ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Cum ne protejam dantura? Care sunt factorii care dauneaza danturii noastre?

Dacă vrei să ai o dantură perfectă atunci trebuie să respecți anumite proceduri cu multă rigurozitate. Cu cât vei avea mai multă grijă de dantură ta cu atât va fi mai bine pentru tine.

Care sunt obiceiurile dăunătoare pentru dinți?

Alimentația nesănătoasă poate fi una dintre cele mai mari probleme pentru dinți și gingii. Consumul excesiv de alimente bogate în zahăr și carbohidrați rafinați poate cauza carii dentare și afecțiuni gingivale, cum ar fi gingivita. Fumatul și consumul de alcool pot, de asemenea, contribui la apariția cariilor și a problemelor gingivale, precum și la pierderea dinților.

Igiena orală poate fi, de asemenea, un factor important în menținerea sănătății dinților și gingiilor. Neglijarea acestui aspect poate duce la acumularea de placă bacteriană și tartru pe dinți și gingii, ceea ce poate duce la apariția cariilor și a gingivitei.

Obiceiurile de îngrijire dentară neadecvate, cum ar fi realizarea unui periaj prea dur sau utilizarea unei ațe dentare în mod greșit, pot, de asemenea, dăuna dinților și gingiilor. Este important să se folosească o periuță de dinți cu perii moi și să se acorde atenție la tehnica de periaj, precum și la utilizarea aței dentare corect și regulat.

Este important să iei din timp măsuri pentru a preveni aceste obiceiuri nesănătoase și să adopți o rutină de îngrijire dentară adecvată pentru a menține dinții și gingiile sănătoase.

Ce să nu faci dacă vrei să ai parte de un zâmbet perfect?

Dacă vrei să ai parte de un zâmbet perfect, atunci trebuie să ții cont de următoarele aspecte:

  • Evita să mesteci obiecte dure, cum ar fi stilouri sau creioane, deoarece acestea pot deteriora smalțul dinților și pot cauza carii.
  • Nu fuma sau nu utiliza produse care conțin tutun, deoarece acestea pot cauza probleme dentare grave, dar și alte probleme de sănătate.
  • Evită consumul excesiv de cafea, ceai, băuturi carbogazoase și vin roșu, deoarece acestea pot decolora dinții și pot cauza probleme dentare.
  • Nu întârzia să mergi la controlul dentar regulat. Este important să îți programezi o vizită la dentist o dată la 6 luni pentru a preveni problemele dentare și pentru a avea parte de un zâmbet sănătos.
  • Încearcă să eviți pe cât de mult posibil realizarea unui periaj foarte agresiv, care poate irita gingiile și poate dăuna smalțului dinților. Este recomandat să folosești o periuță de dinți cu perii moi.
  • Nu folosi produse de albire a dinților fără sfatul unui dentist. Acestea pot irita gingiile și pot fi nocive pentru dinți dacă sunt utilizate în exces.
  • Încearcă să nu înghiți pasta de dinți sau să îți clătești gura imediat după periaj, deoarece acest proces poate scădea eficacitatea pastei de dinți.
  • Nu este recomandat să îți faci acasă tratamente pentru albirea dentară

Dent Priority te ajută să ai mai multă încredere în tine și în zâmbetul tău. Poți apela cu încredere la această clinică dentară și vei avea parte de cele mai bune rezultate. Este foarte important să ai grijă de dantura ta.