Copilul tău are nevoie de o consultație realizată de un medic stomatolog în urma căreia să rezulte toate problemele danturii cu care acesta se confruntă. Medicul la care apelezi trebuie să fie înzestrat cu multă răbdare dar și cu jucăriile necesare pentru ca vizita la stomatolog să fie una cât mai plăcută.
Incisivii sunt dintii care erup între 6 și 12 luni. După care, molarii de tip 1 vor erupe în perioada cuprinsă între 12 și 18 luni. Caninii sunt dinții care vor erupe în perioada cuprinsă între 18 și 24 luni. După care molarii de tip 2 pot erupe într-o perioada cuprinsă între 24 și 30 de luni.
Este foarte important să tratezi dinții de lapte deoarece au un rol important în ghidarea și în apariția corectă pe arcadele dentare a dinților permanenți care influențează dezvoltarea vorbirii, a oaselor maxilare și vor permite o masticație și hrănire adecvată a copilului.
Aceștia ajung să fie afectați de leziuni specifice din cauza unor obiceiuri alimentare nesănătoase sau din cauza unei igiene necorespunzătoare. Caria dentară este forma cea mai frecventă de afectare a dinților temporari. Cu cât prezentarea la medicul stomatolog va fi mai timpurie cu atât tratamentul se va putea realiza cu mai multă ușurință și fără complicații.
Fluorizarea
Fluorizarea se referă la aportul de fluor de către copii mai ales în perioada dezvoltării dinților. Fluorizarea se poate realiza pe două căi, sistematică sau locală. La nivel dentar fluorizarea se manifestă doar prin apariția unor pete albe care pot deveni gălbui sau maronii în funcție de evoluție.
Sigilarea
Sigilarea este un tratament dentar care se poate realiza la maxium 1-2 ani de la erupția dinților permanenți pe arcada dentară. Aceasta constă în aplicarea de material sigilant la nivelul fisurilor în smalt pentru a putea preveni apariția proceselor carioase. În primii ani de după erupție există un risc mai mare pentru retenția alimentară și pentru apariția leziunilor carioase.
Pulpotomia
În momentul în care o carie evoluează spre profunzime și ajunge la nivelul camerei pulpare, nervul nu mai poate fi conservat și se va ajunge la extirparea acestuia. În cazul copiilor care se confruntă cu aceste probleme se recurge la tratamentul care poartă denumirea de pulpotomie. Acest proces se realizează prin îndepărtarea doar a conținutului camerei pulpare și lasă nervul intact la nivelul rădăcinii dintelui.
Abcesul dentar
Abcesul dentare poate fi definit ca o infecție care evoluează în apropierea osului maxilar sau mandibular. Odată cu apariția acestuia mai poate apărea și umflătura locală sau la nivelul obrazului. De cele mai multe ori abcesul dentar poate apărea din cauza acumulării de bacterii pe suprafață dinților și a gingiilor dar și din cauza unei igiene orale total necorespunzătoare.
Dent Priority Kids este clinica la care trebuie să apelezi dacă vrei ca dantură copilui tău să fie frumoasă și sănătoasă. Copilul tău va avea parte de o dantură sănătoasă iar teama de medicul stomatolog va fi de domeniul trecutului.