ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Anestezia în stomatologie

Anestezia dentară este un progres imens în gestionarea durerii și de cele mai multe ori poate apărea în timpul tratamentelor stomatologice, cu atât mai mult în cazul intervențiilor chirurgicale.

Acest tip de anestezie blochează temporar durerea pe care o poți resimți atunci cand ai parte de o intervenție chirurgicala.

Câte tipuri de anestezie există

Anestezie dentară locală

Acest tip de anestezie este utilizată atunci când se realizeaza obturații, pentru tratarea gingiilor sau pentru tratamentele cu coroane dentare.

Este un tip de anestezic ușor care oprește temporar durerea resimțită. Pentru ca această anestezie să se poată realiza se utilizează lodocaina, care poate fi combinată sau nu cu adrenalină.

Anestezia de acest tip este lipsită de riscuri. Medicii stomatologici sunt atenți instruiți astfel încât să administreze anestezicul in anumite părți ale gurii în funcție de procedura pe care o vor realiza.

Pre-anestezia

Foarte multe persoane se tem de injecții si din acest motiv se utilizează pre-anestezia. Această tehnică implică amorțirea zonei în prealabil cu ajutorul unui spray anestezic sau cu ajutorul unui gel anestezic. Asta înseamnă că nu vei mai simți durere în timpul procedurii.

Anestezie generală

Foarte multe persoane nu își doresc să simtă durere atunci când merg la medicul dentist. Pentru asta toate aceste persoane vor apela la anestezia generală. În cazul în care anumite persoane suferă de probleme de sănătate sau dacă au frică de dentist pot să aleagă acest tip de anestezie.

Anestezia generala nu este recomandată în cazurile simple sau în cazul în care anumite persoane au anomalii. Acest tip de anestezie se va realiza prin administrarea intravenoasa de analgezice care vor induce pacientul într-un somn profund.

Anestezia osteocentrală

Aceasta mai poartă denumirea și de anestezia fără durere, fiind o alternativă interesantă față de cea clasică. Cu ajutorul unui dispozitiv electronic se va administra anestezicul direct în osul spongios din jurul dintelui. Medicul va trebui să aștepte 10-15 minute pentru ca această anestezie să își facă efectul. Vei simți acea senzație de amorțeală atât de specifică acestui procedeu.

Cum te poți pregăti pentru anestezia dentară

Anestezia dentară nu este o procedură complicată așa că nu va implica prea multe lucruri. Trebuie însă sa ții cont de cateva lucruri înainte de a merge la medic.

Iată ce trebuie să ai in vedere

  • Evită pe cât de mult posibil consumarea produselor pe bază de cofeină cu cel putin 12 ore înainte de a ajunge la medicul stomatolog.
  • Mănâncă înainte de a ți se face anestezia deoarece nu vei mai putea consuma nimic câteva ore după.
  • Ia-ti medicamentele obișnuite atunci când este cazul
  • Relaxează-te și ai încredere în medicul stomatolog

Dent Priority are grijă de zâmbetul tău

Apelează cu încredere la Dent Priority și vei avea parte de un zâmbet perfect indiferent de situație. Zâmbetul este cartea de vizită a oricărei persoane și trebuie să ai grijă de el așa cum poți mai bine. Pentru început poți merge mai des la medicul stomatolog si vei vedea cum acesta va avea mai multă grija de tine și de dantura ta.