ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Totul despre caninii incluși și repoziționarea acestora cu ajutorul aparatului dentar

Un dinte care este inclus este un dinte care nu erupe din gingii chiar dacă vârsta este una potrivită pentru asta. Un canin inclus este acel canin care va rămâne închis în întregime în os sau în gingie. În acest caz, vei observa cum caninul de lapte rămâne la locul său fără să cadă sau de cele mai multe ori nici măcar nu este observat până când nu se mișcă sau nu cade.

Care sunt principalele cauze ale caninului inclus?

Cercetările realizate de-a lungul timpului au demonstrat faptul că, această afecțiune este tot mai des prezentă în rândul femeilor. Cauza este de cele mai multe ori reprezentată de o arcadă superioară foarte îngustă care va împiedica caninul să erupă.

Alte cauza care pot fi o consecință a caninului inclus sunt:

  • Anchiloza dentară
  • Aglomerare dentară și dinți strâmbi
  • Pierderea prematură a dinților de lapte
  • Traumatisme
  • Cerul gurii este îngust

Cum are loc diagnosticul caninilor incluși?

Medicii stomatologi susțin fapul că, orice canin superior finalizează procesul de erupție până la vârstă de 12 ani. Dacă acesta nu este prezent pe arcadă atunci trebuie să îți tragi un semnal de alarmă mai ales dacă în cealaltă parte caninul a erupt deja.

În acest caz, diagnosticul se va realiza printr-un examen clinic dar și unul radiolgic care va determina optiunile unui posibil tratament ortodontico-chirurgical. O scanare CT tridimensională va perminte medicului să vadă care este poziția exactă a caninului față de rădăcinile celorlalți dinți.

Un alt indiciu la fel de important este înclinația incisivului lateral adiacent. Sunt anumite situații care favorizează caninul superior inclus așa cum ar fi lipsa spațiului.

Repoziționarea caninului inclus cu aparatul dentar

Tratamentul caninilor incluși care nu erup în mod spontant trebuie să fie unul atent elaborat. Aparatul dentar fix este cu siguranță o modalitate sigură de tratament.  Pentru acest tratament, ortodontul și chirurgul vor lucra în echipă pentru ca rezultatul să fie cel dorit. Chirurgul este cel care descoperă caninul iar ortodontul va atașa dispozitivul de ancorare. Durata de timp a acestui tratament este mai mare decât durata tratamentului simplu de aliniere. Criterii care vor avea un impact asupra tratamentului este vârsta ta dar și starea ta de sănătate. În general un astfel de tratament poate avea parte de o durată de până la 3 ani.

Prin purtarea aparatului dentar vei avea parte de un tratament adecvat pentru problema ta dar și o dantură mai frumoasă și mai sănătoasă.

Dent Priority îți oferă cele mai bune tratamente

Dent Priority este clinica în care vei găsi o echipă de medici pregătiți oricând să îți ofere cel mai bun tratament pentru problema ta. Vei putea discuta deschis cu aceștia în orice moment și vei rămâne plăcut surprins să descoperi că îți vor oferi toate sfaturile de care ai nevoie pentru ca problema ta să fie una de domeniul trecutului.

Dent Priority este clinica în care vei găsi de fiecare dată rezolvarea la problemele tale dentare.