ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Scanarea intraorală digitală 3D

În ultimele decenii, tehnologia dentară a înregistrat progrese spectaculoase. Una dintre inovațiile deosebit de promițătoare în acest domeniu este scanarea intraorală digitală 3D. Această tehnologie revoluționară a adus numeroase beneficii atât pentru medicii dentiști, cât și pentru pacienți. În acest articol, vei descoperi în detaliu ce reprezintă scanarea intraorală digitală 3D și cum aceasta a transformat practica stomatologică.

Ce este scanarea intraorală digitală 3D?

Scanarea intraorală digitală 3D este o metodă de capturare a imaginilor dentare utilizând tehnologie de scanare computerizată. Înlocuind metodele tradiționale de amprentare cu pastă, această tehnologie permite obținerea unor imagini detaliate și precise ale cavității bucale și a dinților, într-un mod rapid și neinvaziv. Spre deosebire de metodele tradiționale, care implică folosirea unor materiale inconfortabile și pot provoca senzații neplăcute pacientului, scanarea intraorală digitală 3D se realizează prin intermediul unui scanner intraoral care captează imagini în timp real.

Scanarea intraorală digitală 3D este utilizată într-o gamă largă de proceduri dentare, inclusiv înlocuirea coroanelor, punților dentare, protezelor dentare și a aparatelor ortodontice. Utilizarea acestei tehnologii avansate duce la rezultate mai precise, mai rapide și mai confortabile pentru pacienți.

Beneficiile aduse de scanarea intraorală digitală 3D

Confort sporit pentru pacienți

Scanarea intraorală digitală 3D elimină nevoia de a utiliza materiale de amprentare neplăcute, precum alginatul, care poate provoca senzații de sufocare și disconfort. În schimb, un senzor digital înregistrează cu precizie toate detaliile cavității bucale, fără a cauza disconfort pacientului.

Timp redus

Scanarea digitală 3D este mult mai rapidă decât metodele tradiționale de amprentare. Procedura poate fi finalizată în câteva minute, comparativ cu procesul mai îndelungat necesar pentru obținerea unei amprente convenționale. Aceasta înseamnă că pacienții petrec mai puțin timp în fotoliul stomatologic și pot beneficia de tratament mai rapid.

Precizie și detalii mai bune

Sistemele de scanare intraorală digitală 3D oferă imagini precise și detaliate ale dinților, gingiilor și structurilor osoase. Aceste imagini tridimensionale permit medicului stomatolog să analizeze cu atenție fiecare aspect al cavității bucale și să efectueze un plan de tratament precis. Prin urmare, rezultatele tratamentului sunt mai precise și mai predictibile.

Colaborare eficientă între medici

Imaginile digitale 3D pot fi partajate ușor între diferiți specialiști, permițând o colaborare mai eficientă în cazurile complexe de tratament multidisciplinar. Chirurgii, ortodonții, proteticienii și alți medici stomatologi pot vizualiza și analiza aceleași imagini pentru a dezvolta un plan de tratament integrat.

Reducerea erorilor

Scanarea intraorală digitală minimizează erorile umane asociate cu amprentarea tradițională. Tehnologia digitală elimină riscul de a avea amprente distorsionate, deteriorate sau incomplete. De asemenea, elimină etapele de manipulare și transport al amprentelor, reducând riscul de pierdere sau deteriorare a acestora.

Monitorizare în timp real

Scanarea digitală 3D permite medicului stomatolog să monitorizeze progresul tratamentului în timp real. Imaginile digitale pot fi comparate pentru a evalua evoluția și pentru a aduce ajustări dacă este necesar. Acest aspect este deosebit de util în tratamentele ortodontice, unde mișcarea dinților poate fi urmărită.

Dent Priority este clinica stomatologică care îți poate oferi o dantură sănătoasă și frumoasă de care să te poți bucura o perioadă cât mai mare de timp.