ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Tratamentul de canal

Tratamentul endodontic mai poate fi cunoscut și sub denumirea de tratament de canal sau de scoatere al nervului dentar și presupune intervențiile terapeutice care au loc asupra țesuturilor moi aflate în canalele dentare. Așadar, endodonția înseamnă tratamentul de canal, procedură medicală ce constă în scoaterea nervului și apoi obturarea sau plombarea canalului respectiv.

Atunci când un dinte este tratat incorect pe canalul său, poate sa ducă la probleme grave în timp (cum ar fi chisturi localizate la vârful rădăcinii), acestea ducând chiar la necesitatea de a se extrage dintele respectiv.

Un tratament endodontic plin de succes, ține atât de pregătirea și experiența medicului, de aparatura și materialele utilizate, cât și de atenția maximă la cel mai mic detaliu. Experiența și profesionalismul ne recomandă!

Cea mai complexă metodă de lucru folosită în endodonție pentru tratamentul de canal este asistarea cu microscopul dentar și presupune: vindecarea unor patologii care, mai demult, duceau la extracția dintelui; sistemele rotative contribuie în mod semnificativ la scurtarea tratamentului endodontic; izolarea cu diga presupune un tratament realizat în mod corect.

Cauzele care duc la infecții la nivelul nervilor și pulpei dentare

Cele mai frecvente cauze care duc la infecțiile nervilor și pulpei dentare sunt urmatoarele: cariile ce sunt cauzate de acumularea în mod excesiv de placă bacteriană și tartru, dinții fracturați sau ciobiți datorita unor accidentări sau traume, netratarea adecvata a unei carii. Durerea foarte intensă este primul semn care arată că dintele suferă și că nervii si pulpa dentara sunt afectați.

Un tratament de canal cu ajutorul microscopului va duce la salvarea dintelui de la extracție și va fi reconstruit și protejat de o coroană dentară în culori cât mai naturale, asemănătoare cu nuanța dinților sănătoși.

Chiar dacă vă este frică de medicul stomatolog, trebuie să puneți pe primul loc sănătatea si să nu riscați să vă pierdeți dinții, datorită unei infecții care se poate răspândi în organism.

Pașii urmați în tratamentul de canal

Un tratament endodontic se realizează astfel:

  • Dintele afectat se izolează de restul cavitații bucale;
  • Se efectuează accesul către canalele dintelui afectat (cu ajutorul microscopului dentar);
  • Se extirpă pulpa dintelui, eliminâdu-se țesuturile infectate și devitalizate;
  • Curătarea și dezinfectarea canalului (aplicarea de substanțe medicamentoase, în funcție de gravitatea infecției respective);
  • Urmează obturația de canal, iar în cazul în care coroana dintelui este distrusă, se reface complet, folosind o coroană dentară (acest lucru este realizat după ce s-a lucrat asupra canalelor dentare).

Cât timp durează un tratament de canal?

De obicei, un tratament de canal sau endodontic poate să  fie efectuat în 2-3 sedințe în clinica stomatologică și este o procedură simplă care se face cu ajutorul microscopului, iar pacienții nu percep durere sau disconfort în zona afectată. Dacă infecția afectează foarte mult pulpa dentară, se poate resimți o ușoară durere după ce procedura a fost finalizată, însă aceasta dispare în câteva zile de la intervenție.

Tehnologii și tratamente stomatologice moderne

Clinica DentPriority este dotată cu tehnologii de ultimă generație și realizează tratamente stomatologice profesionale. Tehnologiile digitale existente în clinica noastră oferă o mare acuratețe în efectuarea tratamentelor dentare și asigură o vindecare mult mai rapidă în zonele unde s-a intervenit chirurgical și totodată, vă ofera o experiențe fără durere.