ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Când este necesară adiția de os?

Adiția osoasă este procesul prin care se reface cantitatea de os maxilar topit sau distrus. Dacă vrei să ai parte de un implant dentar va fi necesară radiografia dentară sau tomografia care să indice dacă ai un maxilar fragil, scurtat sau subțiat ca urmare a pierderii osoase.

Ce cauzeaza pierderile osoase?

Dacă dintr-un accident pierzi un dinte este posibil ca osul maxilar să se micșoreze. Dintele și rădăcina sa ajută foarte mult la menținerea volumului și a densității osoase printr-un process natural de stimulare.

Pierderea osoasă mai poate fi cauzată de boala parodontală care afectează atât gingia cât si țesutul osos. În timp dinții vor deveni mai mobili și mai instabili.

Infecțiile care nu sunt tratate la timp pot produce în timp pierdere osoasă.

Cum se realizează adiția de os?

În funcție de fiecare pacient în parte, medicul implantolog va găsi cea mai potrivită variantă de restaurare osoasă.

Grefele osoase sunt de trei tipuri, și anume:

Xenogrefa

Este cea mai întâlnită modalitate de restaurare osoasă. Osul este de proveniență bovină și este produs de câteva companii de renume care sunt prezente la nivel mondial. Osul este sterilizat în mai multe etape și se elimină tot conținutul biologic până când ajunge să aibă forma unor granule. Materialul osos care rămâne conține doar matricea țesutului și care va oferi suport pentru dezvoltarea celulelor osoase. În acest mod se va forma blocul osos în care se va insera implantul.

Autogrefa

Aceasta presupune ca adiția de os se se realizeze cu țesut osos din propriul organism. Aceasta este cea mai bună alternativă din punct de vedere medical deoarece oferă rezultate  incredibile pe termen lung. Se utilizează atunci când este necesar un volum mai mare de os.

Aloplastica

Aloplastica este o intervenție care implică adiția de os artificial. Aceasta arată aproape identic cu osul uman și este realizat din fosfat de calciu.

Recomandări postoperatorii dupa adiția de os

Atunci când ai parte de o adiție de os trebuie să urmezi cateva pași care să îți ofere cele mai bune rezultate.

Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi

  1. Aplică in primele 24 de ore de la intervenție o compresă rece pentru a putea preveni umflarea zonei respective
  2. Evită pe cât de mult posibil periajul în apropierea locului unde a avut loc intervenția timp de 2 săptămâni. Poți în schimb să utilizezi apa de gură care este recomandată de medicul stomatolog
  3. Igienizează cavitatea bucală pentru a combate bacteriile dar și pentru a evita apariția unei infecții
  4. Susține procesul de vindecare prin eliminarea alimentelor dure, condimentate și rănirea zonei intervenției
  5. Mergi constant la medicul stomatolog pentru a observa cum se vindecă locul unde s-a făcut adiția de os.

Dent Priority îți oferă intervenția de care ai nevoie

Apelează cu încredere la Dent Priority și vei avea parte de intervenția de care ai nevoie. Un implant dentar are nevoie de o intervenție realizata cât mai amănunțit. Adiția de os este cu siguranța o etapă pe care nu trebuie sa o omiți.