ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Prima vizită la medicul stomatolog pediatru cu copilul

Prima vizită la medicul stomatolog pediatru poate fi un moment stresant atât pentru părinți, cât și pentru copil. Este important să te pregătești și să te informezi în prealabil despre ce să te aștepți de la această vizită, pentru a te asigura că totul decurge cât mai bine.

Ce trebuie să faci înainte de prima vizită la stomatolog a copilului?

Înainte de vizită, ar trebui să discuți cu copilul despre importanța igienei orale și a vizitelor la medicul stomatolog. Ar trebui să îi explici acestuia că medicul stomatolog îi va verifica dinții și gingiile și îi va  curăța dinții, dacă este nevoie. Este important să îi spui copilului că medicul stomatolog este un prieten care îl va ajuta să aibă dinți sănătoși.

La prima vizită, medicul stomatolog pediatru va verifica gingiile copilului și îi va curața dinții, dacă este necesar. De asemenea, va verifica și poziția dinților și va discuta cu părinții despre orice probleme potențiale și cum să le prevină. Este posibil ca medicul să recomande un plan de tratament sau să programeze o altă vizită pentru o procedura mai complexă.

Este important să urmezi sfaturile medicului stomatolog pediatru și să te asiguri că cel mic se va spala pe dinți de două ori pe zi și că va folosi ața dentară. Este de asemenea important să limitezi consumul de alimente bogate în zahăr și să îi oferi copilului tău o dietă sănătoasă. Mai mult de atât, este important să programezi vizite regulate la medicul stomatolog pediatru pentru a te asigura că dinții copilului tău sunt sănătoși.

În general, prima vizită la medicul stomatolog pediatru poate fi un eveniment fără stres, dacă părinții se pregătesc și discuta cu copilul înainte de vizită. Este important să urmezi sfaturile medicului stomatolog și să te asiguri că micuțul tău are o igienă orală adecvată pentru a preveni problemele dentare.

Vizitele la stomatolog ajută la prevenirea eventualelor afecțiuni

Vizitele la medicul dentist în primul an de viață pot depista la timp eventualele probleme și reduc teama micuțului de dentist pe măsură ce va crește. În plus, medicul dentist pediatru te va putea îndruma să apelezi la un ortodont care să îi recomande micuțului tău un aparat dentar pentru a corecta la timp o mușcătura greșită sau va recomanda o vizită la medicul chirurg pentru a corecta o problemă de aliniere.

În cazul în care problemele dentare, medicul va putea începe un tratament simplu chiar înainte de apariția tuturor dinților bebelușilor.

Cum alegi medicul stomatolog pediatru?

Medicul stomatolog pediatru poate avea grijă de sănătatea micuțului tău până în momentul în care acesta devine adult. Acest medic este în același timp prieten și un adevărat profesor pentru micuțul tău. Acesta este cel  mai în măsură să îți învețe copilul cum să se spele corect pe dinți.

Dent Priority este clinica de care ai nevoie  pentru ca micuțul tău să aibă parte de o dantură sănătoasă și frumoasă. Cu cât acesta va avea mai multă grijă de dantură lui cu atât se va bucura de dinți mai sănătoși.