ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informatii contact

© Dentpriority 2022, All Rights Reserved.

La ce vârstă este recomandat să aducem copilul la stomatolog- Dr. Rădulescu Emilia

Sănătatea danturii copilului tău este foarte importantă iar vizitele la medicul stomatolog trebuie să se facă cu regularitatea pentru ca dantura copilului tău să fie una sănătoasă și frumoasă.

Încă de la o vârstă fragedă, copilul tău trebuie să se prezinte la medicul stomatolog pentru ca acesta să îi poată trata din timp orice problema apărută.

Când trebuie să mergi pentru prima dată la stomatolog împreună cu cel mic?

Este recomandat ca prima vizită la medicul stomatolog să aibă loc în momentul în care primul dinte apare. Primul dinte apare în jurul vârstei de 6 luni iar vizita la medicul stomatolog în acea perioada este mai importantă pentru liniștea și pentru siguranță părinților. În cadrul acestei vizite vei primi sfaturi despre cum poți avea grijă de dintii de lapte a celui mic și cum se realizează un periaj dentar corect.

Medicul îți va putea indica dacă cel mic va avea probleme precum demineralizarea. După prima vizită la medicul stomatolog este recomandat să mergi împreună cu cel mic la vizite regulate la medicul stomatolog o dată la șase luni.

Cum îți pregătești copilul de prima vizită la medicul stomatolog?

Mersul la stomatolog nu este o bucurie pentru un copil, ci din contra. Cu toate astea, în prezent, vizita la cabinetul stomatologic se poate realiza într-o clinică special concepută pentru cei mici.

Ca părinte, trebuie să te asiguri că cel mic începe un periaj dentar de la o vârstă fragedă. Astfel, copilul va avea deprinderi sănătoase și va reuși să se dezvolte sănătos. Vizitele periodice la medicul stomatolog vor putea ajuta la prevenirea cariilor sau la demineralizara dinților.

Caria dentară este cea mai răspândită boală iar printr-un control periodic se va putea preveni  prin sigilarea sau  fluorizarea dentară. În plus, copilul tău va învață să își creeze o rutină și va veni cu drag la stomatolog.

Care sunt informațiile primite în cadrul primei vizite la stomatolog:

În momentul în care vei merge la medicul stomatolog împreună cu cel mic vei primi foarte multe informații de care trebuie să ții cont.

  • Modalitatea de realizarea a igienei dentare a copilului
  • Tehnici complexe de periaj
  • Periuțe și paste dentare potrivite pentru cel mic
  • Vizite regulate la medicul stomatolog
  • Importanța fluorizării
  • Metinerea dinților de lapte cât mai mult pe arcadă
  • Importanța alimentației în menținerea sănătății orale a copilului tău
  • Importanța sigilării dinților de lapte

Dent Priority este clinica ideală pentru copilul tău

Poți veni oricând la Dent Priority, un loc în care vei avea parte de o clinică stomatologică ideală pentru cel mic. Aici vei găsi o echipă întreagă de medici pregătiți oricând să îi ofere copilului tău o experiență perfectă.

La Dent Priority vei găsi medicii care se pot ocupaă cu multă atenție de dantura copilului tău. Dr. Radulescu Emilia este cea care va avea grijă de dantura copilului tău și care îți va oferi cele mai bune sfaturi. Mergi la Dent Priority împreună cu cel mic iar teama de stomatolog va fi învinsă.