ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Tratamente ortodontice pentru adulți

Ortodontia este acea specialitate a stomatologiei care se adresează diagnosticării și corectării poziției dinților. Pacienții se adresează medicului dentist de cele mai multe ori pentru a avea parte de îndreptarea dinților dar este recomandat că aceștia să conștientizeze care este importanta unei poziții corecte a dinților și oaselor maxilare.

Cum funcționează tratamentul ortodontic?

Specialiștii în ortodonție sunt concentrați pe diagnosticarea și pe tratarea problemelor care țîn de alinierea dentară dar și pe problemele legate de mușcătura. Aceste tratamente sunt posibile din cauza faptului că dintii nu sunt fixate ferm în os.

Aparatul dentar este un mecanism prin care dintii se pot mută cu succes. Mai exact se exercită niște forțe ușoare în sensul în care se deplasează dintele. Atât ligamentele cât osul de suport se remodelează prin resorbție în sensul opus deplasării dintelui. Pierderea și formarea de os ar trebui să fie echilibrate astfel încât să nu existe pierderi sau excese.

Care tipuri de aparate dentare există?

Aparate dentare fixe realizate din ceramică

Aspectul estetic este principala îngrijorare pe care o au persoanele care au nevoie de tratament ortodonic. Dacă te sperie aparatul dentar atunci poți opta pentru un aparat cu bracketi de safir. Va fi necesar să eviți alimentele și băuturile care pătează, așa cum sunt cafeaua,vinul roșu și fumatul dacă vrei că culoarea acestora bracketi să fie una constanta.

Aparate dentare fixe lingual

Aceste aparate ortodontice moderne se vor monta pe suprafață interioară a dinților spre deosebire de cele clasice. Medicul va lua o amprenta iar aparatul lingual care este din aur și care se realizează în laborator după o suprafață computerizată a suprafețelor.

Aparate dentare invizibile Invisalign

Acesta este un aparat dentar invizibil care utilizează gutiere transparente care sunt aproape invizibile pentru a îndrepta dintii. Este un tratament care este recomandat persoanelor care nu au dintii foarte înghesuiți. Principalul avantaj este acela că aparatul poate fi îndepărtat pentru a mânca și igieniza dintîi cu ușurință.

Ce probleme pot fi corectte cu ajutorul aparatului ortodontic

  • Malpozitii dentare : dinți rotate și înclinați
  • Spații interdentare mărite : acestea pot deranja pacientul din punct de vedere estetic
  • Corectarea relațiilor anormale de ocluzie, pot apărea dureri acute și persistente

În cât timp se pot îndrepta dintii cu aparatul dentar?

Aparatul dentar va duce în timp la îmbunătățirea aspectului dinților. Stimă de sine dar și relațiile cu persoanele din jurul tău vor fi îmbunătățite.

În cazul adulților aparatul dentar este recomandat al orice vârstă.  Ori de câte ori simți nevoia să ai parte de o dantură frumoasă și sănătoasă poți să apelezi la aparatul dentar.

Dent Priority este clinica de care ai nevoie

Apelează cu încredere la Dent Priority și vei avea parte de un zâmbet minunat. Vei putea zâmbi din nou cu încredere deoarece vei avea parte de o dantură frumoasă și sănătoasă. Aparatul dentar este o necesitate pentru toate acele persoane care au nevoie de un zâmbet frumos și sănătos.

Apelează la Dent Priority și te vei bucura de o dantură frumoasă și cu dinți sănătoși.