ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Despre detartraj și igienizarea profesională a dinților

Despre detartraj și igienizarea profesională a dinților

Igienizarea dentară te ajută să ai parte de dinți mai frumoși și să ai parte de o respirație mai proaspătă. Medicii stomatologi recomandă utilizarea zilnică a periutei dentare atât dimineață cât și seară. Mai este recomandat să folosești și ața dentară și apa de gură.

Periajul dentar care este realizat acasă nu este suficient pentru a remedia toate problemele danturii. Igiena dentară trebuie să fie realizată de cel puțin două ori pe an.

Ce este igienizarea profesională dentară?

Atunci când ne gândim la ingienizarea dentară ne gândim la un proces complex de curățare a danturii. Igienizarea danturii este realizată strict de medicul stomatolog și cuprinde 3 etape: detartrajul dentar, air flow-ul și periajul profesional.

Aceste 3 etape au rolul de a curăta în profunzime dantura și de a indeparte depunerile de placă bacteriană dar și de tartru.

Cele mai des întâlnite afecțiuni este caria dentăra și boala parodontală. Caria afectează dintele și boala parodontală afectează gingia. Ambele afecțiuni pot duce la pierderea dinților atunci când nu sunt tratate la timp.

Igienizarea dentară îți oferă sănătatea dinților pe care o dorești și aspectul frumos al dinților. În timp dintii se pot păta din cauza unor alimente pigmentare și pot avea parte de o culoare ușor gălbuie din cauza unor vicii precum fumatul, vinul roșu sau cafeaua.

Ce este detartrajul dentar?

Detartrajul dentar este un proces de care orice persoană care își dorește să aibă un zâmbet frumos și sanatatos trebuie să aibă parte. Despre acest proces există foarte multe timpuri dar cel mai des întâlnit este acela conform căruia smalțul dentar are de suferit. Medicii stomatologi confirma acest aspect și este o informație falsă iar detartrajul dentar aduce foarte multe beneficii.

Periajul dentar obișnuit  nu este suficient pentru a avea parte de o dantură frumoasă și sănătoasă. Zilnic saliva și bacteriile care există în mod natural în cavitatea bucală formează o pelicula subțire pe suprafața dinților care poartă denumirea de placă bacteriană.

În timpul meselor particulele de mâncare se atașează pe dinți și formează acesta placă și în timp se transformă în depuneri de tartru. La început au o culoare alb-gălbuie iar pe parcurs se transformă într-o culoare ușor maronie.

Zonele  care sunt predispuse tartrului sunt cele de pe fața internă a dinților de jos, față dinspre obraz a molarilor de sus și dintii înghesuiți.  În aceste zone periuța de dinți nu poate ajunge cu ușurință iar periajul dentar este mai greu se realizat.

Atunci când sunt formate depunerile de tartru și nu mai pot fi îndepărtate printr-un simplu periaj dentar din cauza consistenței calcaroase. Detartrajul dentar este acel tratament care are rolul de a îndepărta depunerile de tartru dar și placă bacteriană și de a curată dintîi în profunzime.

Dent Priority are grijă de dantura ta

Dent Priority îți oferă cel mai frumos și cel mai sănătos zâmbet. Medicii din această clinică au grijă să îți ofere dantura la care visezi. Periajul dentar realizat de medicul stomatolog este cel mai calitativ și îți va oferi o dantură perfectă și sănătoasă.