ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

De ce trebuie să înlocuiești obturațiile de amalgam cu cele fizionomice

Obturațiile de amalgam sunt compozite din mercur, argint și aluminiu care au fost utilizate pentru a trata cariile dentare pentru mai bine de 150 de ani. Deși aceste obturații au fost populare din cauza durabilității și a costului accesibil, au devenit tot mai controversate în ultimii ani din cauza riscului potențial de expunere la mercur.

În timp, amalgamul poate fi sursă de eliberare a mercurului, care poate fi absorbit în sânge și poate afecta sănătatea umană. De asemenea, obturațiile de amalgam pot cauza probleme estetice, deoarece sunt neplăcute la vedere și pot avea un aspect neuniform în gură.

Pentru aceste motive, obturațiile de amalgam sunt înlocuite tot mai des cu obturațiile fizionomice, care sunt compuse din materiale sintetice de înalta calitate și sunt personalizate pentru a se potrivi culorii și texturii dinților naturali. Aceste obturatii nu sunt toxice și nu conțin mercur, ceea ce le face mai sigure pentru sănătatea pacienților.

În plus, obturațiile fizionomice oferă un aspect mai natural și estetic, deoarece pot fi modelate și colorate pentru a se potrivi cu dinții naturali ai pacientului. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea încrederii și stimei de sine a pacientului și poate ajută la prevenirea unui aspect inestetic sau neplăcut în gură.

Obturațiile fizionomice sunt, de asemenea, mai durabile decât obturațiile de amalgam, ceea ce le face mai potrivite pentru tratamente pe termen lung. Acestea sunt, de asemenea, mai rezistente la uzură și la deterioare, ceea ce poate ajuta la prevenirea apariției cariilor în viitor.

Cât de importante sunt obturațiile fizionomice?

Obturațiile fizionomice sunt materiale dentare utilizate pentru a acoperi, restaura sau proteja dinții care au suferit leziuni sau au fost afectați de carii. Ele sunt importante pentru sănătatea dentară și estetică și pot ajuta la prevenirea pierderii dinților sau a complicațiilor ulterioare.

Obturațiile fizionomice sunt de obicei realizate din materiale cum ar fi compozitul sau ceramica, care se poate potrivi perfect cu culoarea naturală a dinților. Acest lucru înseamnă că obturațiile fizionomice pot fi utilizate pentru a repara dinții fără a fi vizibile sau a afecta aspectul estetic al zambetului.

Obturațiile fizionomice sunt utilizate pentru a trata o varietate de probleme dentare, cum ar fi cariile, fisurile sau eroziunile dinților. Ele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a corecta probleme estetice, cum ar fi dinții strâmbi, decolorați sau cu spații largi între ei.

Obturațiile fizionomice pot oferi protecție împotriva ulterioarelor probleme dentare, cum ar fi cariile sau infecțiile. De asemenea, pot ajutaă la prevenirea pierderii dinților, în special în cazul dinților deteriorati sau cu carii avansate.

În concluzie, înlocuirea obturațiilor de amalgam cu obturațiile fizionomice poate fi benefică din mai multe perspective, atât din punct de vedere al sănătății, cât și al aspectului estetic. Acestea sunt mai sigure, mai durabile și mai estetice decât obturațiile de amalgam și pot ajuta la prevenirea problemelor dentare pe termen lung. Este important să discuți cu dentistul tău despre aceste opțiuni și să iei cea mai bună soluție pentru nevoile și preferințele tale.