ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Endodonție

Un dinte corect tratat înseamnă un dinte salvat! Descoperă la Dent Priority tratamentele de endodonție care au grijă de sănătatea zâmbetului tău. Experimentează un tratament de canal excepțional, lipsit de durere, însoțit de profesionalism și grijă pentru zâmbetul tău! 

Fie că ești deja familiarizat cu termenul sau este prima ta întâlnire cu endodonția, suntem aici să-ți oferim informații utile și să răspundem la întrebările pe care le-ai putea avea în ceea ce privește tratamentul de nerv. Este esențial să înțelegi că tratamentele de endodonție nu sunt doar o procedură obișnuită, ci un pas important în menținerea sănătății dentare pe termen lung.

Ce este endodonția și cum poate ajuta zâmbetul tău?


Endodonția este acea ramură a stomatologiei care se ocupă cu tratamentul țesutului moale din interiorul dintelui, cunoscut și sub denumirea de tratament de canal.  Prin tratamentul de endodonție se tratează practic interiorul dintelui afectat de infecție sau leziune. Acest proces este vital pentru a salva un dinte care, în trecut, ar fi fost condamnat la extracție.

endodontie-1

Cu alte cuvinte, problemele ce țin de endodonție se rezolvă printr-un tratament de canal menit să prevină extracția prematură a dintelui și să păstreze zâmbetul tău autentic. Indiferent dacă ai simptome evidente precum durere persistentă sau sensibilitate la rece și căldură, ori dacă medicul tău dentist a recomandat endodonția în urma unui control de rutină, este esențial să înțelegi beneficiile acestei proceduri.

Sunt câteva simptome care indică o infecție pulpară, iar dacă simți că le ai, atunci e nevoie să mergi urgent la medicul stomatolog  pentru că tratamentul de endodonție poate face diferența între salvarea dintelui și extracția lui. 

Durerile și simptomele care te pot trimite la un consult endodonție sunt următoarele:

 • sensibilitatea dentară la alimente reci sau calde atunci când muști sau când mesteci;
 • durere inexplicabilă la un dinte care deja a fost tratat;
 • când se observă o umflătură la baza dintelui și decolorarea acestuia;
 • durerea care se poate extinde sau nu la zonele învecinate;
 • ganglionii din jurul gâtului și capului sunt umflați.

Cât durează tratamentul de endodonție?


Durata tratamentului de endodonție poate varia în funcție de severitatea problemei dentare și de complexitatea procedurii necesare. În general, majoritatea tratamentelor de canal pot fi încheiate în una sau două ședințe. O ședință a unui tratament de nerv durează de obicei în jur de una-două ore.

În prima etapă, medicul stomatolog va evalua starea dintelui și va iniția procedura care constă în eliminarea țesutului afectat și curățarea canalelor radiculare. Această fază este esențială pentru eliminarea infecției și pregătirea pentru umplerea canalului. 

Pasul următor implică umplerea canalului și sigilarea acestuia pentru a preveni reinfectarea. În cazurile mai complexe sau atunci când există infecții extinse, tratamentul poate necesita mai multe ședințe pentru a asigura o rezolvare eficientă. Cu toate acestea, merită menționat că la Dent Priority prioritizăm eficiența fără a compromite calitatea, astfel încât pacienții noștri să se bucure de un zâmbet sănătos și de durată în cel mai scurt timp posibil.

Cum se realizează tratamentul endodontic?

Tratamentul pentru problemele de endodonție include mai multe etape. Pentru început, medicul specialist în endodonție va evalua starea dintelui tău și va decide asupra necesității tratamentului. Mai apoi, indiferent de tratamentul ales, zona din jurul dintelui va fi anesteziată pentru a asigura lipsa totală a durerii. Toate tratamentele de endodonție se efectuează sub anestezia locală pentru confortul pacientului. 

Procedura continuă prin pregătirea canalului radicular, prelucrarea mecanică a acestora, sterilizarea canalelor și, în final, obturarea lor. Întreg tratamentul este mai puțin complicat decât ai putea crede și vei pleca din cabinetele noastre cu un zâmbet nou și sănătos.

În clinicile Dent Priority din Craiova, Băilești, Caracal și Slatina, tratamentele de endodonție se pot face și cu ajutorul microscopului dentar, de către medici cu experiență solidă. Dacă dintele (pulpa dentară) este curățat și bine sterilizat, atunci pot fi prevenite infecții ulterioare. În mod evident, tratamentul stomatologic nu se încheie în momentul în care canalele sunt obturate. Urmează restaurarea dintelui pentru a-l aduce la forma inițială. 

Sunt anumite situații în care dintele trebuie acoperit și cu o coroană dentară, pentru a evita posibilitatea unei fracturi. Studiile arată că în cazul în care dintele este lăsat neprotejat, riscul de fracturare este de 65 de procente. Din păcate, singura alternativă la tratamentul endodontic este extracția dentară. 

Microscopul oferă o perspectivă detaliată și extrem de precisă asupra structurilor dentare, permițând medicului stomatolog să identifice și să trateze problemele de endodonție într-un mod mai eficient. Acest instrument de precizie permite vizualizarea canalelor radiculare în detaliu, ceea ce este esențial în tratarea complexă a sistemului de rădăcină a dintelui. 

Pacienții trebuie să știe că acest tip de tratament stomatologic este unul fără durere, deoarece în timpul procedurii dintele este anesteziat.

Așa cum vă spuneam, în clinicile Dent Priority tratamentele de endodonție se fac cu ajutorul microscopului dentar. În cazul tratamentului de canal clasic, rata de reușită este de 50-60 de procente. Dacă acest tratament este realizat cu microscopul, această rată trece de 90%. 

Microscopul îi ajută pe medicii stomatologi să aibă o vizibilitate mult mai bună asupra zonei afectate. De asemenea, vizibilitatea asupra detaliilor este net superioară datorită măririi și iluminării zonei respective. Imaginea la microscop este mărită de la 4x până la 25x și este foarte clară. În acest fel, dinții care până nu demult erau condamnați extracției, acum pot fi salvați. 

 • identificarea canalelor suplimentare;
 • identificarea orificiilor de intrare în canale;
 • tratarea canalelor calcificate;
 • refacerea tratamentelor de canal realizate incorrect anterior;
 • sigilarea perforațiilor radiculare;
 • îndepărtarea acelor rupte din canale;
 • detectarea fracturilor radiculare.

Când vine vorba de sănătatea dentară, nimeni nu își dorește să se confrunte cu dureri intense sau probleme mai grave. Endodonția este soluția eficientă și durabilă pentru a scăpa de dureri, a preveni infecțiile și a menține un zâmbet frumos și sănătos. Alegând tratamentul de canal, investești în binele viitor al dintelui tău.

Un motiv major pentru care endodonția este adesea preferată este evitarea extracției dintelui. Un dinte natural este întotdeauna o alegere mai bună decât un dinte înlocuitor precum un implant dentar sau fațete dentare. Prin urmare, tratamentul de endodonție Craiova este cheia pentru a păstra structura naturală a dintelui și pentru a evita complicațiile ulterioare.

La Dent Priority suntem conștienți de teama asociată adesea cu procedurile stomatologice. Cu toate acestea, tratamentul de endodonție Craiova nu trebuie să fie o experiență dureroasă. Echipa noastră de specialiști dedicată și tehnologia avansată pe care o folosim asigură că vei beneficia de un tratament lipsit de disconfort.

Dacă ai nevoie de o programare pentru un tratament de endodonție Craiova, la clinicile Dent Priority din cele patru locații, te poți programa online prin formular sau la numerele de telefon 0740781264 / 0745781265. 

În clinicile noastre ne asigurăm să oferim servicii stomatologice de calitate superioară, iar endodonția este un domeniu în care excelăm. Echipa noastră dedicată și tehnologia de ultimă generație se combină pentru a-ți oferi o experiență fără griji și un zâmbet sănătos.

 1. 1. Salvează dintele: înlocuirea extracției cu o soluție salvatoare care tratează dintele natural.
 2. 2. Elimină durerea: scapi de disconfort și dureri intense.
 3. 3. Previne infecțiile: protejează împotriva răspândirii infecțiilor în gură.
 4. 4. Păstrează aspectul natural: dinții rămân sănătoși și estetici.
 5. 5. Contribuție la starea generală de sănătate: endodonția este o soluție durabilă pentru sănătatea dentară.
 6. 6. Confort maxim: procedură fără durere și stres.
 7. 7. Evită complicațiile: tratamentele de endodonție previn problemele dentare grave, iar la Dent Priority știm că prevenția este cea mai puternică armă.
 8. 8. Economie de timp și bani: evită costurile și timpul asociat cu extracția și înlocuirea dintelui cu implant dentar sau fațete dentare.
 9. 9. Restaurează funcționalitatea: recâștigă abilitatea de a mușca și mesteca normal.
 10. 10. Prezervarea structurii osoase: endodonția contribuie la menținerea integrității structurii osoase din jurul rădăcinii dentare afectate. Astfel, tratamentul de endodonție Craiova ajută la evitarea modificărilor structurale și la menținerea stabilității maxilarelor.

Echipa Dent Priority este aici pentru tine, pentru a-ți oferi nu doar tratamentul de endodonție Craiova de care ai nevoie, ci și suportul și înțelegerea noastră. Lasă sănătatea zâmbetului tău pe baza noastră și fii sigur că vei primi cea mai bună îngrijire. 

Programează-te acum la un consult endodontic pentru a începe drumul spre o sănătate dentară deplină și un zâmbet de invidiat! La oricare dintre clinicile Dent Priority te poți programa fie online, fie sunând la numerele de telefon 0740781264 / 0745781265.