ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Osteointegrarea implantului dentar

Osteointegrarea este legătura structurală și funcțională între os și suprafața implantului dentar. Implantul dentar este o rădăcină artificială care este introdusă în os și care acționează ca un suport pentru proteze fixe. Osteointegrarea ale loc în momentul în care  celulele osoase se atașează pe suprafața șurubului din titan și blochează în acest mod implantul dentar în osul maxilarului. Ca implantul dentar să aibă succes, atunci osteointegrarea este o procedură esențială care va oferi durabilitate implantului dentar.

Osteointegrarea este vindecarea osului în jurul implantului. Practic, prin acesta se va realiza o legătură între implantul dentar, os și țesuturile moi.

Cum are loc osteointegrarea?

Implantul dentar este un șurub care este introdus în os astfel încât tu să te poți bucura de o dantură completă și sănătoasă. Materialul care este utilizat pentru realizarea implantului trebuie să fie unul biocompatibil. Cel mai recomandat material este titanul deoarece este un metal cu un grad mare de puritate.

Atunci când un implant dentar este plasat în interiorul osului acesta declanșează un proces de vindecare a oaselor. Prin anumite procese de reparare și de remodelare a osului de susținere, implantul dentar este  stabilizat  de osul care se dezvoltă în jurul lui.

Care este rolul osteointegrării?

Principalul rol al osteointegrarii este acela de a oferi stabilitate și susținere implantului dentar. Osteointegrarea este finalizată în momentul în care șanțurile formate de spirala implantului se vor crea noi fibre care înconjoară implantul. În acest mod îi va oferi acestuia siguranță și stabilitate.

Atunci când va avea loc osteointegrarea, implantul va avea parte de un spațiu fix și mobilitatea nu îi va fi permisă. Asta înseamnă că nu va trebui să îți mai faci griji că implantul se poate desprinde sau că poate suferi modificări. Acceptarea implantului și durata osteointegrarii este influențată bineînțeles de mai mulți factori.

Ce determină succesul osteointegrării?

Anumiți factori influențează succesul osteointegrarii, printre cei mai importanți îi putem enumera pe următorii:

  • Starea de sănătate a pacientului
  • Pregătirea și planificarea corectă a tratamentului
  • Utilizarea unor implanturi de cea mai bună calitate
  • Selectarea metodei adecvate de implantare
  • Proiectarea lucrării protetice în mod corect
  • Respectarea recomandărilor medicului

Care este durata osterointegrării implantului dentar?

Durata osteointegrării  implantului dentar este stabilită de mai mulți factori. Primele semne de integrare apar după câteva săptămâni, atunci când conexiunea os-implant se va realiza în mod progresiv.

Ca procesul de osteointegrare să fie unul de succes este recomandat ca protezele să nu se aplice imediat ci după o perioada de 3-6 luni. Osteointegrarea este influențată de calitatea și de cantitatea oaselor care sunt prezente în locul implantului. Ca stabilitatea implantului să fie una sigură, cantitatea de os este esențială atâta în înălțime cât și în grosime.

Dent Priority te ajută să ai o dantură perfectă

Dacă îți dorești să ai parte de un zâmbet frumos și sănătos Dent Priority este alegerea potrivită pentru tine. Aici vei găsi medicii de care ai nevoie pentru ca zâmbetul și tratamentul de care vei avea parte să fie unul perfect. Vino la Dent Priority și toate tratamentele dentare se vor realiza în mod profesionist.