ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

De la ce varsta se poate monta aparatul dentar?

Tratamentul ortodontic cu ajutorul aparatului dentar este o metodă eficientă pentru corectarea problemelor dentare și a aliniamentului dinților. Mulți oameni se întreabă însă în ce moment ar trebui să înceapă tratamentul ortodontic și dacă există o vârstă ideală pentru a monta aparatul dentar. În acest articol vei găsi factorii cheie care determină momentul potrivit pentru montarea aparatului dentar.

Momentul optim pentru montarea aparatului dentar poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv de problema dentară specifică și de dezvoltarea dentară a fiecărei persoane. Cu toate astea, există câteva etape de dezvoltare la care tratamentul ortodontic este adesea recomandat.

Care este vârsta la care se poate monta un aparat dentar?

Vârsta copilăriei timpurii (7-9 ani): În această perioadă, copiii își dezvoltă dinții permanenți și pot apărea probleme, cum ar fi dinții supranumerari, dinții permanenți care nu au spațiu suficient sau dinții încrucișați. În unele cazuri, ortodontul poate recomanda montarea unui aparat dentar în această etapă pentru a preveni sau corecta aceste probleme înainte ca acestea să devină mai severe.

Adolescență (11-14 ani): Aceasta este perioada în care majoritatea copiilor și adolescenților încep tratamentul ortodontic. La acestă vârstă, majoritatea dinților permanenți au erupt, iar ortodontul poate evalua cu exactitate problemele ortodontice, cum ar fi dinții înghesuiți, dinții strâmbi sau malocluziile. Adolescenții sunt, de obicei, suficient de maturi pentru a urma îndrumările privind igiena orală și întreținerea aparatului dentar.

Adulți: Nu există o limită de vârstă superioară pentru a beneficia de tratamentul ortodontic. Mulți adulți aleg să monteze aparatul dentar pentru a corecta probleme estetice sau funcționale, cum ar fi dinții strâmbi, spațiile între dinți sau malocluziile. În cazul adulților, durata tratamentului poate fi mai lungă, deoarece oasele maxilare au crescut complet, iar modificările necesită mai mult timp pentru a fi realizate.

Momentul potrivit pentru montarea aparatului dentar poate varia în funcție de fiecare individ și de problema dentară specifică. În general, se recomandă consultarea unui ortodont în copilărie timpurie pentru a evalua dezvoltarea dentară și pentru a depista problemele în stadii incipiente. Cu toate astea, chiar și adulții pot beneficia de tratamentul ortodontic. Un ortodont competent poate oferi sfaturi și recomandări personalizate pentru fiecare pacient, asigurându-se că momentul montării aparatului dentar este optim pentru obținerea rezultatelor dorite.

Dent Priority este clinica care îţi poate oferi un aparat dentar calitativ

Dent Priority este o clinică stomatologică renumită, cunoscută pentru serviciile sale de înaltă calitate în domeniul ortodonției. Cu o echipă de ortodonți specializați și experți în tratamentele ortodontice, clinica oferă o abordare personalizată pentru fiecare pacient.

Unul dintre punctele forte ale Dent Priority este utilizarea celor mai moderne tehnologii și a aparatelor dentare de ultimă generație. Clinica se asigură că fiecare pacient beneficiază de tratamentul cel mai potrivit, folosind aparatul dentar adecvat nevoilor și cerințelor sale specifice.

Echipa Dent Priority realizează o evaluare completă a problemelor dentare și gândirea strategică a planului de tratament pentru fiecare pacient. De la aparatul dentar metalic tradițional, până la aparatul invizibil sau tehnologiile ortodontice de avangardă, clinica asigură soluții personalizate și adaptate pentru fiecare pacient în parte.