ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Totul despre aditia osoasa!

Aditia osoasa este o procedura chirurgicala care este utilizata pentru a reface osul pierdut si pentru a induce formarea de os nou. Scopul acestuia este acela de a oferi o baza solida pentru viitoarele implanturi dentare.

Care sunt cauzele resorbtiei osului

Osul alveolar are sarcina de a mentine si de a sustine dintii in loc. Acesta este intarit atunci cand este folosit pentru masticatie. Lipsa unui dinte din osul maxilarului sau al mandibulei sau purtarea protezelor pot face ca osul alveolar sa se resoarba, mai exact, sa isi reduca treptat dimensiunea. In acest mod va raman un os de o calitate mai slaba sau o cantitate insuficienta care sa sustina un implant dentar. Dintii alaturati vor ajunge sa migreze din cauza dintelui lipsa.

Cand este utila aditia osoasa

Aditia de os poate fi utila in urmatoarele cazuri:

Pentru a salva un dinte

In cazul in care te confrunti cu boli parodontale avansate pierderea osoasa poate duce la mobilitatea dintilor dar si la riscul pierderii acestora. Ca sa ii poti salva, osul din jur se poate regenera cu ajutorul aditiei de os. In acest mod vei asigura din nou suport dintilor dar si stabilitate.

Pentru a insera un implant dentar

Implantul dentar inlocuieste cu succes radacina unui dinte in os. Ca interventia sa fie una de succes atunci osul trebuie sa aiba un anumit volum dar si o anumita densitate. In cazul in care osul nu permite inserarea implantului atunci trebuie sa apelezi la aditia de os care poate fi o solutie ideala pentru a avea parte de un tratament de succes.

Care este rata de succes  a aditiei osoase

In cadrul clinicii noastre dentare vei gasi o echipa de medici pregatita de fiecare data sa iti ofere cele mai bune rezultate. Toti medicii nostri au o experienta vasta in aceste tipuri de tratamente si realizeaza de fiecare data o aditie osoasa cu succes. Tratamentul in sine este foarte sigur si nu prezinta complicatii. O buna comunicare cu medicul specialist iti va oferi toate informatiile de care ai nevoie.

Cum se realizeaza procedura de aditie osoasa?

Aditia osoasa se realizeaza de medicii specialisti in acest domeniu. Aceasta procedura implica adaugarea unei cantitati de os care poate fi artificial, uman sau animal pentru a obtine rezultatul mult dorit.

Aditia osoasa orizontala se realizeaza in momentul in care osul maxilar nu poate suporta implantul dentar deoarece este mult prea subtire. O solutie potrivita este inserarea implantului cu diametru mic dar asta nu poate fi o solutie pe termen lung.

Aditia osoasa verticala se realizeaza atunci cand osul maxilar nu poate suporta implantul dentare deoarece este mult prea scurt. Cea mai buna solutie este inserarea implantului scurt in locul celui recomandat.

Augumentarea sinuzala reprezinta extractia dintilor posteriori care provin de la maxilarul superior. Implanturile nu se pot insera in sinusuri si este necesara refacerea volumului osos in aceasta zona.

Dent Priority ofera cele mai bune tratamente

Clinica noastra iti sta oricand la dispozitie cu cele mai calitative si cele mai complexe tratamente astfel incat sa ai parte de dantura pe care o doresti.