ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Care sunt semnele de respingere a unui implant dentar? Învață să le recunoști

Popularitatea tratamentului cu implant dentar a crescut foarte mult de-a lungul timpului. Foarte multe persoane se confruntă cu pierderea dinților iar aceștia trebuie să cunoască toate detaliile necesare înainte de a opta pentru un implant dentar.

Iată care sunt factorii care pot influența eșecul dentar

Materialele folosite dar și tehnologia în privința intervenției de implant dentar a crescut foarte mult de-a lungul timpului. Scopul unui implant dentar este acela de a oferi funcționalitate și estetică unui dinte natural. Atunci când implantul dentar este inserat în os va declanșa un răspuns biologic. În funcție de anumiți factori implantul dentar poate fi acceptat sau respins de organism.

Durere sau disconfort

Durerea face parte din procesul de vindecare a implanturilor dentar dar nu ar trebui să persiste foarte mult timp după procedură. Atunci când ai parte de durere sau de disconfort după perioada care este necesară refacerii țesuturilor din jurul implantului este recomandat să te adresezi medicului stomatolog care va decide care sunt pașîi pe care îi ai de urmat.

Inflamație sau sângerare în zona implantului

Gingiile roșii și  umflate sunt de cele mai multe ori un semn al infecției. Implantul dentar se poate caracteriza prin inflamație a țesuturilor moi sau prin mărimea spațiilor dintre dinte și implant.  Ca să poți preveni acest efect este necesar să ai parte de o bună igienă orală după operație. Dacă inflamația nu este tratată la timp se va pierde mobilitatea și asta ar putea duce la pierderi osoase.

Mobilitatea implantului

Mobilitatea implantului dentar este rezultatul inserării necorespunzătoare. O radiografie dentară va indica dacă în acea zona au apărut probleme și este foarte posibil ca mobilitatea să nu afecteze șurubul ci doar bontul de vindecare sau lucrarea protetică.

Diverse alergii

Alergiile pot contribui în mod considerabil la respingerea implantului dentar. În anumite situații poți dezvolta o intoleranță la materialul din care este realizat implantul dentar cu atât mai mult cu cât acesta este realizat din titan.

Infecțiile

Infecțiile postoperatorii sunt rare și un abces poate să apară la dinții din apropierea implantului dentar. O infecție a țesutului moale în jurul maxilarului se poate transforma într-o reală problemă. Pentru a putea fi evitate toate aceste probleme este important să se respecte instrucțiunile cu privire la igiena orală.

Prezența bolilor sistematice

În cazul în care suferi de o boală cardiovasculară sau dacă ai suferit un accident vascular cerebral este cazul să mergi constant la medicul stomatolog. Bolile sistematice complică de cele mai multe ori orice intervenție chirurgicală și conduc la respingerea implantului dentar. Chiar și afecțiunile precum cancerul poate duce la riscul ca implantul dentar să fie respins.

Dent Priority te ajută să ai o dantură frumoasă și sănătoasă

Dent Priority este clinica care are de fiecare dată grijă de zâmbetul tău. Poți apela la specialiștii Dent Priority cu cea mai mare încredere și vei zâmbi din nou. Trebuie să ai în permanență grijă de dantura ta și te vei bucura de aceasta o perioadă cât mai mare de timp.