ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

De la ce vârsta trebuie să mergi cu copilul la medicul stomatolog pediatru

Sănătatea danturii copiilor are un rol important mai ales în dezvoltarea acestora. Igiena dentară la copii este importantă atât în cazul adulților cât și în cazul copiilor și copilul tău trebuie să aibă parte de o îngrijire adecvată.

Sănătatea dinților de lapte este importantă în erupția unor dinți definitivi sănătoși.  Igiena dentară la copii trebuie să înceapă încă de la o vârstă de 6 luni, cu periuțe de dinți adaptate acelei vârste și fără să utilizezi pastă de dinți până când copilul nu învață să o scuipe.

Când este recomandat să mergi cu copilul la medicul stomatolog pediatru?

Este recomandat ca toți copiii să meargă la un medic dentist pentru prima lor vizită de evaluare la vârsta de 1 an sau atunci când încep să apară primii dinți. Acest lucru îi permite medicului dentist să detecteze și să trateze orice problemă de sănătate orală incipientă, precum și să ofere sfaturi pentru îngrijirea dinților și gingiilor.

Este important ca părinții să înceapă să îngrijească dinții copiilor încă de la vârste fragede, prin periaj și utilizarea aței dentare, pentru a preveni problemele dentare și pentru a-i ajută să dezvolte obiceiuri bune de îngrijire a dinților.

Este de asemenea important să se evite băuturile și alimentele bogate în zahăr, precum și să se limiteze consumul de dulciuri, deoarece acestea pot contribui la apariția cariilor dentare.

Este important ca părinții să  îi asigure copilul o dietă echilibrată deoarece aceasta poate avea un impact pozitiv asupra sănătățîi orale.

Ce se întâmplă la controlul stomatologic?

Prima vizită la medicul stomatolog va fi una scurtă și informală. Mai exact, în timpul acestei vizite îi vei face cunoștință micuțului tău cu medicul dentist. În funcție de vârsta copilului dar și de nivelul său de confort vei putea fi rugată să îl ții în brațe în momentul în care medicul stomatolog îi analizează dantura.

Medicul stomatolog va verifica dacă cel mic are carii, îi va inspecta gingiile, maxilarul dar și modul în care cel mic muscă. Copilului i se va realiza un periaj profesionist și i se va aplica un preparat cu fluor. Medicul îi va vorbi copilului de importanța sănătății dentare și îi va da acestuia șansa să pună anumite întrebări.

Dent Priority este clinica de care ai nevoie

Apelează cu încredere la Dent Priority și vei avea parte de servicii ireproșabile pentru micuțul tău. Ai nevoie de un medic cu experiență care să îi ofere micuțului tău o experiență de neuitat. Cu cât medicul stomatolog are o experiență mai mare cu atât copilul tău se va simți mai bine și  va avea mai multă încredere în medic.

În concluzie, este recomandat pentru copii să meargă la un medic dentist pentru prima lor vizită de evaluare la vârstă de 1 an, sau atunci când încep să apară primii dinți. Părinții ar trebui să înceapă să îngrijească dantura copiilor încă de la vârste fragede și să evite obiceiurile nesănătoase pentru a preveni problemele dentare și a-i ajută să dezvolte obiceiuri bune de îngrijire a dinților.