ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Tipuri de coroane dentare și avantajele lor

Coroanele dentare sunt rezistente în timp și îți oferă o dantură frumoasă și sănătoasă. Acestea sunt lucrări protetice și personalizate conform nevoilor tale. Coroanele dentare sunt recomandate în cazul unor dinți fisurati, ciobiți sau în cazul în care un dinte a fost tratat pe canal. Aplicarea unei coroane pe dintele tratat este mai mult decât esențială pentru protejarea acestuia.

O coroană dentară este recomandată în cazul în care ai un dinte pierdut sau în cazul în care acesta a fost înlocuit de un implant dentar. Atașarea coroniței pe implant îi oferă acestuia o formă și o funcționalitate perfectă.

Câte tipuri de coroane există?

Coroane dentare din ceramică

Coroanele dentare din ceramică oferă un aspect identic cu cel al dinților naturali și oferă rezistență în timp. Datorită tehnicii de cimentare, coroanele dentare sunt rezistente și au o durată de viață mai mare. Ca să te poți bucura de ele o perioada mai mare de timp trebuie să acorzi mai multă atenție igienei orale și pe lângă periajul clasic trebuie să mai folosești și metode auxiliare de curățare precum: ață dentară, apă de gură dar și dușul bucal.

Coroane dentare cu structura de zirconiu

Acest tip de coroana dentară este recomandat doar pacienților care au alergie la metale. Coroanele dentare cu structura de zirconiu sunt utilizate în cazul zonelor laterale sau în cazul punților pe implant dentar. Ulterior, se aplică ceramică pe partea estetică, frontală, mai exact pe această structură de zirconiu.

Zirconiu este un aliaj biocompatibil și este foarte rezistent. Acesta imită culoarea dintelui natural dar și aspectul acestuia translucid. Aceste tipuri de coroane dentare se aseamănă foarte mult cu dintii naturali și nu sunt greu de deosebit față de restul danturii. Un alt mare avantaj oferit de aceste tipuri de coroane dentare este că sunt biocompatibile cu țesuturile dentare dar și cu țesuturile moi. Asta înseamnă că dantură ta nu va avea de suferit.

Coroana dentară metalo-ceramică

Coroana dentară metalo-ceramică este mult mai accesibil din punct de vedere financiar. Aspectul coroanei este unul destul de plăcut și învelișul de ceramică care acoperă suportul din metal nu face decât să ofere un plus de rezistență.

Care sunt avantajele oferite de coroanele dentare?

Coroanele dentare oferă foarte multe avantaje atât din punct de vedere estetic cât și din punct de vedere funcțional.

  • Din punct de vedere estetic, coroanele dentare imită perfect forma și structura dintelui natural
  • Timpul de tratament este mult mai scurt
  • Acomodarea este imediată, chiar după finalizarea tratamentului
  • Dintele natural este refăcut din punct de vedere funcțional cât și din punct de vedere estetic
  • Întreținerea este extrem de ușoară

Apelează cu încredere la Dent Priority

Dent Priority este clinica familiei tale. Poți apela cu încredere la serviciile stomatologice oferite și te vei bucura de un zâmbet mai frumos și mai sănătos.

Dent Priority și-a început activitatea în anul 1995 și de atunci se bucură de un succes imens în Craiova. Echipa Dent Priority oferă tuturor pacienților rezultatele mult dorite.