ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Caracteristicile durerii în boala parodontală

Boala parodontală are caracteristici diferite de la o persoană la alta. Diferitele tipuri de durere pe care această afecțiune le provoacă sunt foarte ușor de recunoscut de medicul stomatolog. Acest lucru ușurează foarte mult stabilirea unui diagnostic corect.

Există două stadii ale bolii parodontale

Cele două stadii ale bolii parodontale sunt gingivita și parodontita. Gingivita este acumularea de placă dentară și tartru și va duce în timp la inflamarea gingiilor. Forma mai severă este parodontita care poate duce în timp la căderea dinților.

O igienă orală bună poate preveni apariția parodontozei și poate trata chiar fazele incipiente ale bolii. În cazul parodontitei este necesar un tratament de specialitate. Chiar dacă boala parodontală a ajuns în stadiu avansat unii dinți pot fi salvați. Medicul stomatolog va știi ce are de făcut pentru ca dantura ta să nu aibă de suferit.

Cum se manifestă boala parodontală?

Ei bine, boală parodontală este un proces inflamator. Aceasta afectează toate țesuturile parodontale care asigura funcționalitatea dinților și care ajută ca aceștia să se mențină în cavitatea orală.  Pe măsură ce boala parodontală progresează, placa dentară se acumulează în jurul gingiilor și pătrunde adânc sub ele.

Cu cât boală parodontală este mai severă cu atât simptomele vor fi mai evidente.

Care sunt caracteristicile durerii în timpul bolii parodontale?

Boala parodontală este o boală infecțioasă care în fazele inițiale nu implică durere. În cazul gingivitei este vorba de o afectare superficială a parodontiului de susținere și care nu implică durere. Uneori poate implică o ușoară jenă gingivală la masticație sau la periaj sau chiar senzație de arsura la nivelul gingiei.

În cazul unei boli parodontale mai avansate care are o rezistență crescută la tratamentele standarde durerea poate avea o intensitatea mare și poate fi resimțită de pacient aproape în fiecare zi.

Parodontita cronică este însoțită de afecțiuni profunde ale parodontiului și afectează gingia și osul care susține dintii. În acest stadiu durerea își va face simțită apariția iar unele persoane vor ajunge să ceară asistență medicală. De cele mai multe ori toate aceste persoane ajung la medicul stomatolog într-o faza destul de tardivă iar dintii nu mai pot fi salvați.

Boală parodontală necrozanta este o afecțiune parodontală care este însoțită de durere acută puternică. Persoanele care suferă de această afecțiune trebuie să meargă instant la medicul stomatolog pentru a trata problema cu succes.

Durerile în cazul acestei afecțiuni pot apărea în timpul mesei.  Semnele că suferi de boală parodontală se pot vedea cu ochiul liber, gingiile vor fi inflamate, rădăcinile dinților vor fi dezgolite și vor apărea acele senzații dureroare.

Dent Priority îți pune la dispoziție tratamente complexe

La Dent Priority vei găși soluții perfecte pentru afecțiunea cu care te confrunți. Dacă boala parodontală îți da bătăi de cap atunci trebuie să mergi de urgență la medicul stomatolog pentru a găsi un remediu.

La clinica Dent Priority vei găsi o echipa întreagă de medici care se vor ocupă de problema ta și care te vor ajuta să te bucuri de o dantură sănătoasă.