau mai multe coroane dentare (acoperiri de protecție) și un dinte artificial care umple spațiul dintre ele. Coroanele dentare sunt fixate pe dinții naturali de fiecare parte a golului dentar, iar dinte artificial se va fixa între aceste coroane, creând astfel o punte protetică. Această punte va fi stabilită în mod permanent în gură, oferind pacientului o soluție estetică și funcțională pentru înlocuirea dinților pierduți.

Ce trebuie să știi despre puntea dentară

O punte dentară poate fi recomandată în cazul în care unul sau mai mulți dinți naturali lipsesc, fie din cauza unei traume, a unei carii dentare avansate, a unei afecțiuni parodontale sau a unei extracții dentare. Dacă nu se înlocuiesc dinții lipsă, există riscul ca cei din jur să se deplaseze sau să se încline, ceea ce poate duce la o aliniere defectuoasă a dinților și la o uzură anormală a acestora.

Procesul de instalare a unei punți dentare începe prin pregătirea dinților naturali din ambele părți ale golului dentar, care vor fi utilizați pentru a susține puntea. Această pregătire poate implica îndepărtarea unei porțiuni din smalțul dentar pentru a face loc coroanelor dentare care vor fi atașate. De asemenea, poate fi necesar să se facă un model al dinților naturali și a zonei golului dentar pentru a asigura o potrivire perfectă a punții.

După ce sunt pregătiți dinții naturali, se vor lua amprente și se va trimite modelul la un laborator dentar, unde puntea dentară va fi confecționată. Aceasta poate fi realizată din diverse materiale, inclusiv ceramică, zirconiu sau metal. În general, punțile dentare confecționate din ceramica oferă o estetică superioară și o potrivire mai bună.

După ce puntea dentară este confecționată, aceasta va fi testată pentru a se asigura că se potrivește corect și că nuanța acesteia se potrivește cu cea a dinților naturali. Dacă totul este în regulă, puntea va fi atașată la dinții naturali cu ajutorul unui ciment dentar puternic.

Îngrijirea punții dentare necesită o igienă orală adecvată, inclusiv perierea și utilizarea aței dentare în mod regulat. De asemenea, este important să se evite alimentele tari sau lipicioase care ar putea să detașeze sau să deterioreze puntea. Este recomandat spălarea pe dinți de cel puțin două ori pe zi dar și folosirea apei de gură și a aței dentare în fiecare zi.

În concluzie, o punte dentară este o soluție eficientă și durabilă pentru înlocuirea dinților lipsă și pentru menținerea unei alinieri corecte a dinților. Cu o îngrijire adecvată, o punte dentară poate dura mulți ani și poate ajuta la menținerea unei sănătăți orale optime. Apelează cu încredere la Dent Priority și vei avea parte de o dantură frumoasă și sănătoasă de care să te poți bucura o perioadă cât mai mare de timp.