ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Avantajele scanării intra-orale

Scanarea intra-orală este o tehnologie din ce în ce mai populară în stomatologie, care utilizează camere digitale pentru a crea imagini precise și detaliate ale dinților, gingiilor și a altor structuri intraorale. Aceste imagini pot fi utilizate pentru a diagnostica și trata o gamă largă de afecțiuni dentare, precum și pentru a crea proteze și alte dispozitive personalizate pentru pacienți.

Ce este scanarea intra-orala

Scanarea intra-orală este o tehnologie digitală care permite crearea unei imagini 3D a dinților și a structurilor adiacente prin intermediul unui scanner special. Această tehnologie este utilizată în stomatologie pentru a înlocui procedurile tradiționale de luare a amprentelor dentare și pentru a oferi o acuratețe mai mare în diagnosticarea problemelor dentare.

Scanarea intra-orală este realizată folosind un scanner intra-oral, care este un dispozitiv mic și portabil cu o cameră video care poate captura imagini de înaltă rezoluție ale dinților și gingiilor. În timp ce pacientul se află în pe scaun, scannerul este plasat în gură și este deplasat în jurul dinților pentru a captura imagini 3D detaliate ale acestora.

Această tehnologie este deosebit de utilă pentru a realiza o diagnoză precisă și pentru a planifica tratamentele dentare. Imaginea 3D obținută prin scanarea intra-orală poate fi utilizată pentru a crea modele precise ale dinților, ale structurilor adiacente și ale gurii în ansamblu. Aceste modele digitale pot fi utilizate pentru a planifica proceduri precum implanturi dentare, coroane dentare, fațete dentare sau proteze dentare.

O altă utilizare a scanării intra-orale este în ortodonție. Imaginile 3D obținute prin scanarea intra-orală pot fi utilizate pentru a crea modele precise ale dinților și a gurii în ansamblu, ceea ce poate fi foarte util în procesul de creare a unui plan de tratament ortodontic. Acest lucru poate include atât crearea de aparate dentare tradiționale, cât și utilizarea de aliniatoare transparente pentru a corecta poziționarea dinților.

Iată care sunt avantajele scanării intra-orale

Este mai precisă decât metodele tradiționale

Scanarea intra-orală oferă imagini digitale precise, care sunt mult mai detaliate și mai ușor de citit decât radiografiile sau amprentele dentare tradiționale. Această tehnologie oferă informații mai precise despre forma și structura dinților, precum și despre structurile învecinate, cum ar fi gingia și osul maxilar.

Este mai confortabilă pentru pacienți

Scanarea intra-orală utilizează o cameră digitală mică, care este mult mai confortabilă pentru pacienți decât amprentele dentare tradiționale.

Reduce timpul de tratament

Scanarea intra-orală poate reduce semnificativ timpul necesar pentru a finaliza tratamentul, deoarece permite o planificare mai precisă a procedurilor și elimină necesitatea de a lua mai multe amprente. În plus, această tehnologie permite dentistului să vizualizeze rapid și precis stadiul afecțiunilor dentare, astfel încât să poată lua decizii mai rapide și mai bine informate cu privire la tratamentul pacientului.

Siguranță

Scanarea intra-orală nu implică expunerea pacienților la radiații, așa cum se întâmplă în cazul radiografiilor tradiționale. Acest lucru face scanarea intra-orală mai sigură și mai potrivită pentru pacienții care nu pot fi expuși la radiații.

Îmbunătățirea comunicării între medic și pacient

Odată cu folosirea scanării intra-orale, pacienții pot vedea imagini precise ale dinților și a gingiilor lor, ceea ce poate ajuta la înțelegerea mai bună a problemei dentare.

Dent Priority îți pune la dispoziție o echipă întreagă de medici care să aibă  grijă de sănătatea ta orală.