ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informatii contact

© Dentpriority 2022, All Rights Reserved.

Când să alegi proteze dentare mobile moderne. Află ce avantaje îți oferă!

Protezele dentare reprezintă o modalitate perfectă prin care te poți bucura de o dantură completă și sănătoasă. Acestea sunt dinți artificiali care îți înlocuiesc dantura pierdută.

Utilizarea unei proteze dentare îți va readuce zâmbetul pe față și disconfortul creat de dinții lipsă va fi de domeniul trecutului.

Protezele mobile

Acest tip de proteză este susținută de diverse sisteme pe implanturi sau chiar pe dinții naturali și are un avantaj extrem de mare, mai exact că o poți da jos singur pentru a-i asigura igiena de care  are nevoie. Proteza mobilă se va împărți la rândul ei  în două categorii, și anume parțial și totală. Cea parțială este cea care oferă posibilitatea ancorarii acesteia în diferite moduri.

Orice proteză mobilă trebuie să fie dată jos și trebuie să fie curățată după fiecare masă dar și  înainte de culcare. În plus, este recomandat că acestea să fie controlate în mod periodic și ajustate pentru a se evita instabilitatea acestora.

Cine poate apela la proteza mobilă totală?

Acesta lucrare protetica este destinată tuturor persoanelor care suferă de lipsa totală a dinților în urmă înaintării în vârstă sau a accidentelor. Proteză mobilă poate înlocui una sau mai ambele arcade dentare în funcție de necesitate. Aceasta este  atașată de gingii iar unii pacienți trebuie să folosească un adeziv special pentru a o menține în cea mai bună poziție.

Care sunt beneficiile aduse de protezele mobile dentare:

  • Dinții artificiali au o calitate mai bună dar și o rezistență impresionantă la uzură.
  • Au parte de o utilizare corespunzătoare dar și de o igienă bună, nu își va schimba aspectul pentru o perioadă mare de timp.
  • Pot da dovadă de rezistență o perioada cât mai mare de timp.
  • Datorită tehnologiilor moderne aspectul bazei acrilice este îmbunătățit.
  • Protezele dentare moderne au parte de un cost redus și sunt o opțiune excelentă pentru acele persoane care au un buget limitat.

Întreținerea și curățarea protezei dentare

Că și în cazul dinților naturali, proteză dentară are nevoie de îngrijire în permanență. Întreținerea și curățarea  se va realiza în funcție de tipul acesteia.  Medicul stomatolog este cel mai în măsură să îți ofere cea mai bună soluție pentru a avea grijă de proteza de care ai parte.

Curățarea protezei dentare

Proteză dentară are nevoie de curățări zilnice, mai exact după fiecare masă. Curățarea se va face cu ajutorul unei periuțe de dinți cu peri moi și cu ajutorul unei paste speciale. În cazul protezelor dentare mobile nu trebuie să se folosească periuțe țări sau paste abrazive. Peste noapte, proteza trebuie să fie ținută într-o soluție specială.

Ce  poți mânca dacă ai proteză dentară mobilă?

În primele zile de purtare a protezei dentare și până la acomodare se pot consuma doar alimente moi care sunt ușor de mestecat. Pe măsură ce te vei obișnui cu proteza dentară vei putea trece la alimente din ce în ce mai tari până când se va reveni la o alimentație obișnuită.

Dent Priority este clinica la care trebuie să apelezi pentru o dantură perfectă.