ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Totul despre reconstrucția mandibulară – Dr. Radu Anghelina

O dantură în care dinții nu se întâlnesc perfect poate genera probleme atât cu dintii cât și cu gingiile. Simptomele care pot apărea atunci când ai probleme cu mandibula sunt: zgomotele precum un trosnet puternic sau un pocnet la deschiderea și la închiderea gurii.

Ce este fractura de maxilar?

Fractura de maxilar este o lezare gravă a uneia sau a ambelor articulații care leagă mandibula de craniu. Mandibula este cel mai mare dar și cel mai important os care se află în partea inferioară a fetei. Zonele principale ale osului mandibular sunt corpul, de la barbie și până la unghiul maxilarului și cele două ramuri ascendente mandibulare.

Persoanele care suferă de fractură de maxilar întâmpina de cele mai multe ori probleme de hrănire și respirație. Ai nevoie de o asistență medicală imediată pentru a putea minimiza complicațiile și pentru a grăbi vindecarea.

Cauzele care sunt întâlnite în fractura mandibulei:

Mandibula se leagă de craniu prin articulațiile temporo-mandibulare care permit atât deschiderea cât și închiderea maxilarului.

O dislocare a maxilarului are loc în momentul în care mandibula devine detașată de unul sau chiar de ambele articulații. Deschiderea prea larg a gurii poate fi o cauza des întâlnită a dislocării maxilarului. Acest lucru se poate întâmpla în urma următoarelor aspecte:

  • Căscatului
  • Vărsăturilor
  • Unei mușcături
  • Unei proceduri stomatologice

Când trebuie să soliciți îngrijire medicală?

Toate traumatismele maxilare trebuie să fie evaluate de un medic în cadrul spitalului. Este foarte important să ajungi la spital iar medicul să îți analizeze problema. O consecință care poate urma atunci când ai fractură mandibulară sunt problemele de respirație care sunt cauzate de lipsa controlului asupra limbii.

Medicul stomatolog îți va realiza o radiografie iar în urma acesteia va decide ce tip de tratament este cel mai potrivit pentru tine. Medicul trebuie să descopere și care sunt deformările, vânătăile sau umflăturile. Acesta trebuie să mai verifice și gama de mișcări a mandibulei.

Reconstrucția mandibulară este o intervenție chirurgicală necesară pentru a-ți realinia oasele și pentru a le permite să se vindece. Acest tratament se realizează sub anestezie iar asta înseamnă că nu va implica deloc durere. În plus, îți vei putea folosi din nou dantura în mod normal.

Bineînțeles, că perioada de vindecare este una de durata iar tu trebuie să ai grijă atât la alimentație cât și la igiena dentară. Consumul de alimente precum produsele crude sau mâncarea de tip fast food îți va provoca dureri și îți va suprasolicita maxilarul atunci când este în proces de vindecare. Este necesar să urmezi o dietă care să cuprindă alimente ușoare de mestecat precum: orez bine fiert, paste bine fierte și preparate, carne la conservă, supă sau fructe la borcan sau conservă.

Dent Priority te ajută să zâmbești din nou

Apelează la Dent Priority și te vei bucura de o dantură frumoasă și sănătoasă. Reconstrucția mandibulară realizată de Dr. Radu Anghelină are întotdeauna parte de succes și oferă rezultatele mult dorite. Orice problemă a danturii tale poate fi remediată cu succes de cei mai buni medici stomatologi.

About The Author