ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Importanța aței dentare în igiena dentară

O igienă dentară adecvată este esențială pentru menținerea sănătății dentare și prevenirea problemelor dentare și gingivale. O parte importantă a unei igiene dentare bune este utilizarea aței dentare. Ața dentară ajută la îndepărtarea particulelor alimentare și a plăcii bacteriene de pe suprafețele interdentare și de sub linia gingivală, zone care nu pot fi curățate în mod eficient cu periajul dentar obișnuit.

Ce este ața dentară și cum poate fi utilizată?

Ața dentară este un instrument folosit pentru a curăța spațiile interdentare, adică spațiile dintre dinți. Este o bandă subțire și flexibilă, de obicei din nailon sau poliester, care poate fi trecută între dinți și îndoită în jurul fiecărui dinte pentru a elimina resturile alimentare și placa bacteriană.

Utilizarea regulată a aței dentare este importantă pentru menținerea sănătății dentare, deoarece periajul singur nu este suficient pentru a elimina toate resturile alimentare și placa bacteriană. Placa bacteriană este o substanță lipicioasă care se acumulează pe suprafața dinților și poate duce la carii dentare și afecțiuni ale gingiilor.

Utilizarea aței dentare este destul de simplă, pentru asta urmați pașii menționați mai jos.

Luați o ața dentară de aproximativ 45-50 cm și înfășurați capetele în jurul degetelor mijlocii de la fiecare mână.

Începeți prin îndoirea aței dentare în forma unui „C” și glisați-o ușor între dinți. Este important să nu forțați ata dentară între dinți, deoarece acest lucru poate provoca sângerări gingivale sau răni.

Când ajungeți la punctul unde ața dentară se întâlnește cu gingia, faceți un mic cerc în jurul dintelui, împingând ata dentară încet sub gingie. Repetați acest pas de fiecare dată când folosiți ata dentară.

Îndoiți ata dentară în jurul dintelui și faceți mișcări ușoare în sus și în jos, pentru a elimina resturile alimentare și placa bacteriană.

Importanta aței dentare în igiena dentară

În timp ce periajul dentar îndepărtează placa bacteriană și resturile alimentare de pe suprafața dintelui, utilizarea aței dentare ajută la curățarea spațiilor interdentare și a suprafețelor de sub linia gingivală. Placa bacteriană care se acumulează în aceste zone poate provoca carii, inflamații ale gingiilor și alte probleme dentare. Utilizarea aței dentare este, prin urmare, esențială pentru prevenirea acestor probleme.

Un alt avantaj al utilizării aței dentare este că poate ajuta la prevenirea respirației urât mirositoare. Resturile alimentare care rămân în gură pot provoca o respirație urât mirositoare, iar utilizarea aței dentare poate ajuta la îndepărtarea acestor resturi și la prevenirea mirosului neplăcut.

Este important să utilizați ața dentară în mod corect pentru a beneficia de avantajele sale. Înainte de utilizare, trebuie să alegeți o ață dentară adecvată pentru nevoile dumneavoastră dentare. Alegerea unei ațe dentare de calitate și a unei grosimi adecvate poate face diferența în eficacitatea curățării.

Apoi, ața dentară trebuie utilizată în mod regulat, ideal după fiecare masă sau cel puțin o dată pe zi. resturilor alimentare, dar utilizarea agresivă poate duce la traumatisme ale gingiilor și ale dinților.

În plus, este important să aveți o igienă dentară generală adecvată, inclusiv periajul dentar regulat și vizite regulate la dentist pentru examinări și curățări profesionale. Igiena dentară adecvată combinată cu utilizarea aței dentare poate ajuta la menținerea sănătății dentare și prevenirea problemelor dentare și gingivale.

În concluzie, ața dentară este un instrument important în igiena dentară și poate ajuta la prevenirea problemelor dentare și gingivale. Dent Priority este clinica care te poate ajuta să ai o dantura mai sănătoasă.