ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

DentPriority KIDS – un nou concept!

O clinică de stomatologie pentru copii oferă o gamă variată de servicii specializate în îngrijirea orală a copiilor. Aceste servicii sunt concepute pentru a promova sănătatea orală a copiilor și pentru a-i ajuta să dezvolte obiceiuri dentare sănătoase încă de la o vârstă fragedă. În cele de mai jos vei descoperi câteva dintre serviciile pe care o clinică de stomatologie pentru copii le poate oferi.

Seviciile pe care o clinică stomatologică le poate oferi:

Consultații și examinări dentare regulate: Clinica de stomatologie pentru copii oferă consultații și examinări dentare preventive. Acestea sunt importante pentru a identifica eventualele probleme dentare în stadii incipiente și pentru a preveni apariția complicațiilor.

Curățare profesională a dinților: Curățarea profesională a dinților este esențială pentru eliminarea plăcii bacteriene și a tartrului acumulate pe dinți. Acest serviciu ajută la menținerea igienei orale și previne apariția cariilor și a altor afecțiuni dentare.

Sigilarea fisurilor dentare: Sigilarea fisurilor dentare este o procedură prin care se aplică un strat subțire de rășină pe suprafața dinților pentru a-i proteja împotriva acumulării bacteriilor și a formării cariilor. Aceasta este o măsură preventivă importantă pentru copii.

Tratamentul cariilor dentare: Dacă un copil dezvoltă o carie dentară, clinicile de stomatologie pentru copii pot efectua proceduri de obturație, care implică îndepărtarea țesutului afectat și umplerea dintelui cu un material de obturație. Astfel, se restaurează funcționalitatea și aspectul dintelui afectat.

Tratamentul endodontic: În cazul în care caria dentară avansează și afectează nervul dintelui, se poate efectua un tratament endodontic (tratament de canal). Aceasta implică îndepărtarea nervului infectat și sigilarea canalului radicular pentru a preveni infecțiile ulterioare.

Extracții dentare: Uneori, dacă un dinte este grav afectat și nu poate fi salvat, se poate efectua o extracție dentară. Clinica de stomatologie pentru copii poate oferi extracții dentare într-un mod sigur și confortabil pentru copii.

Ortodonție: Dacă un copil prezintă probleme de aliniere a dinților sau de ocluzie, clinica de stomatologie pentru copii poate oferi servicii de ortodonție. Acestea pot include utilizarea aparatelor dentare fixe sau mobile pentru a corecta poziția și alinierea dinților.

Alege cele mai bune servicii stomatologice pentru copilul tău

Iată câteva aspecte importante de luat în considerare atunci când alegi serviciile stomatologice potrivite pentru copilul tău.

Experiența și calificările profesionale: Caută un stomatolog care are experiență și specializare în tratarea copiilor. Un stomatolog pediatric va avea cunoștințe și abilități specifice pentru a gestiona nevoile dentare ale copiilor și pentru a crea o atmosferă confortabilă în cabinetul stomatologic.

Recomandări și referințe: Consultă cu prieteni, membri ai familiei sau pediatrul copilului pentru a obține recomandări despre stomatologi buni pentru copii. Opiniile și experiențele celorlalți părinți pot fi valoroase în luarea deciziei corecte.

Servicii preventive: Verifică dacă clinica stomatologică oferă servicii preventive, cum ar fi examinările periodice, igienizarea profesională și aplicarea de sigilante dentare. Aceste servicii ajută la prevenirea cariilor dentare și la menținerea unei sănătăți orale optime.

Abordare prietenoasă și pedagogică: Asigură-te că stomatologul are o abordare prietenoasă și pedagogică față de copil. Este important ca copilul să se simtă confortabil și încrezător în timpul vizitelor la stomatolog, pentru a dezvolta o atitudine pozitivă față de îngrijirea orală.