ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Implant dentar: ce faceti inainte si dupa interventia chirurgicala

implanturi dentare

Inserarea unui implant dentar este necesara atunci cand unul sau mai multi dinti lipsesc din cauza unor carii profunde sau a unor traume si nu mai pot sa fie tratati eficient. Implantul dentar reprezinta o solutie foarte sigura de tratament prin care se inlocuieste dintii lipsa si care restabileste functionalitatea si estetica naturala a acestora. In prezent, sunt milioane de oameni care opteaza pentru implantul dentar, deoarece va reda zambetul mult dorit si va imbunatati in mod radical calitatea vietii.

Este foarte firesc sa aveti o anumita teama legata de inserarea unui implant dentar, mai ales daca nu ati mai avut aceasta experienta pana acum. Pentru a va indeparta acest sentiment, DentPriority va ofera un rezumat al asteptarilor care exista inainte si dupa acest tip de procedura medicala.

Ce presupune etapa de pre-planificare a implantului dentar

Inainte de efectuarea unui implant dentar este necesara o planificare minutioasa in prealabil. Folosind scanerele CT sau un alt tip de imagistica se localizeaza locul implantului, identificand vasele de sange, nervii, cavitatile sinusale si daca exista suficient os pentru sustinerea implantului dentar.

Pregatirea pentru inserarea implantului dentar este foarte importanta, deoarece se vor evita unele complicatii si in acest fel, interventia va fi una reusita. Va oferim cateva sfaturi pentru a fi pregatiti in momentul operatiei de inserare a implantului dentar: veti incepe cu o zi inainte de operatie tratamentul cu antibiotice pe care vi la prescrisc medicul implantolog (acesta trebuie continuat si dupa operatie); este indicata folosirea apei de gura cu clorhexidina (se dezinfecteaza zona in care va fi inserat implantul dentar); se recomanda o dieta usoara; la indicatia medicului implantolog se poate lua inainte de operatie un medicament antiinflamator.

De asemenea, pentru a se putea controla durea in timpul interventiei chirurgicale, optiunile de anestezie pesupun sedare, anestezie locala sau anestezie generala, insa aceasta decizie va fi luata de catre medicul implantolog.

implanturi dentare 1

Etapa de dupa efectuarea operatiei de inserare a implantului dentar

Dupa ce s-a efectuat operaratia de inserare a implantului dentar, exista posibilitatea de a va confrunta cu un disconfort moderat, care va fi controlat cu medicatie analgezica. Daca aveti o interventie chirurgicala de inserare a implantului dentar intr-o singura etapa sau in mai multe este posibil sa apara un disconfort tipic ce presupune: durere la locul unde s-a efectuat implantul dentar, umflarea gingiilor si a fetei, sangerari minore, invinetirea gingiilor si a pielii.

Se recomanda dupa interventia chirurgicala sa aplicati gheata pe obraz (avand rol antiinflamator), sa consumati alimente moi (nu sunt indicate alimentele fierbinti sau care pot sa ramana printre dinti, bauturile acidulate), sa evitati in primele zile periajul, sa clatiti gura cu apa de gura de cateva ori pe zi (efect antibacterian), sa evitati strangerea dintilor, sa nu atingeti locul implantului dentar, sa nu solicitati zona prea mult, sa evitati consumul de alcool si fumatul,  pana ce locul chirurgical se vindeca. De regula, se folosesc cusaturi ce se dizolva singure, dar daca nu s-a folosit acest tip, medicul chirurg le va elimina intr-un timp corespunzator.

implanturi dentare

Si in acest caz, exista posibilitatea sa administrati antibiotice sau medicamente pentru durere. Daca persista disconfortul, umflarea sau oricare alta problema ce se inrautateste, trebuie sa contactati neaparat medicul implantolog care a efectuat implantul dentar.

Luand in considerare faptul ca, operatia de inserare a implantului dentar este una delicata, este foarte important sa acordati o deosebita atentie fiecarei etape, iar in cazul in care apare vreo problema, trebuie sa cereti intotdeauna sfatul medicului implantolog.

Clinica DentPriority emana in permanenta incredere, seriozitate, siguranta si profesionalism si va ofera un zambet radiant si o sanatate orala optima.