ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informatii contact

© Dentpriority 2022, All Rights Reserved.

Ce să alegi când ai un dinte lipsa: implant dentar sau coroană dentară?

Dinții lipsă sunt o problemă care nu trebuie să fie lăsată nerezolvată. Acel spațiu trebuie sa aibă un dinte înlocuitor care să îți ofere sănătate orală bună dar și un aspect estetic deosebit.

Medicul stomatolog îți va oferi în acest caz doua variante, și anume: implant dentar sau punte dentară.

Care este diferența dintre un implant dentar și o punte dentară?

Atunci când te gândești la un implant dentar, un șurub de titan se va insera în os, mai exact în locul dintelui lipsă. Implantul se va integra în os și va deveni în acest mod o rădăcină artificială care va susține bontul și coroana dentara.

Puntea dentară este un set de coroane dentare care sunt aplicate pe cei doi dinți de lângă spațiul rămas gol. Aceste coroane vor putea să creeze o punte pentru dintele artificial. Cu toate că spațiul este acoperit, dintele artificial nu este amplasat în os.

Implantul dentar reface orice număr de dinți lipsă și poate înlocui orice dinte din orice zonă a arcadei. Țesutul osos este alimentat cu sânge în mod normal și nu se resoarbe.

Puntea dentară este recomandata pentru zonele edentate delimitate de dinți și de obicei înlocuiește până la 4 dinți consecutivi.

Avantajele oferite de implantul dentar și de coroana dentară

Ambele forme de tratament oferă numeroase avantaje. Înainte de a lua o decizie este recomandat să citești cât mai mult pentru a fi sigur că ai parte de cea mai bună formă de tratament pentru tine.

Avantajele coroanei dentare

 • Timp scurt de tratament
 • Estetică bună
 • Preț accesibil
 • Sunt puține contraindicații

Avantajele oferite de implantul dentar

 • Este estetic
 • Este funcțional
 • Are o stabilitate crescută
 • Înlocuirea coroanei nu afectează implantul
 • Îți permite să restaurezi un număr mai mare de dinți
 • Nu necesită șlefuirea dinților adiacenți
 • Distribuie uniform sarcina masticatorie

Care sunt dezavantajele acestor proceduri?

Implantul dentar are un cost mai ridicat și prezintă un număr mai mare de contraindicații. Acesta are nevoie de o perioadă mai lungă de tratament mai ales atunci când ai nevoie de o adiție osoasă.

Procedura in sine este destul de înspăimântătoare deoarece implică mai multe etape prin care trebuie să treci. Noile tehnologii au simplificat destul de mult procedura în sine.

Puntea dentară are nevoie de fixare și de șlefuire a dinților sănătoși. Conturul gingiilor se schimbă și osul scade deoarece apare un gol sub punte. Mai mult de atât, cariile pot afecta coroana dentară.

Dent Priority te ajută să ai o dantură complexă

Apelează cu încredere la Dent Priority și vei avea parte de o dantură completă și sănătoasă. Medicii Dent Priority te vor sfătui să iei cea mai bună alegere pentru tine. În funcție de dorințele tale dar și de starea de sănătate a danturii tale va fi necesar să iei cea mai bună alegere pentru tine.

Apelează cu încredere la Dent Priority și vei avea parte de o dantură perfect sănătoasă și frumoasă.