ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Obiceiuri ce determina apariția cariilor dentare

Caria dentară este o afecțiune dentară și este cea mai răspândită la ora actuală. Aceasta este un proces distructiv cronic al țesuturilor dure ale dintelui.

Smalțul dentar este învelișul protector al dintelui, acesta nu are nervi sau vase de sânge și nu este sensibil la durere. Dedesubtul smalțului se află dentina care este cea mai mare parte a dintelui și care este sensibilă la durere. Dentina este un țesut moale care conține vase de sânge și nervi.

Ce determina apariția cariilor dentare?

  • Consumul alimentelor nesănătoase

Consumul de dulciuri sau obiceiurile nesănătoase precum alimente carbogazoase sau alimente bogate în carbohidrați pot contribui temeinic la apariția cariilor. Copii sunt în general cei care fac excese de zahăr iar zahărul afectează smalțul dinților. Din acest motiv, este recomandat ca alimentele bogate în zahăr să fie consumate cu moderație. Alegerile corecte cu privire la alimentație sunt mai mult decât esențiale și îți pot proteja zâmbetul și sănătatea danturii.

  • Fumatul sau consumul alcoolului

Fumatul sau consumul de alcool te afectează mai mult decât îți poți da seama. Persoanele care au aceste obiceiuri nu tocmai sănătoase sunt mai predispuse la apariția cariilor decât cele care au un regim de viață mai sănătos. Smalțul dinților este vizibil afectat de aceste obiceiuri.

  • Omiterea periajului înainte de somn și o igienă deficitară

Nu trebuie să omiți niciodată perierea dinților seara. Bacteriile care sunt prezente în cavitatea bucală sunt cauzate de consumul diferitelor alimente care pot afecta sănătatea danturii. În timpul somnului secreția de salivă este mult mai redusă iar asta creează un mediu favorabil al dezvoltării și al înmulțirii bacteriilor. Atunci când placa bacteriană este formată, smalțul dinților este afectat iar asta va genera apariția cariilor. Ca să poți înlătura cu succes bacteriile acumulate pe parcursul zilei nu trebuie să uiți niciodată de perierea dinților seară, înainte de somn. Dintii trebuie să fie curățați în fiecare zi, cel mai bine este să te speli de două ori pe zi pe dinți pentru a avea parte de un zâmbet mai sănătos și mai frumos.

Cum poți preveni cariile dentare?

Cariile dentare se pot preveni dacă vei avea obiceiuri mai sănătoase. Sunt anumite obiceiuri pe care le poți controla și care îți vor asigura o dantură perfectă.

Vizitele la medicul stomatolog

Pentru a te asigura că ai o dantură sănătoasă trebuie să mergi constant la medicul stomatolog. Acesta este cel mai în măsură să aibă grijă de dantura ta. Curățarea profesională trebuie să aibă loc de cel puțin două ori pe an deoarece va preveni apariția cariilor dentare sau le poți depista în faze incipiente.

O igienă dentară riguroasă

Ca să te poți bucură de o dantură frumoasă și sănătoasă nu trebuie să uiți de spălatul pe dinți. Trebuie să îți creezi o adevărată rutină care să includă și apa de gură sau ața dentară. Dacă ai un duș bucal atunci îl poți folosi cu încredere.

Dent Priority te ajută să zâmbești din nou cu încredere și siguranță. Dantura ta va fi curată și frumoasă dacă mergi constant la stomatolog.