ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Când sunt recomandate implanturile zigomatice?

Implanturile zigomatice sunt recomandate în anumite situații când există o deficiență severă a oaselor maxilare, care împiedică utilizarea implanturilor dentare convenționale. Aceste implanturi sunt utilizate pentru a înlocui dinții lipsă în zona posterioară a maxilarului superior, mai exact, zona în care osul este insuficient pentru a susține implanturile dentare standard.

Ce sunt implanturile zigomatice?

Implanturile zigomatice sunt numite astfel datorită faptului că sunt ancorate în osul zigomatic (osul măselei sau osul zigomaticum), care se găsește în partea laterală a feței, între zona obrazului și ochiului. Aceste implanturi sunt mai lungi decât cele dentare tradiționale și sunt inserate în osul zigomatic pentru a furniza o ancorare suplimentară și a permite montarea unei proteze dentare.

Procedura de implantare zigomatică este mai complexă decât cea a implanturilor dentare convenționale și necesită o pregătire și planificare adecvată. În timpul procedurii, implanturile zigomatice sunt introduse în osul zigomatic printr-o incizie în gură sau prin intermediul unei abordări chirurgicale externe. Acestea sunt plasate într-un unghi specific pentru a obține o stabilitate maximă.

Implanturile zigomatice oferă o soluție pentru pacienții care nu sunt eligibili pentru implanturile dentare tradiționale din cauza pierderii severe a osului maxilarului superior. Acestea pot fi utilizate în cazurile în care atrofia osoasă a maxilarului superior a apărut în urma pierderii dinților de-a lungul timpului, în cazuri de traumatisme grave sau în cazurile în care pacientul a avut deficiențe osoase preexistente.

Avantajul principal al implanturilor zigomatice este că acestea permit pacienților să primească dinți în zona maxilarului superior, chiar și atunci când osul este insuficient pentru implanturile dentare convenționale. Prin folosirea implanturilor zigomatice, pacienții pot evita proceduri suplimentare de înlocuire a osului, cum ar fi grafturi osoase sau sinus lifting.

Cazurile în care implanturile zigomatice pot fi recomandate

Atunci când există o rezorbție osoasă severă: În cazurile în care maxilarul superior prezintă o pierdere semnificativă a osului, implanturile zigomatice pot fi o soluție eficientă. Aceste implanturi se fixează în osul zigomatic (osul zigomatic face parte din structura osului facial) și oferă o ancorare stabilă pentru înlocuirea dinților absenți.

Când există insuficiență osoasă în zona sinusurilor maxilare: Sinusurile maxilare sunt cavitatea aeriană situată în spatele pomeților. În cazul în care sinusurile sunt prea mari sau sunt amplasate prea jos, implanturile zigomatice pot fi o opțiune viabilă. Prin utilizarea acestor implanturi, se evită necesitatea efectuării unui sinus lift sau a unor alte proceduri complexe de augmentare osoasă.

Pacienți care nu pot beneficia de alte metode de implant dentar: Uneori, pacienții nu sunt candidați pentru implanturi dentare convenționale din diferite motive, cum ar fi rezorbția osoasă severă, insuficiența osului maxilar sau alte afecțiuni medicale care pot afecta vindecarea osoasă. În aceste cazuri, implanturile zigomatice pot fi o alternativă viabilă pentru înlocuirea dinților absenți.

Este important să menționăm că decizia de a utiliza implanturi zigomatice trebuie luată de către un medic stomatolog sau un chirurg oral și maxilo-facial, după o evaluare atentă a situației clinice a pacientului. Acești specialiști vor analiza în mod individual cazul și vor decide dacă implanturile zigomatice sunt soluția potrivită pentru înlocuirea dinților absenți într-un mod sigur și eficient.

Dent Priority este clinica de top unde vei găsi cele mai calitative implanturi zigomatice disponibile.